Всички програми

ЗЛАТНА ПРАГА, КУТНА ХОРА, КАРЛОВИ ВАРИ И ЧЕШКИ КРУМЛОВ НА ХАЛБА ЧЕШКА БИРА!
ПОТВЪРДЕНА
Маршрут:
Братислава- Кутна Хора- Прага- Карлови Вари- Чешки Крумлов

Продължителност:
7 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
29.05.2023 г.

Цена от: 980 лв.
Програма
„История и култура на пивото по чешките земи – специално предложение за ценителите на бира“
Подарете си едно незабравимо преживяване с халба чешка бира в ръка в средновековните пивоварни из най-красивите културно-историчеки забележителности в Чехия. Посетите ли веднъж тези тайнствени кътчета, докоснете ли се до магията на кехлибарената пенлива течност, ще искате да се връщате отново и отново. Емблемите на бирата на повече от 500 години, закодирани в библейското число 12, ви очакват! Да приготвим багажа и да си кажем по едно „Na zdraví“! /на чешки език, също като на български, нали?/

1 Ден./29.05.2023/
Отпътуване от Сливен в 19:00 ч.,от Нова Загора в 19:30, от Стара Загора в 20:00ч., от Пловдив в 21:30 ч., от София в 23:00ч. Нощен преход .
2 Ден./30.05.2023/
С кратки почивки по време на пътуването около обяд пристигане в Братислава, столицата на Словакия. Пешеходна разходка до Братиславския храд и в стария център с Хвиездославовия площад, където ви очаква самият Андерсен. Из тесните улички край Михалската порта и катедралата Св. Мартин, в която са коронясвани кралете на Австро – Унгария, ще откриете знаците на словашката история и на пивото в уютните старинни ресторантчета. Поканата е от средновековните рицари, от местния посрещач на чуждите туристи и пожарникаря, който наднича от шахтата на улицата. Виждате ли ги? В свободното време седнете с тях на сладка приказка и на халба бира с тукашния „Златен фазан“ – светъл и тъмен с красотата на пъстрото си оперение. „Na zdravie“! /на словашки език, ама си го разбираме, нали?/
Настаняване в хотел . Нощувка в Братислава
3 Ден./31.05.2023/
Закуска. Отпътуване за Чехия, по пътя към Прага спираме в Сребърния град. Не вярвате, че има такъв ли? Това е Кутна Хора, основан през 13 век, известен не само като град-музей, но и като втория по значение след Прага. През средните векове тук се добива 1/3 от среброто на Европа. От 1992 г. градът е в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. От далеч се вижда „перлата“ на готическата архитектура катедралата „Св. Барбара“, закрилницата на миньорите, която ще ви се представи в пълния си блясък, ще ви поведе през моста със статуите на светии до историческия център на града с кралския монетен двор, ще ви разкрие тайните на прочутите сребърни мини, открити през 14 в., и градските легенди на великолепните готически и барокови паметници, на Йезуитския колеж и множеството църкви и манастири. Тук се намира уникалната по рода си и единствена в света църква-костница, чийто интериор е изработен от човешки кости. Посещаваме по желание, понеже предложението звучи доста зловещо, но съприкосновението с този необикновен шедьовър буквално спира дъха. След обяд отпътуване към Прага, пристигане в късния следобед.
Настаняване в хотел . Нощувка в Прага.
4 Ден./01.06.2023/
Закуска. Туристическа програма в Прага с лицензиран екскурзовод, която включва Пражкия храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, над които се извисява грандиозната готическа катедрала "Свети Вит". Това е ул. „Нерудова“ в „Мала страна“. Имената на заведенията нашепват за отминали времена, разказват истории, споделени на чаша бира. След кратката почивка на „Пилзен уркел“ продължаваме към Карловия мост с многобройните статуи и улични музиканти, стигаме до „Старе место“ – най-стария градски площад с Кметството и световноизвестния часовник „Орлой“ от 15 век.
Ето ви една идея – бирарията „У флеку“ от 1499 г. посреща любителите на бира в центъра на Прага! Подминаването невъзможно! Часовникът показва по кое време се идва тук! /Свободно време с възможност за обяд, посещението в пивоварната е по желание, но с предварително записване/
Вечерта програма по желание:
• Романтична вечеря на кораб по река Вълтава с музика на живо на фона на най-красивите сгради в Прага
