Всички програми

ОЧАРОВАНИЕТО НА БУРСА И ТУРСКАТА ВЕНЕЦИЯ – ЕСКИШЕХИР
ПОТВЪРДЕНА
Маршрут:
Сливен - Бурса- Ескишехир

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
17.06.2022 г.,    22.07.2022 г.,    19.08.2022 г.,    02.09.2022 г.,    18.11.2022 г.

Цена от: 296 лв.
Програма
Бурса е микс от история и пиршество на модерния мегаполис. Постигнат е блестящ баланс – градът е известен като „Зеленият град”, заради зеленината си, а старинните сгради са в синхрон с космополитните и модерни постройки.

1 Ден
Отпътуване от Сливен в 23:30 часа, От Ямбол в 00:00 часа. Преминаване през ГГКП Лесово.
Пътуване с кратки почивки по магистралата Одрин - Истанбул – Бурса. По време на пътуването ще се насладим на невероятните панорамни гледки, пресичайки моста над Босфора, който плавно ни отвежда от Европа към Азия. Продължаваме към Измитския залив в Мраморно море. Ще имаме удоволствието да преминем по четвъртия по големина висящ мост в света и втори в Европа, който беше открит преди две години. Моста е наречен Осман гази, на името на първия султан на Османската империя.

2 Ден
Пристигане в Бурса предиобяд.
По желание разходка - Панорамна обиколка на Бурса – четвъртият по големина град в Турция и първа столица на Османската империя. Разглеждане на забележителностите на града – известната Улу Джами с двадесет блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната част, Зелената джамия, градския парк, крепостните стени и панорамната площадка с гробниците на първите османски владетели – Осман и Орхан Бей. Посещение на Музея - Панорама, който е един от най – големите панорамни музеи в света, показващ историята на Османската империя и завладяването на Бурса през 1326г. Разходка в Коза Хан – „прословутият път на коприната”, който е уникален с безбройните си магазинчета с копринени шалове – истинско произведение на изкуството. Свободно време за чаша ароматен турски чай, разходка или посещение на пазари с типични ориенталски стоки и сувенири.
Около 14:00 настаняване в централен хотел. Свободно време за почивка и разходка в центъра на Бурса.
.
Нощувка.

3 Ден
Закуска. Свободно време в центъра на град Бурса или програма по желание.

В 09:30 часа екскурзия по желание до Националния Парк Улуда – по времето на Османската империя е била известна като планината Кешиш, по късно започва да носи сегашното си име. Най високият връх е с надморска височина 2343 м. Тук се намират и 9 ледникови езера. Днес Улуда е водещ ски център в Турция. Изкачване с лифт до високите части на парка. Ще се насладите на много богатата горска растителност. Лифта е кабинков. Времетраенето е около 20 минути. Свободно време за снимки, раходка, обяд в заведенията около лифта. Връщане в Бурса. Свободно време за почивка или разходка.

Бонус: Трансфер до едни от най-атрактивните търговски центрове в Бурса
Нощувка.

4 Ден
Закуска. Свободно време в Бурса или по желание отпътуване към Турската Венеция - Ескишехир

Ескишехир - градът на Настрадин Ходжа. Модерен град в Анадола, построен по европейски образец. Тук можете да изпиете силно турско кафе, да хапнете традиционни сладкиши и да поплавате на гондола. Ескишехир в превод от турски означава „Стария град“. Град на университети и паркове. Тук на всяка крачка можем да намерим забележителности. Старата му част напомня много на Копривщица с ниските си цветни къщички. Тук могат да се купят традиционни турски сладкиши, както и типичните за региона накити от морска пяна. Въпросната пяна представлява мек минерал, който се добива само край Ескишехир. От него се изработват и лули, за които се смята, че пречистват тютюна при пушене. Казват, че тук е най-вкусното реване в цяла Турция. Голяма част от местните жители са преселници от България. Не пропускайте да се снимате и до някоя от забавните скулптури, пръснати в целия град.

Разглеждане забележителностите на Ескишехир – етнографския комплекс „Одунпазаръ“ Куршунлу джамия; музея на восъчните фигури парка „Кент“ с изкуствен плаж. По желание разходка с гондола по изкуствено прокопаните канали на река Порсук, по подобие на Венеция (нощем мостовете над каналите греят в различни цветове). Свободно време за разходка в града. Връщане в град Бурса.
Нощувка.

5 Ден
Закуска. В 09:00 часа отпътуване за България с кратки почивки. По път спирка в маслиновата долина край град Гемлик – възможност за пазаруване в един от най – атрактивните пазари за зехтин и маслини.
Пристигане в Сливен вечерта.


ЦЕНА: 296 лв

Записването става с внасяне на 30% депозит и доплащане 10 дни преди отпътуване!

Доплащане за единична стая – 60 лв
Деца до 12 години, настанени с двама възрастни – 150 лв
Деца до 6 години, настанени с двама възрастни – 60 лв

Цената включва :

• Транспорт с луксозен автобус
• 3 нощувки със закуски в центъра на град Бурса
• Екскурзоводско обслужване от представител на „Глобус-ЕС” по време на целия престой
• Медицинска застраховка с асистанс

Бонус: Трансфер до едни от най-атрактивните търговски центрове в Бурса

Цената не включва допълнителни програми по желание:

• Панорамна обиколка на Бурса с местен лицензиран екскурзовод – 15 евро / включва трансфер с автобус, екскурзовод и входна такса за Музея – Панорама
• Целодневна екскурзия до град Ескишехир – 25 евро / включва: трансфер с автобус, екскурзовод, пешеходна обиколка на Ескишехир, билет за Музея на восъчните фигури, разходка с кораб по каналите на Ескишехир
• Вечеря с музикална програма в ресторанта на хотела – 15 евро
• Екскурзия до Планината Улуда – 20 евро – включва билет за лифта, трансфер от хотела до лифта и обратно
Всички програми по желание се доплащат предварително в офиса на фирмата!Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg
И още полезни връзки:
Още оферти от Глобус Ес