Всички програми

ЕКЗОТИКАТА НА ИТАЛИАНСКИЯ ЮГ
ПОТВЪРДЕНА
Маршрут:
Казерта - Неапол - o-в Капри - Помпей - Кава де Тирени - Амалфи - Позитано - Пестум - Матера - Алберобело - - Мартина Франка - Бари

Продължителност:
7 дни / 6 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:


Цена от: 1560 лв.
Програма
1 Ден /14.06.2024
Отпътуване от Сливен в 15:00 часа, от Нова Загора в 15:30 часа, от Стара Загора в 16:00 часа. Трансфер до летище София.
Пристигане на летище София в 19:00 часа. Излитане от България с директен полет София - Неапол в 21:10 часа. Кацане в Неапол(Италия) в 21:50 часа. /местно време/ Посрещане на летището от луксозен автобус и представител на Глобус ЕС.
Настаняване в хотел. Нощувка в Кава Де Тирене.
2 Ден /15.06.2024
Закуска. Отпътуване за Неапол.
“Виж Неапол и умри”, казал Гьоте, след като посетил града, отразяващ се във водите на Неаполитанския залив в подножието на Везувий. Неапол бил толкова живописен и неотразим, че според немския класик онзи, който веднъж види тази гледка, вече може да си отиде спокоен, че е познал най-прекрасното място.
Панорамна разходка на града – Палацо Реале, Галерия Умберто I, Театъра Сан Карло, Кастел Нуово. Свободно време за разходка. Възможност за самостоятелно посещение на музеи, галерии и други туристически обекти.
Насладете се на хилядите кулинарни изкушения и неаполитанските пици.
Отпътуване за Кралския дворец Казерта - Неаполитанския съперник на Версай. Не далеч от Неапол, в сърцето на Казерта, се намира един от най-внушителните и изящни дворци в Европа. Строен за Неаполитанските крале по подобие на Версай, дворецът "Реджа ди Казерта" предизвиква едно специално вълнение със своята пищност и изключителна красота. Потопете се в тази приказка на разкош и великолепие!

Свободно време за разглеждане на двореца и красивите градини със серия от впечатляващи фонтани и басейни, всеки от които представлява различна композиция от фигури.
Връщане в хотела. Нощувка в Кава Де Тирене.

3 Ден /16.06.2024
Закуска.
Отпътуване за Амалфийското крайбрежие. Това е едно от най-красивите кътчета, на които човешкото око може да се наслади на нашия континент. Стръмни брегове, извисяващи се над лазурносиньото море, божествени вили, сгушени сред пищна зеленина, градчета и села, подредили като огърлица белите фасади на къщите си по отвесните скали над морето, рибарски селца, сгушени в пазвите на очарователни заливчета... Ще се придвижим по крайбрежния път с кораб, откриващ възхитителни гледки. Свободно време за посещение и разходка в Амалфи и Позитано.

Връщане в хотела. Нощувка в Кава Де Тирене.

4 ден /17.06.2024
Закуска.По желание посещение на остров Капри или свободно време в Кава Де Тирене.
Отпътуване от хотела към пристанището на Соренто, откъдето с корабче се стига до остров Капри – перлата на Неаполитанския залив, комбинация от уникално красива природа и лукса на един от най-скъпите курорти в Европа. Туристическа програма с местен екскурзовод с посещение на градчетата на острова – Анакапри и Капри. В Капри – административния център на острова, ще станете част от атмосферата на лукса, разхождайки се покрай най-луксозните бутици и хотели на острова. Изкачване със зъбчата железница/градски транспорт до "сърцето" на острова – площад Умберто; църквата "Св. Стефан", построена между 1688 и 1695 г. В горния град – Анакапри, ще се насладите на прекрасните, спиращи дъха гледки от панорамните тераси, ще видите "финикийските стълби" – единственият път свързващ двата града на острова в миналото; тук се намира вилата на известния шведски лекар Аксел Мунте и църквата "Сан Микеле" с уникалната си подова мозайка; възможност да се изкачите с лифт до най-високата точка на острова - Слънчевия връх (Монте Соларо) или да се потопите в атмосферата на острова като се разходите по спокойните тесни улички на града. Връщане обратно в Соренто.

Нощувка в Кава Де Тирене.


5 ден /18.06.2024
Закуска.
Отпътуване към Помпей. Разглеждане на античния Помпей с местен екскурзовод - възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, "Къщите на любовта".
Отпътуване за Пестум.
Днес Пестум се е утвърдил като един от най-интересните и добре запазени археологически комплекси на територията на Италия. Именно тук може да видите трите Дорийски храма – Храмът на Нептун, Храмът на Хера и Храмът на Церера Това е едно наистина очарователно място с особена атмосфера, определена като „неизразимо величествена” в която се намират някои от най-великолепните и най–добре запазени антични руини в света. Свободно време за разходка.

Отпътуване за Матера. Нощувка в района на Матера.

6 Ден /19.06.2024
Закуска.
Разходка в Матера. Матера е малък град, разположен в южна Италия. Известен още като la Città Sotterranea или Подземният град, той е една от най-интересните и нестандартни дестинации на Апенинския полуостров. Матера е един от най-старите непрекъснато заселени градове в света. Древните квартали, известни като саси /”sassi”/, са поредица от пещери, издълбани от варовик, разположени на ръба на клисурата. Първите жители на Матера започват да дълбаят скалите и така създават своите жилища. Скалните жилища постепенно се увеличават, градът се разраства, а площадът и катедралата се превръщат в негов център.
Свободно време за разходка и възможност да опитате различни местни ястия.
Отпътуване за Алберобело - Алберобело е приказната столица на трулите, където буквално ще се пренасете в света на детските приказки. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Най-изумителен е градският музей „Територио“, който е съставен от 10 трули, обединени в едно, и представя историята на трулите и техните обитатели. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от XVIII в. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия“ от началото на XIX в. Алберобело има и други по-малки музеи, по-интересните от тях са Музеят на виното и Музеят на зехтина.
Отпътуване за Мартина Франка, чийто стар град е истинска барокова перла. Свободно време за разходка из романтичните улички на стария град.
Нощувка в Мартина Франка.

7 Ден /20.06.2024
Закуска.
В 08:00ч. отпътуване за летището в Бари. Пристигане на летището в Бари. В 11:35ч. излитане за България.
Кацане в София 13:55 часа.

Трансфер до Сливен с автобус на Глобус ЕС.


Цена: 1560 лв -ранни записвания с 30 % капаро до 08.03.2024
Цена след промоционалният период 1660 лв.
Срока за предоставяне на необходимите документи по самолетни програми е до една седмица след датата на сключване на договора и внесен депозит!

Доплащане за единична стая - 480 лв
Деца до 12г. - 990 лв

Цената включва:

• Самолетен билет София – Неапол с включен малък ръчен багаж (дамска чанта, малка раница или чанта за лаптоп)
• Самолетен билет Бари – София с включен малък ръчен багаж (дамска чанта, малка раница или чанта за лаптоп)
• Трансфер Сливен – летище София
• Трансфер летище София - Сливен
• Транспорт с луксозен автобус на Глобус ЕС в Италия
• Медицинска застраховка с асистанс 5000 евро
• 6 нощувки със закуски (4 в Кава де Тирени, 1 в района на Матера, 1 в Мартина Франка)
• Представител на „Глобус ЕС” по време на цялото пътуване
• Панорамна обиколка на Неапол

Цената не включва:

• Сити такси: 6 нощувки по 3 евро – 18 евро
• Доплащане за чекиран куфар до 10 кг - 25 евро на посока
• Доплащане за голям куфар до 20 кг – 35 евро на посока

Екскурзии по желание:

• Екскурзия до Амалфийското крайбрежие (вкл. трансфер до пристанище Салерно, билети за кораб, слушалки, екскурзовод) – 60 евро / деца до 12 г.- 45 евро
• Екскурзия до Помпей (вкл. трансфер, лицензиран местен екскурзовод, слушалки, входна такса) – 35 евро / деца до 12 г.- 20 евро
• Екскурзия до Пестум ( входна такса за музея, лицензиран екскурзовод, слушалки)- 25 евро/ деца до 12 г.- 15 евро
• Входна такса за двореца Реджа ди Казерта - 40 евро (вкл.трансфер, лицензиран местен екскурзовод, слушалки, влакче за градините и входна такса )/ деца до 12 г.-25 евро;
• Остров Капри- 70 евро (трансфер до пристанището, кораб, транспорт с автобусчета из острова,разглеждане двата града Капри и Анакапри, екскурзовод, слушалки)/ деца до 12 г.- 55 евро;
• Алберобело- такса 15 евро/ деца до 12 г.- 5 евро;(включва панорамна обиколка с екскурзовод)
• Матера- такса 15 евро/ деца до 12 г.- 5 евро.(включва панорамна обиколка с екскурзовод)

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg