Ученически екскурзии в Европа

Там, където се ражда бъдещето (Вариант 2)
Маршрут:
БРЮКСЕЛ – БРЮЖ – ЛЮКСЕМБУРГ – СТРАСБУРГ – РУСТ – ЗАЛЦБУРГ - ВИЕНА - БУДАПЕЩА

Продължителност:
9 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Автобус

Цена от: 820 лв.
Програма
ТАМ, КЪДЕТО СЕ РАЖДА БЪДЕЩЕТО – ЕВРО ПАРЛАМЕНТА И ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТОЛИЦИ


1 Ден. Отпътуване от Сливен в 04:00ч. Транзитно преминаване през Сърбия и Унгария с кратки почивки. Пристигане във Виена вечерта. Нощувка във Виена.

2 Ден. Закуска. Отпътуване за Брюксел с кратки почивки. Белгийската столица е придобила своя уникален вид благодарение на съжителството на френската и фламандската култури. Брюксел впечатлява с многообразието на архитектурни стилове, редом до натруфените и помпозни ренесансови къщи, принадлежали на гилдиите и на корпорациите се издигат готически църкви, барокови дворци и студените конструкции от стъкло и бетон на сградите на Съвета на Европейския съюз, Европейския парламент и НАТО. Пристигане вечерта. Настаняване в хотела. Нощувка в Брюксел.

3 Ден. Закуска. Разглеждане столицата на Обединена Европа - Брюксел. Панорамна обиколка - централният архитектурен ансамбъл “Големият пазар” със световноизвестното Кметство, Гилдиите на занаятите, Статуята на Манекена Пис - символ на Брюксел; галерията „Сен Юбер” - по продължение на галерията са разположени магазини, театри, ресторанти; катедралата „Св. Михаил”, световноизвестният Атомиум, Кралският дворец, Паркът на Брюксел с Двореца на нациите, Съдебната палата. Свободно време. Отпътуване за Брюж. Пешеходна разходка в Брюж: катедралата „Св. Спасител”, Гроте Маркт с историческата камбанария, площад „Де Бург” с Кметството – една от най-старите готически сгради във Фландрия, сградата на градския архив и базиликата “Светата Христова кръв”. Свободно време. Вечерта връщане в Брюксел. Нощувка във Брюксел.

4 Ден. Закуска. Свободно време за разходка из града. След обед посещение на Европейския парламент. Европейският парламент се избира, за да работи в полза на интересите и да защитава правата на гражданите от държавите членки на Европейския съюз. Днес в него са представени близо 500 милиона души от 27 страни. Нощувка вБрюксел.

5 Ден. Закуска. Отпътуване за Страсбург. По път разглеждане на Люксембург. Туристическа програма в Люксембург – впечатляваща смесица от исторически сгради и архитектурни монументи. Пешеходната разходка в Люксембург включва: Замъка на Великия Херцог, Катедралата "Нотр Дам", площад "Гийон Втори" и Кметството, площад "Клерфонтен" и статуята на Великата Херцогиня Шарлота.
Около обяд пристигане в Страсбург. Туристическа програма в Страсбург. Пешеходна разходка: катедралата "Нотр Дам дьо Страсбург" - истинска перла на готиката, паметникът на Гутенберг - създателя на първата печатна машина в Европа и романтичният квартал "Малката Франция" - пресечен от множество канали, застроен със средновековни къщи с островърхи покриви, този квартал изглежда като жива приказка. По желание разходка с корабче по река Рейн. Нощувка в Страсбург.

6 Ден. Закуска. Посещение на най-големия увеселителен парк в Европа, намиращ се в гр.Руст, Германия - EUROPA PARK https://www.europapark.de/lang-en/Home/c51.html .
Очаква ви едно невероятно преживяване, ден наситен с много емоции и развлечения. Свободно време. След обед отпътуване за Залцбург. Настаняване в хотел. Нощувка в Залцбург.

7 Ден. Закуска. Туристическа програма в Залцбург: Бароковата катедрала, родната къща на Моцарт, крепостта “Хоензалцбург”, романтичните градини на двореца “Мирабел”. Свободно време за разходка по брега на алпийската река Залцах. Отпътуване за Виена с кратки почивки. Пристигане вечерта и настаняване в хотел. Виена е един от най-красивите и запомнящи се градове по поречието на река Дунав. Тази европейска столица се отличава с елегантността си, красивата си архитектура и традициите в изкуството и музиката. Днес Виена е една от водещите европейски културни столици. Възможност за посещение на най-големия търговски център във Виена.
Нощувка във Виена.

8 Ден. Закуска. Туристическа обиколка с автобус и лицензиран екскурзовод на български, която включва разглеждане на малкия ринг със Статуята на ген.Радецки, паметниците на Гьоте и Шилер, паметника на Мария Тереза с Природонаучния и Историческия музей до него, Парламента, Кметството, Борсата, Дантелената катедрала, Операта, Позлатената статуя на Моцарт, Двореца "Белведере", Двореца "Шьонбрун". Пешеходна разходка в стария град, Катедралата “Св.Стефан”, статуята на Чумата, Двореца на Хабсбургите. Посещение на Пратера с най-старото виенско колело. Отпътуване за Будапеща. Настаняване в хотел. По желание нощна разходка с кораб по р. Дунав* / чаша шампанско и торта /. Нощувка в Будапеща.

9 Ден. Закуска. Днешната столица на Унгария е съставена от два исторически града разположени на десния и съответно на левия бряг на Дунав - Буда и Пеща, които се сливат в един през 1873 година. Днес между отделните части на Будапеща са построени красиви мостове, които ги свързват. Туристическа програма в Будапеща с лицензиран екскурзовод, която включва: разходка до хълма на рибарските кули с чудесен изглед към Парламента, разглеждане на готическата църква “ Св. Матиаш”, кратка почивка за разходка из малките кокетни магазинчета със сувенири, прочути ресторанти, хълма “Герлет” заобиколен от Цитаделата и паметника на Свободата, площада на “Героите”. Отпътуване за България. Пристигане в Сливен късно вечерта.


Цена при минимум 40 плащащи:
Цена при минимум 38 плащащи:
Цена при минимум 35 плащащи:


Офертата включва:
  • Транспорт с луксозен автобус 4 звезди
  • Митнически и магистрални такси
  • 8 нощувки със закуски по приложената програма в хотели 3*
  • Екскурзоводско обслужване
  • Медицинска застраховка
  • Панорамни обиколки на Брюксел, Брюж, Люксембург, Страсбург, Руст, Залцбург, Виена и Будапеща

Офертата не включва:
  • Входни такси за посещаваните обекти по желание
  • Кораб по р. Рейн
  • Кораб по р. Дунав с чаша шампанско и торта
  • Входна такса за EUROPA PARK - https://www.europapark.de/lang-en/Home/c51.html
Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg