Всички програми

ЕКЗОТИКАТА НА ИТАЛИАНСКИЯ ЮГ
ПОТВЪРДЕНА
Маршрут:
Рим - Казерта - Неапол - о-в Иския - о-в Прочида - Помпей - Кава де Тирени - Амалфи - Позитано - Пестум - Матера - Алберобело - Тиволи

Продължителност:
7 дни / 6 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
13.05.2021 г.,    20.05.2021 г.

Цена от: 890 лв.
Програма
1 Ден

Отпътуване от Сливен в 05:00 часа, от Нова Загора в 05:30 часа, от Стара Загора в 06:00 часа. Трансфер до летище София.

Пристигане на летище София в 09:00 часа. Излитане от България с директен полет София - Рим в 11:05 часа. Кацане в Рим (Италия) в 11:50 часа. Посрещане на летището от луксозен автобус и представител на Глобус ЕС.

Oтпътуване за Кралския дворец Казерта - Неаполитанския съперник на Версай. Не далеч от Неапол, в сърцето на Казерта, се намира един от най-внушителните и изящни дворци в Европа. Строен за Неаполитанските крале по подобие на Версай, дворецът "Реджа ди Казерта" предизвиква едно специално вълнение със своята пищност и изключителна красота. Потопете се в тази приказка на разкош и великолепие!

Свободно време за разглеждане на двореца и красивите градини със серия от впечатляващи фонтани и басейни, всеки от които представлява различна композиция от фигури.

В късен следобед отпътуване за гр. Неапол. Свободно време в гр Неапол. Нощувка в гр. Неапол.

2 Ден

Закуска. Свободен ден в град Неапол

или

Екскурзия до островите Иския и Прочида:

Екскурзия до остров Иския. До острова се отива с кораб, там обиколката е комбинирана с минибусове и пешеходна. Наричан още Изола Верде или Зеления остров, заради пищната си растителност, остров Иския е най-големия в Неаполитанския залив. Известен е с големите си плажове, минералните си извори, островът е истински рай за любителите на усамотението и спокойствието.

Свободно време за разходка до църквата Сан Гаетано, Сан Микеле и наблюдателната кула от времето на арагонските владетели.

Следобед отпътуване с кораб за остров Прочида. Комбинирана разходка (с минибусове и пешеходна) сред тесните очарователни улички с боядисани в цветовете на дъгата къщи. Близо до пристанището, само на няколко крачки, се намира главния площад на Прочида. От него се достига до най-високата точка на острова, която е стария град, Тера Мурата, от който се откриват невероятни гледки. Може да се насладите на автентичните ястия, които се предлагат в ресторантите на острова и задоволяват и най-взискателните туристи.

Свободно време за разходка. Потопете се в очарованието на екзотиката на италианския юг, опитвайки невероятно вкусна и разнообразна храна и отпивайки най-доброто капучино в Италия .

Отпътуване с кораб от Прочида. Връщане в хотела. Свободно време в град Неапол. Нощувка в град Неапол.

3 Ден

Закуска.

Туристическа програма в град Неапол.
“Виж Неапол и умри”, казал Гьоте, след като посетил града, отразяващ се във водите на Неаполитанския залив в подножието на Везувий. Неапол бил толкова живописен и неотразим, че според немския класик онзи, който веднъж види тази гледка, вече може да си отиде спокоен, че е познал най-прекрасното място.
Панорамна разходка на града – Палацо Реале, Галерия Умберто I, Театъра Сан Карло, Кастел Нуово. Свободно време за разходка или посещение на някой от музеите.

Следобед отпътуване за Помпей. Разглеждане на античния Помпей с местен екскурзовод - възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, "Къщите на любовта".

Отпътуване към град Кава де’ Тирени. Настаняване в хотел. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка в град Кава де’ Тирени.

4 ден

Закуска.

Отпътуване за Амалфийското крайбрежие с кораб. Това е едно от най-красивите кътчета, на които човешкото око може да се наслади на нашия континент. Стръмни брегове, извисяващи се над лазурносиньото море, божествени вили, сгушени сред пищна зеленина, градчета и села, подредили като огърлица белите фасади на къщите си по отвесните скали над морето, рибарски селца, сгушени в пазвите на очарователни заливчета... Плавайки по красивото крайбрежие ще се насладим на възхитителни гледки. Посещение на Позитано – разходка с местен лицензиран екскурзовод и свободно време (около 3 часа). След това кораба ще ни отведе до Амалфи - разходка с местен лицензиран екскурзовод и свободно време (около 3 часа). Отплаване с кораб към Салерно. Връщане в Кава де’ Тирени.

Свободно време за разходка и вечеря в град Кава де’ Тирени. Нощувка в град Кава де’ Тирени.

5 Ден

Закуска.

Отпътуване за Пестум. Днес Пестум се е утвърдил като един от най-интересните и добре запазени археологически комплекси на територията на Италия. Именно тук може да видите трите Дорийски храма – Храмът на Нептун, Храмът на Хера и Храмът на Церера Това е едно наистина очарователно място с особена атмосфера, определена като „неизразимо величествена” в която се намират някои от най-великолепните и най–добре запазени антични руини в света. Свободно време за разходка.

Продължаваме към Матера. Матера е малък град, разположен в южна Италия. Известен още като la Città Sotterranea или Подземният град, той е една от най-интересните и нестандартни дестинации на Апенинския полуостров. Матера е един от най-старите непрекъснато заселени градове в света. Древните квартали, известни като саси /”sassi”/, са поредица от пещери, издълбани от варовик, разположени на ръба на клисурата. Първите жители на Матера започват да дълбаят скалите и така създават своите жилища. Скалните жилища постепенно се увеличават, градът се разраства, а площадът и катедралата се превръщат в негов център.

Пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод и слушалки. Свободно време за разходка и възможност да опитате едни от най-интересните италиански ястия.

Нощувка в района на Матера.

6 Ден

Закуска.

Отпътуване за Алберобело - Алберобело е приказната столица на трулите, където буквално ще се пренасете в света на детските приказки. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Най-изумителен е градският музей „Територио“, който е съставен от 10 трули, обединени в едно, и представя историята на трулите и техните обитатели. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от XVIII в. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия“ от началото на XIX в. Алберобело има и други по-малки музеи, по-интересните от тях са Музеят на виното и Музеят на зехтина.

Свободно време за разходка и възможност да опитате местните кулинарни изкушения.

Следобед отпътуване към град Рим с кратки почивки.
Нощувка в района на град Рим.

7 Ден

Закуска.

Отпътуване за град Тиволи. Разходка в очарователното градче и по желание разглеждане на Вила Д`Есте с терасовидни градини на площ от 4 хектара, фонтани, алея със 100 фонтана и прекрасни розови храсти обявен от Briggs§Stratton за най-красив парк в Европа. Повечето летни резиденции и дворци на римски императори са били построени именно в Тиволи. Вила Д’ Есте заедно със своят дворец и градини е една от най-забележителните илюстрации на ренесансовата култура. Тя е изградена по желание на кардинал Иполито д'Есте. Едни от шедьоврите в градините на вилата са „Фонтанът на Дракона“ и „Фонтанът на яйцето“. В градината има 11 нива на водни атракции. През 16 век градините и фонтаните на Вилата са смятани за осмото чудо на света.

Свободно време за разходка и сладки изкушения. Тук може да опитате невероятните италиански сладоледи и сладкиши.

В 14:00 часа трансфер за летище Чампино / Рим. Пристигане на летището в 15:30 часа.

В 17:30 часа излитане за България. Кацане в София в 20:10 часа. Трансфер до Сливен с автобус на Глобус ЕС.

Пристигане в Сливен късно вечерта.


Цена: 890 лв

ЗА ВСИЧКИ ЗАПИСАНИ В НЕОСЪЩЕСТВЕНАТА ПРОГРАМА ПРЕЗ 2020 ГОДИНА Е ВАЛИДНА ЦЕНАТА, ПОСОЧЕНА В ДОГОВОРА.

Доплащане за единична стая - 280 лв

Цената включва:

• Самолетен билет София – Рим с включен малък ръчен багаж (дамска чанта, малка раница или чанта за лаптоп)
• Самолетен билет Рим – София с включен малък ръчен багаж (дамска чанта, малка раница или чанта за лаптоп)
• Трансфер Сливен – летище София
• Трансфер летище София - Сливен
• Транспорт с луксозен автобус в Италия
• Медицинска застраховка с асистанс 5000 евро
• 6 нощувки със закуски (2 в град Неапол, 2 в Кава де Тирени, 1 в района на Матера и 1 в района на Рим)
• Представител на „Глобус ЕС” по време на цялото пътуване

  • Безплатна застраховка Отмяна на пътуване по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за Туризма
  • Възстановяване на 100 % от платените суми, при налагане на ограниченията в пътувания към Италия и затваряне на границитеЦената не включва:

• По желание доплащане за чекиран куфар до 10 кг - 15 евро на посока
• По желание доплащане за голям куфар до 20 кг – 25 евро на посока
• Сити такси: 6 нощувки по 3 евро – 18 евро

Екскурзии по желание / заявяват се и се заплащат предварително в офиса на фирмата:

• Целодневна екскурзия от 08:30 – 19:00 часа до о-в Иския и о-в Прочида (вкл. Трансфер до пристанището и обратно, билет за корабите, слушалки, екскурзовод на български език и обиколка на островите с минибусове) – 60 евро
• Целодневна екскурзия до Амалфийското крайбрежие (вкл. трансфер до пристанището, разходка с кораб, пешеходна обиколка на Позитано и Амалфи с лицензиран местен екскурзовод и слушалки) – 35 евро
• Екскурзия до Помпей (вкл. трансфер, лицензиран местен екскурзовод, слушалки, входна такса) – 25 евро
• Археологически парк Пестум –(вкл/ входна такса за Арх. парк и лицензиран местен екскурзовод) - 15 евро
• Двореца Реджа ди Казерта – (вкл. входна такса, трансфер, лицензиран местен екскурзовод и слушалки) - 20 евро
• Матера (вкл.входна такса за града (чекпойнт), пешеходна обиколка с лицензиран местен екскурзовод и слушалки) – 10 евро
• Алберобело – Долината на трулите (вкл. входна такса - чекпойнт) -3 евро
• Панорамни обиколки на Неапол с лицензиран местен екскурзовод – ( пешеходна и автобусна ) - 10 евро – ТАЗИ ЕКСКУРЗИЯ Е БОНУС ЗА ВСИЧКИ ТУРИСТИ С ВАУЧЕР ЗА НЕОСЪЩЕСТВЕНОТО ПЪТУВАНЕ ПРЕЗ МАЙ 2020г
•Вила Д`Есте – 12 евро –входна такса за Вила Д`Есте

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg