Румъния

Румъния - Букурещ / Синая-Брашов/
Маршрут:
Сливен - Синая - Брашов - Замъкът “Бран” – Кралски дворец “Пелеш” – Букурещ - Сливен

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 195 лв.
Програма
1 Ден : Сливен - Букурещ – Синая
Отпътуване от Сливен в 04.00 ч. от площад „Хаджи Димитър”
за Трансилвания – един от най-интересните региони в Европа с невероятна смесица от различни култури и цивилизации. По път кратки почивки. Преминаване на граничния пункт. Добре дошли в Румъния! Пристигане в столицата на северната ни съседка – Букурещ -град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като "Малкия Париж". Панорамна обиколка на града с екскурзовод - Триумфалната арка, Атенеума, Народния театър, Парламента, Патриархалната катедрала и дворец, Университета, площада на Революцията, площада на Победата, Кралския дворец. Посещение на Патриаршията, църквата "Св.св. Константин и Елена" с мощите на св. Димитър Басарбовски. Отпътуване за планинския курортен град Синая. наричан още „Перлата на Карпатите”.Настаняване в хотел. Свободно време за разходка в Синая. По желание вечеря на блок маса. Нощувка.

2 Ден : Синая – Брашов – Бран
7.30-08.30ч.Закуска на шведска маса. Разглеждане на известните замъци на архитектурата: манастирът „Синая”, дворецът „Пелишор” и приказният замък „Пелеш” (XIX в.) – бивша лятна царска резиденция. Посещение на кралския дворец Пелеш и Синайския манастир. Отпътуване за красивия Брашов. Туристическа програма: Старото кметство, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, Бялата и Черната кула, църквата “Св. Бартоломей” – най-старият архитектурен паметник в града. Свободно време. Отпътуване за Бран, където ще посетим замъка "Бран", известен още като замъка на "Дракула" - ловната резиденция на Влад Дракула, впечатляваща средновековна крепост, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Връщане в Синая. По желание румънска вечер с програма. Нощувка.

3 Ден : Синая – Букурещ – Сливен
7.30ч Закуска. В 08:30 часа отпътуване за Букурещ. По желание посещение на етнографски комплекс „Димитрие Густи“ наричан още „Музеят на селото“, където върху голяма площ са изложени автентични къщи, църкви, мелници от различните краища на Румъния. Музеят е разположен в един от най-големите паркове в Букурещ, където се намира и едноименното езеро – Херъстру. Свободно време за разходка в Букурещ – Търговски комплекс Униря. Отпътуване за България. Пристигане в Сливен късно вечерта.


Цена - 195 лв.
Цена за дете до 12 год., настанено с двама възрастни - 150 лв

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус
• Пътни и магистрални такси
• Лицензиран екскурзовод
• Представител от агенцията
• 2 нощувки/ 2 закуски
• Медицинска застраховка

Цената не включва:
• Входните Такси: Възрастни
• Музей На Селото – 6лв. / 15 леи
• Замъкът Бран - 20.00лв. /40 леи
• Дворецът „Пелеш“ – 15.00лв. / 30 леи
• Синайски Манастир – 3лв. / 5 леи
• Вечеря 1 Ден - 15 Евро


ЦЕНИТЕ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ СА В РУМЪНСКИ ЛЕИ.ЗА ВАШЕ УЛЕСНЕНИЕ СА ОБЯВЕНИ В ЛЕВА !
Забележка: 1 LEIA = ОТ 0.41 / ПЛАВАЩ КУРС
Начин на плащане: 30 % депозит при записване
доплащане - до 10 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: ЛИЧНА КАРТА
Забележка: За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи и задграничния паспорт или личната карта.Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg