Всички програми

РАЙСКИТЕ КЪТЧЕТА НА БЪЛГАРИЯ
ПОТВЪРДЕНА
Маршрут:
Сливен – Добърско – Разлог – Огняново – Лещен – Ковачевица – Хаджидимово – яз. Доспат - Цигов чарк - Батак

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
27.05.2022 г.

Цена от: 240 лв.
Програма
1 Ден:
Тръгване от Сливен в 06:00 часа от площад „Хаджи Димитър”, в 06:30 часа от Нова Загора спирка гръговото, в 07:00 часа от Стара Загора спирка Хотел Железник, в 08:30 часа от Пловдив спирка бензиностанция Лукойл (до зала Строител).

Пристигане в Добърско – малко селище в полите на Рила планина, добило популярност с църквата „Свети Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат”, в която е изобразен Исус Христос в ракета. Старинната църква е сред 100 –те Национални исторически обекта и е под егидата на Юнеско. Посетителите са привлечени и от легендата за чудодейната сила на селището.

Продължаваме към Разлог и прелестната панорамна алея „Стъпалата” , открита тази година. Алеята се извисява над града и ще ни отведе до най – високата точка в местността, а именно емблематичният за града хълм „Голак”. Главната забележителност на панорамната алея е дванадесет метровата кула, разполагаща се на върха на хълма. Изкачването по нея е възможно, а от най – високата и точка се открива прелестна гледка към планините и града.

Продължаваме към живописното селце Огняново, сгушило се между Пирин и Родопите. В съчетание с благоприятния климат и известните минерални извори, Огняново предлага и красиви живописни природни гледки. Минералният извор в Огняново е известен с наименованието „Мирото” , който се е експлоатирал още в древността. От лековитите свойства на водата му са се възползвали хората в далечната Римска епоха. Свободно време за разходка и релакс в един от най-красивите комплекси в местността - Езерото с плаващите къщи.

Настаняване в хотел. Свободно време за релакс и ползване на басейна и СПА центъра на хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден:
Закуска. Започва нашето пътуване като в приказка с изключително красива природна картина, уникални старинни къщи, където си дават среща тишината, хармонията в природата и традицията на българското село. Очаква ви приятна разходка сред един от най-привлекателните и автентични курорти за селски туризъм в България - село Лещен и село Ковачевица. Архитектурния стил на селата е запазил автентичния си вид още от 18 – 19 век, не само като външно, но и като вътрешно оформление, съхранило в оригиналност атмосферата и живата история на този дивен край. Заради автентичния си облик Лещен и Ковачевица често се превръщат в декор на български филми. Сред тях са „Мера според мера” и „Мъжки времена”. Ще посетим и една от основните атракции на село Лещен – глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”. Наред с нея ще имаме възможност да разгледаме и старата църква „Св. Параскева”, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят вкусно сладко от боровинки . Свободно време за разходка и снимки.

Продължаваме към Хаджидимовския манастир „Св. Георги Победоносец” – едно от най-красивите и очарователни места в този край. Той е най-големият по поречието на р. Места и третия по големина в Югозападна България. Историята на тази светиня е изпълнена с твърде много чудатости. Тайнства и легенди разказват за чудотворната икона на Св. Георги, до която ще имаме възможност да се докоснем и ние.

И да завършим нашето пътуване като в приказка разхождайки се в природата сред катерички, патици, пауни, елени, сърни, зайчета, пони и много други…. Да, това не е зоопарк, защото тук животните и птиците не са в клетки, а ние ще можем да ги погалим и да ги нахраним дори… Това е едно уникално преживяване и чудесен завършек на този приказен ден.

Връщане в хотела. Свободно време за релакс и ползване на басейна и СПА центъра на хотела. Вечеря с музикална програма. Нощувка.

3 ден:
Закуска. Продължаваме нашата разходка през Родопите към яз. Доспат. Той е най-големият язовир в България, а природата около него е приказно красива. Свободно време за снимки. Продължавайки по този романтичен път ще се насладим и на красивите гледки и на яз. Широка поляна и яз. Голям беглик.

Отпътуваме към едно от приказно красивите кътчета, на югозападния бряг на яз. Батак, курортната местност Цигов чарк. От курорта в едната посока се разкрива неповторима гледка към спокойните и същевременно пленяващи води на язовира, а от другата красивата и носеща аромат на свежест борова гора. Свободно време за разходка и снимки.

Има няколко места в България, които всеки българин трябва да посети и най-вече да почувства и още повече да не забравя. Едно от тях е Батак. В центъра на града ще разгледаме църквите Св. Неделя и Св. Богородица, Историческия музей и Етнографската експозиция. Църквата „Св. Богородица” е построена през далечната 1912 год и един от най-големите и красиви храмове в България. Старите баташки къщи, историческите и културни паметници трябва да бъдат разгледани. Тук българинът осмисля своята националност с душа, сърце и съзнание! Свободно време за разходка и възможност за обяд.

Пристигане в Сливен вечерта.ЦЕНА: 186 лв
Цена за деца до 12 год, настанени с двама възрастни: 120 лв

Цената включва:

• Транспорт с луксозен автобус
• Две нощувки със закуски и вечери, музикална програма в хотелски комплекс с открит басейн и СПА център
• Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
• Представител от Глобус ЕС

Цената не включва:

  • Доплащане за единична стая – 40 лв за двете нощувки
  • Комбиниран билет за Историческия музей, Балинова къща и Шарова къща в Батак с включена беседа – 5 лв

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg