Франция

Париж и Баварски замъци
Маршрут:
Загреб – Залцбург – Мюнхен – Париж – Баварски замъци - Инсбрук – Любляна

Продължителност:
10 дни / 9 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 960 лв.
Програма
1 Ден : Отпътуване от Сливен 22:00 ч, Стара Загора 23:00ч., София 02:00ч.Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане по обяд в столицата на Хърватска - Загреб. Туристическа програма в Загреб. Пешеходна разходка в историческия център на града; разглеждане на площад „Бан Йелачич”; Катедралата; Пазарът „Долач”; Свободно време за разглеждане столицата на Хърватия. Настаняване в хотел. Нощувка в Загреб

2 Ден: Закуска. Отпътуване за Австрия. Пристигане в Залцбург. Разглеждане на Залцбург – Резиденцплац, Моцартплац, Францисканската църква, родната къща на Моцарт, статуята на Моцарт. Свободно време за разходка. Отпътуване за Мюнхен. Настаняване в хотел. Нощувка в Мюнхен.

3 Ден: Закуска. Разглеждане на Мюнхен - столица на провинция Бавария. Пешеходна разходка : “Мариенплац” с Колоната на Дева Мария; най- старата църква „Св. Петър”,Старото кметство; Новото кметство – изключително творение на строителството; църквата “Фрауенкирхе”, превърнала се в символ на Мюнхен; посещение на шоурума на БМВ. Отпътуване за Саарбрюкен - симпатичен град с богат културен афиш, барокова архитектура, френски чар и саарландско умение да се живее; университетски град и столица на федерална провинция, икономически център и панаирен град. Столицата на Саарланд се намира в центъра на голям регион между три държави и същевременно е спокоен и весел град, в който просто може да се чувствате добре.Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка в Саарбрюкен.

4 Ден: Закуска. Отпътуване за Париж. Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод и разглеждане на забележителностите на града - най-великолепната френска готическа катедрала - Нотр Дам; величествената Съдебна палата; Триумфалната арка; моста Александър; Катедралата Мадлената; най-внушителния паметник от ІІ- та Империя - операта Гарние; Кметството в неоренесансов стил; един от най-големите дворци и световни музеи – Лувъра; световноизвестната Сорбона в Латинския квартал; един от най-забележителните паметници – Пантеона; Люксембургските градини; Дома на инвалидите с гроба на Наполеон; градината Тюйлери, заела мястото на опожарения дворец Тюйлери; Настаняване в хотел. Нощувка в Париж.

5 Ден: Закуска. Качване по желание на Айфеловата кула. Възможност за разходка с корабче по Сена. Посещение символа на Париж - Монмартър и църквата Сакре Кьор. В късен следобед разглеждане на Лувъра. Вечерта по желание посещение на Латинския квартал с възможност за вечеря.
Нощувка в Париж


6 Ден: Закуска. Сутринта посещение на музея на френската история - Версайския дворец – отразяващ златния век за Франция на Луи XІV . Свободно време за разглеждане и възможност да се разходите по така наречения „триумфален път”, започващ от пл. "Конкорд", минаващ по мечтаното от всеки авеню "Шан-з-Елизе" и завършващ до Триумфалната арка – най-големия паметник от този вид. Посещение на квартала Дефанс - града на XXI век . Нощувка в Париж

7 Ден: Закуска. Отпътуване за Германия с кратки почивки. Настаняване в хотел. Нощувка в района на Баварски замъци.

8 Ден: Закуска. Пътуване по романтичният път на Бавария. Отпътуване за замъка Линдерхоф и посещение– дворец от 19 в., построен от баварския крал Лудвиг II. Архитектурата на сградата и парка са повлияни от Версайския дворец. Фасадата на замъка е в стил Рококо, а интериора е смесица от Барок и Неорококо. Всички стаи са богато украсени със злато, сребро, мрамор, стенописи и Майсенски порцелан. Двореца е заобиколен от градини с множество склуптури и фонтани. Посещение на замъка Хоеншвангау и посещение (по желание) – една от перлите на средновековното строителство, не само за Бавария, но и за цяла Германия. Замъка е построен от Максимилиан II, бащата на Лудвиг II. За него се споменава още през 12 в. Фасадата на замъка е издържана в Неоготически стил и служи за лятна резиденция на семейството на Максимилиан II. и в 1912 г е превърнат в музей. Продължаване за замъка Нойшванщайн - най-известния замък на крал Лудвиг II., послужил за емблема на анимационното студио на Уолд Дисни. Основите на замъка се полагат 1869 г, от Лудвиг II вдъхновен от сюжетите в оперите на Вагнер и бива наречен „Замъка на мечтите”. Емблематичен за замъка е образа на лебеда – любима птица на краля, който се среща във всички декорации и вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро”.Вечерта отпътуване за Австрия. Нощувка в района на Инсбрук.

9 Ден: Закуска. . Разглеждане на Инсбрук. Туристическа програма в столицата на провинция Тирол: катедралата “Св. Якоб” (XVIII век), Кметството с градската кула, Златната ложа. Посещение на парка – музей „Кристалния свят на Сваровски”. Свободно време. Пристигане в Словения. Pазходка в най-големия курорт – Блед. До голяма степен притегателността на това място се дължи на голямото езеро, водещо началото си от ледниците. Незабравима гледка оставя църквата от десети век „Свети Мартин”, изградена на самотен остров в езерото. Кацнал на един скалист връх издигащ се непосредствено до езерото, заобиколен от гъсти иглолистни гори, замъкът „Блед” изглежда фантастично. В далечината зад него се простират Алпите. Свободно време за разходка. Отпътуване за Хърватска (Загреб). Настаняване в хотел. Нощувка в Загреб.

10 Ден: Закуска. Отпътуване за България. Пристигане вечерта в Сливен.
ЦЕНА 960 лв
Доплащане за самостоятелна стая - 250лв

Цената включва :
транспорт с луксозен автобус 4* с всички екстри
9 нощувки със закуски (2 в Загреб, 1 в Мюнхен, 1 в Саарбрюкен, 3 в Париж, 1 в района на Баварски замъци, 1 в района на Инсбрук) в хотели 3*
Екскурзоводско обслужване
Представител от агенцията през цялото пътуване
Медицинска застраховка със асистънс

Цената не включва :
Сити такси - 9 нощувки * 2 евро = 18 евро

Входни такси за посещаваните обекти по желание.
Разходи от личен характер
• В туристическата програма са заложени посещения, както на обекти свързани с историята на държавите, така и туристически атракции. За някой от посещенията се изисква предварителна групова резервация. С тази цел ще Ви помолим да информирате Вашия организатор относно посещенията на по долу описаните обекти и допълнителни екскурзии.

Допълнителни програми с предварителна групова резервация.
Участието в тези посещения е по Ваше желание и заплащането се извършва във евро
1. Посещение на Лувъра – 20 EUR
/По желание възможност за разглеждане на Лувъра с лицензиран екскурзовод – 2 евро/
2. Вечерна разходка по река Сена – 15 EUR
3. Посещение на двореца Версай с градините – 25 EUR
/По желание възможност за разглеждане на Версай с лицензиран екскурзовод – 2 евро/
4. Посещение на „Кристалния свят на Сваровски” – 15 EUR
5. Разходка по езерото Блед - корабче (плетна) - 12 евро
6. Вход за църквата на желанията - острова на Блед - 3 евро

Допълнителна информация за входните такси на посещаваните обекти по желание. Входните такси се заплащат в евро по време на пътуването.

1. Австрия – Залцбург
Родната къща на Моцарт – 8 EUR
2. Германия – Мюнхен
Няма входни такси за обектите, които се посещават и разглеждат.
Туристическата програма е в късен след обяд.
Баварски замъци:
Нойшвайнщайн - 15 евро
Линдерхоф –15 евро
Хоеншвайнгау - разглежда се самостоятелно по желание - 13 евро
4. Франция – Париж
Качване на Айфеловата кула:
До второ ниво – 18 EUR, До трето ниво – 25,00 EUR

Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

Друга полезна информация за избраната екскурзия ще предоставим 60 дни преди пътуването.

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg