Всички програми

Романтично пътешествие в Златна Прага
ПОТВЪРДЕНА
Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
04.06.2023 г.

Цена от: 980 лв.
Програма
Подарете си едно незабравимо преживяване в „Златна Прага” и някои от най-красивите места в Чехия. Посетите ли веднъж този великолепен град, ще останете омагьосани и ще искате да се връщате в него отново и отново. През последните две години „градът на стоте кули” се нареди на пето място по посещаемост в Европа с над 30 млн. туристи годишно, като изпревари Виена и Амстердам.

1 Ден.
В 03:00 часа отпътуване от Сливен, от Нова Загора в 03:30 часа, от Стара Загора в 04:00 от София 07:00 часа. Излитане за Братислава в 09:30 часа. Кацане в Братислава в 10:00 часа. /местно време / Посрещане на летището от представител на Глобус ЕС.
Пешеходна разходка в стария център: Хвиездеславовия площад със сградата на старата опера, главния площад с Двореца Примаси, Михалската порта, която датира от 1300 години, синята църква в стил Ар Нуво и катедралата Св.Мартин, в която са коронясвани унгарските крале. Свободно време за разходка. Отпътуване за Прага.
В късен след обяд настаняване в хотел. Нощувка в Прага.

2 Ден.
Закуска. Туристическа програма в Прага с лицензиран екскурзовод, която включва: Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала "Свети Вит", Златната уличка с дома на Кафка и кулата "Далиборка", използвана в миналото като затвор; Мала Страна - бароковата църква от 18 в. "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе Место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Разходка по Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага. След обяд свободно време за разглеждане на Прага. Вечерта програма по желание:
• Романтична вечеря на кораб по река Вълтава с музика на живо на фона на най-красивите сгради в Прага – 30 евро
Връщане в хотела. Нощувка в Прага.

3 Ден.
Закуска. Свободно време в Прага или екскурзия до Дрезден. *Отпътуване за Германия – Дрезден. Туристическа програма в Дрезден - Цвингера, Земпер-опер, Катедралата, Фрауенкирхе, Замъка (по време на обиколката всички обекти се гледат отвън). Възможност за самостоятелно посещение срещу входна такса на Дрезденската галерия, една от най-богатите картинни галерии в света, съхраняваща картини на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Дюрер, Мурийо, Пусен и др. и помещаваща се в Цвингера. Свободно време за разходка. В късен след обяд връщане в Прага. Свободно време за разходка. Нощувка в Прага

4 Ден.
Закуска. Отпътуване за Братислава. Излитане от Братислава в 14:50 часа. Кацане на Летище София в 17:20 часа. Трансфер с автобус на Глобус ЕС до Сливен.


Цена : 980 лв.
Цена за дете до 11,99 год, настанено с двама възрастни: 580 лв.
Цена за самостоятелна стая: 1200 лв.

Цената включва:
• Самолетни билети
София – Братислава;
Братислава – София
•Трансфер Сливен- Летище София – Сливен
•Транспорт с луксозен автобус
• 3 нощувки със закуски в Прага
• Медицинска застраховка с асистънс
• Екскурзоводско обслужване
• Панорамна обиколка на Братислава
• Представител от агенцията на Глобус Ес

Цената не включва:
Програми по желание:
• Пешеходна панорамна обиколка на Прага с лицензиран местен екскурзовод и слушалки - 15 евро
• Романтична вечеря на кораб по река Вълтава с музика на живо на фона на най-красивите сгради в Прага – 30 евро
• Сити такси за хотелите, 3 нощувки по две евро - 6 евро
• Екскурзия до Дрезден – 20 евро
• Доплащане за чекиран куфар - 10 кг - 25 €
• Доплащане за чекиран куфар - 20 кг - 35 €

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg