ЕКСКУРЗИИ-САМОЛЕТ

Очарованието на Италианските езера - Дар от Боговете Самолет и автобус
Маршрут:
Триест - Падуа – Сирмионе – Лацизе – Пескиера дел Гарда – Генуа – Портофино – Торино – Боромеовите острови: Изола Бела, Изола Мадре, Изола Пескатори, Стреза

Продължителност:
7 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Самолет

Цена от: 650 лв.
Програма
1 Ден Отпътуване в 16:00 часа от Сливен, в 16:30 от Нова Загора, в 17:00 от Стара Загора, в 20:00 от София. Транзитно преминаване през Сърбия, Хърватска и Словения. Нощен преход.

2 Ден Пристигане в град Триест / Италия около обяд. Триест – град с многовековната си и многолика история. Един малък, изящен италиански град, чието име произлиза от разположението му – на три граници. Посещение на средновековния замък „Мирамар” с възможност за разглеждане на невероятната градина с разнообразни видове дървета, изкуствени езера, известни с лебедите си, и бронзовата статуя на Максимилиан I. Пешеходна разходка: площад Унита Д`Италия – сърцето на Триест, площада на борсата с масивната сграда на старата стокова борса, „Борго Терезиано” – квартал, който процъфтявал по време на управлението на Мария Терезия. Свободно време за почивка или разглеждане на града.
Настаняване в хотел. Нощувка в Триест.

3 Ден Закуска. Отпътуване за град Падуа. Пешеходна разходка в центъра на града: Светият площад с Базиликата „Сан Антонио”, параклисът „Сан Джорджо”, Статуята на Еразмо Гатамелата”, площад „Прато де ла Вале”. Свободно време за разходка в Падуа. Продължаваме за емблематичното езеро „Лаго ди Гарда” – най – голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. Посещение на Лацизе – едно от най – романтичните малки градчета, разположени по брега на езерото, считан за един най – популярните местни курорти. Неговият исторически център, с харатерните тесни средновековековни улички и площади привлича хиляди туристи. Свободно време за разходка.
Отпътуване за Сирмионе - старинно селище, живописно разположено на тесен полуостров в южната част на езерото Гарда. По желание посещение на замъка „ Рока Скалинджери”. Свободно време за разходка в Пескиера дел Гарда – важен туристически център със стария град и неговите живописни улички, марината с красивите яхти, приятни заведения.
Отпътуване за Милано. Настаняване в хотел. Нощувка в Милано / Бусто Арсицио.

4 Ден Закуска. Отпътуване за Генуа – скритият диамант на Легурия. Обиколка на историческия център на Генуа и разглеждане на улица Гарибалди – често определяна като най– красивата в Италия със своите дванадесет дворци: замъците „Карега”, „Каталди”, „Дория” и „Дория Турси”, в който се пазят три писма на Христофор Колумб и цигулката на Паганини. Старият град, който е под закрилата на UNESCO - катедралата на Генуа „Сан Лоренцо”, построена през 1118 г. в готически стил, площад „Ферари”, където се намират операта „Карло Феличе”, къщата на Христофор Колумб, Кралския дворец. Старото пристанище „Порто Антико” – най-доброто място за съзерцаване на красивия залез над Лигурско море, площадката „Кастелето”, откъдето виждате целия град като на длан. Свободно време за разходка. За любителите на историята и изкуството предлагаме самостоятелно разглеждане на музеите и галериите или просто да се полюбувате на малките площадчета, миниатюрните магазинчета, уханните ресторанти и неповторимата атмосфера, която предлага този магнетичен град. Продължаваме към Портофино – малък елитен курорт на брега на Лигурско море, наричан още „Курорта на богатите”. Със сигурност и Вие ще останете омагьосани, когато стъпите в това девствено местенце, дори само за няколко часа. Плавайки с корабче към Портофино, ще се полюбуваме на къщички с разноцветни фасади, които следват очертанията на брега и се издигат терасовидно към върха на планините. Безрой луксозни яхти и малки рибарски лодки са хвърлили котва в това красиво и старо пристанище. Делфини плуват до самия бряг, а кристално сините води привличат любителите на подводните спортове да се гмурнат в необятните дълбини. Заради всичко това и заради още много очарования, които ще откриете, идвайки тук, си заслужава да посетите Портофино поне веднъж в живота си. Свободно време за разходка.
Връщане в хотела. Нощувка в Милано / Бусто Арсицио.

