Швейцария

Очарованието на Швейцария
Маршрут:
Сливен-Загреб-Инсбрук-Вадуц-Цюрих-Берн-Женева-Лозана-Лугано-Любляна-Сливен

Продължителност:
9 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Автобус

Цена от: 895 лв.
Програма
1 ден: Отпътуване в 19:00 часа от Сливен, в 19:30 часа от Нова Загора, в 20:00 часа от Стара Загора, в 23:00 часа от София.

2 ден: Около обяд пристигане в Загреб. Настаняване в хотел. Пешеходна обиколка на хърватската столица Загреб. Разглеждане на централния площад "Бан Йосип Йелачич", старият Градец, Църкавата "Св. Марко", величествената Катедрала "Св. Богородица", Каптол, Чудотворната икона на Света Богородица, колоритният пазар "Долач". Свободно време за разходка. Нощувка в Загреб.

3 ден: Закуска. Отпътуване за Инсбрук. По път разглеждане на уникалния музей на Сваровски, намиращ се в малкото градче Ватенс (20 км от Инсбрук). Свободно време за покупки в шоурума на „Сваровски . Пристигане в Инсбрук. Думата "Инсбрук" означава "мост над Ин" и се обяснява с река Ин, която се вие като змия през града. Разположен в западната част на Австрия, Инсбрук е толкова близо до планината, че само за 25 мин може да стигнем от центъра до над 2000 м. Разглеждане на Инсбрук- стария град: “Мария Терeзиен“ щрасе, колоната на Св. Ана, кулата „Щаттурн“, къщата със „ златния покрив“,Хелбингхаус, катедралата „Св. Якоб“, двореца Хофбург, църквата Хофкирхе с мавзолея на император Максимилиян. Свободно време. Нощувка в района на Инсбрук.

4 ден: Закуска. Отпътуване за Цюрих. Попътна спирка във Вадуц – столицата на Княжество Лихтейнщайн. Малката държава-монархия Лихтейнщайн се намира между Австрия и Швейцария. Макар и с площ от само 160 кв.км. тя е с много добре развита икономика. Разходка в стара част на града.
Пристигане в Цюрих – сърцето на Швейцария. Туристическа програма: Кейовете, Банхофщрасе – считана за една от най – елегантните улици в цяла Европа, гордостта на нейните жители, църквата Св. Петър с най – големия часовников циферблат в Европа, църквата Фраумюнстер с интересни цветни витражи, Катедралата Гросмюнстер. Свободно време. Нощувка в Цюрих.

5 ден: Закуска. Ранно отпътуване за Берн. Според легендата, основателят на град Берн, херцог Бертхолд V фон Церинген, пожелал града да носи името на животното, което той ще убие по време на лов. Това животно трябва да е било мечка, защото градът носи името Берн. Вярна или не, легендата за името на Берн си остава жива благодарение, не на последно място, на живите мечки, които обитават тук своята “Меча дупка”.Туристическа програма в Берн: улиците Марктгасе и Крамгасе, Кметството, Часовниковата кула, Катедралата Свети Винсент, домът на Айнщайн, Розовата градина, сградата на Парламента.
Отпътуване за Интерлакен - свтовноизвестния планински курорт в Швейцария. Насладете се на планинското очарование с фуникуляр и лифт към един от най - красивите върхове Ниедерхорн, от който се разкрива спираща дъха гледка към езерата Тун и Бриенц. Свободно време за разходка в Интерлакен. По път преминаване през грaд Лозана - автобусна панорамна обиколка на града. Пристигане в Женева. Нощувка в Анемасе / Женева.

6 ден: Закуска. Разглеждане на Женева - шикозен, лъскав, космополитен град, разположен на брега на едноименното езеро. Разглеждане на Женева: булевард Русо, Мезон Тавел, Катедралата Сен Пиер, Кулата, Кметството. Фотопауза из Английската градина край езерото със забележителния фонтан и цветния часовник. По желание разходка с корабче по Женевското езеро. Посещение на магазин за швейцарски шоколади. Следобяд свободно време за разходка. Връщане в хотела. Нощувка в Анемасе / Женева.

7 ден: Закуска. Продължаваме към Лугано. Разположен на брега на едноименното езеро и сгушен в подножието на обаятелни зелени планини, Лугано съвместява чара на италианската екзотика и изисканата елегантност на западноевропейската култура. Ще се убедим в това разхождайки се из града и любувайки се на Парко Сивико, църквата Санта Мария дели Анджоли, кея на квартала Парадизо включени в обиколката на града. Продължаваме към Италия. В късен следобед пристигане в град Аграте Брианца / Монца. По желание посещение на един от най – големите търговски центрове в Монца: „Carosello”. Свободно време за пазаруване. Настаняване в хотел. Нощувка в Аграте Брианца.

8 ден: Закуска. отпътуване за Словения. Панорамна обиколка на Любляна - един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Пешеходна обиколка. Свободно време за разходка. Нощувка в района на Любляна.

9 ден: Закуска. По желание посещение на най - големите търговски центрове на Любляна.
Отпътуване за България с кратки почивки. Късно вечерта пристигане в Стара Загора, Нова Загора и Сливен.


Цена 895 лева, при записване и внесено капаро от 30 % от цената до 30.03.2018 г.
От 01.04.2018 - цената става 950 лв.


Деца до 12 години, настанени с двама възрастни - ползват 40 % отстъпка
Доплащане за допълнителна седалка 230 лв

Цената включва:
Транспорт с луксозен автобус
7 нощувки със закуски в хотели 3* / 4* (1 в Загреб, 1 в Инсбрук, 1 в Цюрих, 2 в Анемасе/Женева, 1 в Аграте Брианца, 1 в Любляна)
Туристическа програма в Загреб, Инсбрук, Вадуц, Цюрих, Берн, Интерлакен, Женева, Лозана, Лугано, Любляна
Медицинска застраховка с асистанс - 5000 евро
Представител от агенцията


Цената не включва:
Сити такси за хотелите: 2 евро на вечер – 14 евро общо

Посещения по желание:
Разходка с корабче из Женевското езеро – 23 евро
Сваровски – 15 евро
Фуникуляр Лугано център – градски транспорт – 5 евро
Алпийско очарование с фуникуляр и лифт / Изкачване на връх Ниедерхорн – 45 евро


Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg