Всички програми

ЗЛАТНА ПАНЕГА – ОАЗИС НА ДИВАТА ПРИРОДА
ПОТВЪРДЕНА
Маршрут:
Сливен – Плевен – Луковит – Геопарк Искър-Панега – Пещерата „Проходна”

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
11.06.2022 г.,    09.07.2022 г.,    06.08.2022 г.,    24.09.2022 г.,    22.10.2022 г.,    19.11.2022 г.

Цена от: 150 лв.
Програма
1 ден:
Отпътуване от Сливен в 06:00 часа от площад „Хаджи Димитър”. Отпътуване от Казанлък в 07:00 часа.

Отпътуване за гр. Плевен – третия по големина град в Северна България, разположен в централната част на Мизия. Посещение на Панорама „Плевенска епопея 1877 год” – построена на самото бойно поле в Скобелев парк и тържествено открита в деня на 100-годишнината от освобождението на града. Величествената сграда приютява музей, който в четири зали пресъздава по вълнуващ начин борбите за независимост. Разходка в ценъра на града. Възможност за посещение на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец”, Исторически музей Плевен, водните огледала, пеещите фонтани.

Следобед отпътуване за гр. Луковит. Разлят на двата бряга на река Златна Панега се намира прекрасният Луковит! Разходка в централната част на града. Посещение на гордостта на града - храма „Св.великомъченик Георги”, построен през 1885 година от Генчо Кънев – Големия – потомствен майстор от Трявна, който е построил много български храмове. Свободно време за разходка.

Настаняване в хотел „Дипломат Плаза Хотел Резорт” 4+*. Този изискан, модерен хотел, се помещава в обла стъклена сграда с изглед към централния градски площад. Това е първият тематичен 4-звезден хотел в България. Възможност за ползване на СПА центъра и басейна на хотела. Вечеря. Нощувка

2 ден:
Закуска. Ще се изненадате колко мистични и интересни места се срещат в този район. Някъде имаш чувството, че потъваш в разкошна зеленина и дървета, увити в брашлян, край синьо-зелена река. Отдалечаваш се още и виждаш други скални чудеса, интересни каменни и плаващи къщи. Посещение на Геопарк „Искър-Панега”. Екопътеката е изградена около синьо-зелените води на р. Златна Панега. Пътеката е добре поддържана и почти равна. На много места има изградени дървени мостчета, беседки, пейки с маси и други места за отдих. Най-атрактивните мостове са тези, захванати за скалата, точно над реката. Мястото наистина е приказно с тази тюркоазена река, сини водни кончета и пълзящ брашлян, който „оцветява” всичко наоколо в зелено .

Голяма атракция в тази девствена природа е разходката с каяк или водно колело по спокойните води на река Златна Панега. Реката не е много голяма, но с множество красиви меандри. По време на приключението по вода можете да се доближите до лебеди, патици, водни лилии. В този оазис на дивата природа гнездят 128 вида птици, много от които са записани в Червената книга на България. Навсякъде в тучната растителност могат да се видят красиви водни кончета и пеперуди.

Разходка до парка с плаващата къщичка по р. Златна Панега и каменните къщи. Едно приказно място, дело на Андриан Йорданов – Ачо. Потопете се в очарованието на това красиво и спокойно кътче.

Отпътуване към пещерата „Проходна”. Има места, на които човек се чувства близо до божественото начало. Наричаме го с различни имена, но същността му е една - най - висшата форма на енергия в света. Тя е там, където мрака отстъпва място на живота. Можете да усетите тази енергия в уникалното творение на природата в пещерата "Проходна" - наричана още "Божиите очи".


ЦЕНА: 150 лв

Цената включва:

• Транспорт с луксозен автобус
• Нощувка, закуска и вечеря в луксозния хотел „Дипломат Плаза Хотел Резорт” 4+*
• Ползване на СПА пакет в хотела – финландкса сауна, инфраред сауна, парна баня, контрастен душ, басейн със сребърно-йонна филтрация и фитнес
• Представител от Глобус ЕС

Цената не включва:

• Входни такси по желание
  • Панорама „Плевенска епопея 1877 год” – 6 лв редовен билет, 3лв за пенсионери, 2 лв за ученици и студенти
  • Мавзолей - Костница в Плевен - 3 лв редовен билет, пенсионери и ученици - 2 лв
  • Разходка с водно колело по р. Златна Панега – 20 лв (за 4 човека)
  • По желание доплащане за тематична лукс стая в хотела – 10 лв на човек. Възможност за избор: Деним, Кате, Бенджамин Мур, Бамбукова стая, Хонг Конг, Огледален свят, Фешън.
  • По желание доплащане за тематична супер лукс стая в хотела - 20 лв на човек. Възможност за избор: Кайро, Тоскана, Дайтона, Калиномания, Божиите очи, Мобиладалин, Арт найт, Париж, Каре, Звездната стая, Екатерина Велика, Карло Даниели
  • По желание доплащане за апартамент ултра лукс Дубай - 25 лв на човек
  • По желание доплащане за самостоятелна стая – 30 лв

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg
И още полезни връзки:
Още оферти от Глобус Ес