5 Ден Закуска. Отпътуване за Торино - град в който, ако се вгледате по-внимателно, ще видите, че това е един твърде изискан град с много паркове, дворци, аркади, красиви кафенета и с прелестна барокова архитектура. Тук се пази и Торинската плащеница на Иисус (в катедралата Св. Йоан Кръстител). Центърът на Торино не е голям като площ и е лесно и приятно да го разглеждате пеш. В западния му край се намира модният пл. Сан Карло с най-красивата архитектура в града. В единия му край е разположен Дворецът на Академията на науките, който е построен през XVІІ в. от Гуарини и където се помещават най-големите музеи в града – Египетският (Museo Egizio) и Савойската галерия (Galleria Sabuada). Срещу него са църквите Св. Карл и Св. Кристина, чиято изумителна фасада е дело на Ювара. Живописната главна улица на Торино – “Рома”, която се състои от покрити с плочник площади и примамливи магазини, извежда на Кастело, другия главен площад на града. На него и в съседство се намират дворецът Мадама (Palazzo Madama) и дворецът Кариняно (Palazzo Carignano), както и катедралата, където се пази Торинската плащеница, и бившата Резиденция на Савоите – Кралският дворец (Palazzo Reale).
По желание посещение на един от най – големите търговски центрове “IL Centro”
Връщане в хотела. Нощувка в Милано / Бусто Арсицио.

6 Ден Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре – второто по големина алпийско езеро след Гарда. Преди близо два века именитият френски писател Стендал възкликва: „Какво може да каже човек за Лаго Маджоре и Боромеовите острови… освен да съжали хората, които не са изгубили ума си по тях”, а друг път споделя: „Ако имаш сърце и една риза, продай ризата си и посети Лаго Маджоре”. Пристигане в Стреза: някогашното рибарско селищеднес привлича с чудесните си вили от 18век, сред които Сант Амброджио и Вила Дукале (датираща от 1770 г.)Великолепният Grand Hotel Des Iles Borromees вече 150 години предлага на своите гости завладяващ изглед към Лаго Маджоре, Боромеовите острови и заснежените алпийски върхове, които величествено се оглеждат в спокойните езерни води. По желание разходка с лодка в езерото Лаго Маджоре и посещение на островите: Изола Бела и Изола Мадре. Макар някога Изола Бела да е бил гола скала, днес несъмнено той е перлата на архипелага. Като късче от рая, паднало на Земята, вторият по големина остров омагьосва своите посетители с многобройни статуи, фонтани, благоуханни цветя и бели пауни, които се разхождат гордо из градините. Тук можете да видите великолепен бароков дворец и градини, принадлежащи на фамилията Боромео. Най-големият от трите острова – Изола Мадре, е почти изцяло зает от ботаническа градина с изключително красиви и редки растения от близки и далечни земи, където свободно се разхождат фазани и пауни. Най- малкият от боромеовите острови е Изола Пескатори, обитаван от едва 32 жители. Макар да контрастира ярко с разкоша на Изола Бела и Изола Мадре, живописното рибарско селище впечатлява с неповторима романтика и очарование. Тук можете да опитате типичната за региона кухня и винаги пресните морски деликатеси (панорамен тур с корабчето около острова).
Връщане в хотела. Нощувка в Милано / Бусто Арсицио.

7 Ден Закуска. В 10:30 отпътуване към летището. Излитане за България около обяд. Кацане в София следобяд. Трансфер с автобус на „Глобус ЕС” от летище София. Пристигане в Сливен вечерта.


Цена : 650 лв
Цената включва:
Самолетен билет Милано – София с включен ръчен багаж /10 кг./
Трансфер летище София – Сливен
Транспорт с луксозен автобус
5 нощувки със закуски – 1 в Триест – в централен хотел, 4 в Милано / Бусто Арсицио
Медицинска застраховка с асистанс – 5000 евро
Панорамна обиколка на Триест
Панорамна обиколка на Италианските езера
Панорамна обиколка на Торино
Панорамна обиколка на Генуа и Портофино
Представител от агенцията на Глобус Ес
Цената не включва:
По желание доплащане за голям чекиран куфар 20 кг (Милано-София) – 25 евро
Сити такси за хотелите – 6 евро

• Посещения по желание:

Замък Мирамар – 10 евро
Комбиниран билет / круиз Изола Бела и Изола Мадре и Изола Пескатори – с моторни лодки в двете посоки - 25 евро
Комбиниран билет за посещения на дворците на Изола Бела и Изола Мадре – 18 евро
Корабче до Портофино – 15 евро
Генуа – комбиниран билет за Палацо Росо, Палацо Бианко и Палацо Турси – 9 евро
Сирмионе - Замъкът Рока Скалинджери – 5 евро
Египетски музей в Торино – 15 евро
Фирмата си запазва правото за допълнителна и по - точна информация на входните такси.Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg