Всички програми

ХЪРВАТСКА ПРИКАЗКА И СЛОВЕНСКИ ТАЙНСТВА
ПОТВЪРДЕНА
Маршрут:
Сливен-Загреб-Любляна-езерото Блед-Плитвичките езера

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
20.08.2024 г.,    20.09.2024 г.

Цена от: 530 лв.
Програма
1 Ден
Отпътуване в 17:30 ч от Сливен от площад Хаджи Димитър", 18:00ч от Нова Загора, 18:30ч. от Стара Загора и от София в 21:30 ч. . Кратки почивки по време на пътуването. Нощен преход.

2 ден
Пристигане в Хърватия. Разглеждане на Хърватската столица Загреб, наричана още Малката Виена - град с уникална атмосфера и свой собствен дух. Той е построен с предварително планирана архитектура между две средновековни селища: Каптол и Градец, с много паркове, обкръжаващи го под формата на подкова и е прекрасен пример за идеалния град на 19 век. Туристическа програма в Загреб – от Площад Бан Йосип Йелачич, средновековния Градец с Парламента и църквата Св.Марк, Катедралата на Каптол и колоритния пазар Долац, кулата Лотършчак и алеята на влюбените.Свободно време за разходка и разглеждане на града.
Нощувка в луксозен хотел 4* в Загреб.

3 Ден
Закуска.
Отпътуване за Любляна. Разглеждане столицата на Словения – Любляна - един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Пешеходна обиколка. Свободно време за разходка.

Отпътуване за приказното езеро Блед – зеленият рай на Европа. Pазходка в най-големия курорт – Блед. Може би ако Раят имаше облик, то това би било езерото Блед- най-прекрасното място, което природата е създала.Две са основните забележителности на Блед - изваяният в скалите замък, датиращ от XIII век, и островът по средата на езерото, на който е разположена часовниковата кула „Успение". С тази часовникова кула е свързана и красива легенда: ако застанете под камбаните и си намислите желание, то непременно ще се сбъдне. До голяма степен притегателността на това място се дължи на голямото езеро, водещо началото си от ледниците. Незабравима гледка оставя църквата от десети век „Свети Мартин”, изградена на самотен остров в езерото. Кацнал на един скалист връх издигащ се непосредствено до езерото, заобиколен от гъсти иглолистни гори, замъкът „Блед” изглежда фантастично. В далечината зад него се простират Алпите. По желание посещение с “плетна” на единствения остров на Словения и църквата намираща се на него.
Отпътуване към Загреб. Връщане в хотела. Нощувка.

4 Ден
Закуска. Отпътуване за Плитвички езера. Посещение на Плитвичките езера - тюркоазените очи на Хърватска. Туристическа разходка в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията от приблизително 30 000 ха, от които 217 ха се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера се намират в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. Езерата черпят вода най-вече от реките „Бьела“ и „Црна риека“, които се събират в един ръкав южно от „Прошанско езеро“.
Отпътуване за Загреб. Връщане в хотела. Нощувка.

5 Ден
Закуска. Отпътуване за България. Възможност за вкусен обяд в района на Белград. Продължаваме с кратки почивки по време на пътуването. Късно вечерта пристигане в Сливен.


Цена: 530 лв.
Доплащане за единична стая – 180 лв.

Цената включва:
• Транспорт с луксозен автобус;
• 3 нощувки със закуски в луксозен хотел 4* в Загреб
• Туристическа програма в Любляна, езерото Блед, Загреб, Плитвички езера
• Медицинска застраховка с асистанс
• Представител от агенцията;

Цената не включва:
• Разходка с „плетна” (лодка) и входна такса за острова в езерото Блед – 25 евро
• Входна такса за Плитвички езера – 30 евро /включва вход за езерата, корабче, автобус в района на езерата /
• Сити такси за хотелите – 3 нощувки х 3 евро = 9 евро
• Разходи от личен характер


Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg
И още полезни връзки:
Още оферти от Глобус Ес