Връщане в хотела. Нощувка в Прага.
5 Ден./02.06.2023/
Закуска. Свободен ден в Прага или по желание екскурзия до Карлови Вари.
  • Отпътуване за Карлови Вари, разположен на 120 км от Прага, туристическа обиколка на кралския спа-курорт, основан от император Карел IV през 1350 г. Свободно време за посещение на павилиона с гейзера и колонадата с 12-те горещи минерални извора, от които водата се пие в специални чаши като тази полицейска кола. На централната улица с множеството хотели и магазини ви очаква една зелена хубавица, тайнствена, благоуханна, лечебна със силата на своите билки, това е световноизвестната „Бехеровка“. Вижте я само! Докоснете я и отпийте! Неслучайно пешеходният тур започва от музея на Ян Бехер, създателят на “Бехеровката”. Преминаваме през старинната част на курорта край хотел „Термал“, през парка, носещ името на известния чешки композитор Антонин Дворжак. Разходката продължава по разкошния курортен булевард и знаменитите карловарски Колонади по крайбрежието на р. Охрже и гейзерът „Вржидло,” около който действа мощно енергийно поле. Край нас се редуват архитектурни паметници от куп епохи и различни течения в изкуството: барок, класицизъм, историзъм, неоренесанс, модерн, но покритите елегантни колонади са запазената марка на курорта. Следват бароковата църква „Мария Магдалена”, дело на известния чешки архитект Динценхофер, и грандхотел „Пуп“ с прекрасната сладкарница, в който са заснети сцени от емблематичните серии за Джеймс Бонд.
В ранния следобед отпътуваме към каменния готически замък „Локет“ от 1234 г. Разглеждаме околността от високото, наслаждаваме се на бохемските красоти. Свободно време с възможност за вечеря, посещението в пивоварната е по желание, но с предварително записване/
Връщане в хотела. Нощувка в Прага
6 Ден./03.06.2023/
Закуска и отпътуване към „Перлата на Бохемия“ - приказния град Чешки Крумлов и замъка „Хлубока“ над р. Вълтава. Преживяването наистина си струва! На 175 км от Прага се намира един от най-красивите градове в Европа, чийто историческия център е в списъка на ЮНЕСКО от 1992 г. Историята на града започва в средата на 13 в., през многовековното си съществуване земите на Крумлов нееднократно са преминавали под управлението на различни династии, но най-голям разцвет градът достига по времето на богатата и могъща фамилия Рожмберк през 13 - 17 в. Днешния си вид, наподобяващ декорите на филм от епохата на смелите рицари и красивите принцеси, Чешки Крумлов придобива през 18 в. Тесните улички с кокетни къщи, луксозен замък, величествена катедрала - това не е лъжа и измама, а автентични исторически сгради, добре запазени до наши дни. От височината на Крумловския замък се открива великолепна гледка на историческия център на града, по който ще се разходим, живописно оградени от меандрите на река Вълтава. Свободно време с възможност за обяд в местния пивовар, но след предварително записване/. Отпътуване за Братислава. Настаняване в хотел. Нощувка.
7 Ден./04.06.2023/
Ранно ставане и отпътуване към летището в 04:30ч. Излитане от Братислава в 06:35ч. Кацане в София 09:05ч. Трансфер с автобус на Глобус ЕС до Сливен.


Цена: 980 лв.

Цената включва:
• Транспорт с луксозен автобус
• Самолетен билет Братиславa -София
• 2 нощувки със закуски в Братислава
• 3 нощувки със закуски в Прага
• Медицинска застраховка с асистънс – 5000 евро
• Екскурзоводско обслужване
• Панорамна обиколка на Братислава
• Панорамна обиколка на Кутна Хора
• Представител от агенцията на Глобус Ес

Цената не включва:
Програми по желание:
• Пешеходна панорамна обиколка на Прага с лицензиран местен екскурзовод и слушалки - 15 евро
• Романтична вечеря на кораб по река Вълтава с музика на живо на фона на най-красивите сгради в Прага – 30 евро
• Сити такси за хотелите, 5 нощувки по 2 евро - 10 евро
• Екскурзия до Карлови Вари – 15 евро /включва трансфер, лицензиран екскурзовод и слушалки /
• Посещение на замъка Локет - 7 евро
• Доплащане за чекиран куфар - 10 кг - 25 евро
• Доплащане за чекиран куфар - 20 кг - 35 евроКак да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg