Всички програми

ПЛОВДИВ - ГРАДА НА ТЕПЕТАТА И БАЧКОВСКИ МАНАСТИР
НОВО
Маршрут:
Сливен - Бачковски манастир - Пловдив

Продължителност:
1 ден

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
15.06.2024 г.

Цена от: 60 лв.
Програма
1 Ден:
Тръгване от Сливен в 07:00 ч. от площад Хаджи Димитър, в 07:30ч от Нова Загора спирка кръгово, в 08:00ч. от Стара Загора спирка х-л Железник..

Отпътуване към Бачковския манастир – един от най-старите и втория по големина български манастир. Това, което най-вече привлича посетителите, е иконата на Св. Богородица, за която се смята, че е чудотворна, а старинните стенописи се нареждат сред най-ценните произведения на православното изкуство от XI и XII век. Ще имате възможност да се насладите на атмосферата, спокойствието и красотата в църквата и манастирския двор, където растат редки растителни видове, като джинджифил, райска ябълка, магнолия, лаврово дърво и др. Свободно време за разходка и обяд в заведенията в района на манастира.

Отпътуване за гр. Пловдив – втория по големина град в България, който с уютните си централни улици, колоритни сгради и гостоприемството на неговите жители, очарова всеки от първа среща. Пловдив – град, в който се преплитат древна история, млад дух и забързан пулс на ежедневието. Ще се разходим в старата част на града, събрала минало от няколко епохи. Всяко кътче от Пловдив блести по свой собствен начин, но сърцето на града все повече изпъква с известния квартал „Капана“ – или квартала на творческите индустрии. Ще се разходим покрай многобройните храмове, старинни къщи, магазинчета за сувенири и ще миним по най-дългата пешеходна улица. Там се намира Римския стадион, Джумая джамия, търговските магазини, безброй кафенета. Именно там ще усетите пулса на съвременния град. Свободно време за кафе, разходка и покупки.

В късен след обяд отпътуване за Сливен. Пристигане в Сливен вечерта.


Цена: 60 лв.
Цената включва:
• Транспорт с луксозен автобус
• Екскурзоводско обслужване по маршрута

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg