Всички програми

СТРАНДЖА – МИСТИЧНА И ЗАГАДЪЧНА
ТОП ОФЕРТА !!!
Маршрут:
с. Бръшлян – водопад „Докузак” – замъка „Равадиново” – Созопол – о. „Св. Анастасия” - Несебър

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 95 лв.
Програма
1 ДЕН: Тръгване от Сливен в 07:00 ч от площад „Хаджи Димитър”, от Ямбол в 07:30 (спирка Била). Отпътуване посока Бургас за село Бръшлян – красив архитектурен исторически резерват – там, където времето е спряло. Разглежадане на забележителностите на селото – запазени автентични странджански къщи от XVII - XVIII в. , Килийното училище от 1871 г, църквата „Св. Димитър” от XVII в и Етногрфската музейна сбирка. Ще се разходим в селцето, за да разгледаме самобитната архитектура и някои от параклисите, възстановени и поддържани с любов и грижа от местните хора.
Отправяме се в посока – село Стоилово, за да видим приказно красивия водопад „Докузак”. Самото име „докузак”, означава девет извора. Гледката е удивителна и незабравима с шеметно разливащата се по скалите водна феерия. Свободно време за снимки.
Продължаваме към село Равадиново за посещение на Замъка „Влюбен във вятъра”.
Замъкът „Влюбен във вятъра” е осъществена детска мечта на Георги Костадинов Тумпалов (1956), който е архитект, проектант и строител от самото начало, когато през далечната 1996 начертава с лопата на земята голям кръст и върху него с денонощен труд на цялото семейство, работници от близкото село Равадиново и с Божията помощ изгражда камък по камък величествен замък - сбъдната приказка, създадена с много любов! Свободно време за разглеждане на замъка.
Тук е и експозицията "Тутанкамон - една недовършена любовна история" Изложбата представя гробницата на "момчето цар" Тутанкамон в оригиналния вид, в който е открита в Долината на царете през 1922 година от английския археолог Хауърд Картър. "Тутанкамон - една недовършена любовна история" съдържа около 100 артефакта, които пресъздават с максимална точност единственото открито непокътнато царско погребение от Древен Египет. Тя гостува за първи път в България по покана и със съдействието на Община Бургас. Експонатите са групирани в няколко тематични къта - "Преддверието" или "Стаята на могъществото и властта", "Златният трон" - наричан още "Шедьовърът на стаята", "Погребалната камера", "Съкровищницата" и "Позлатеният олтар". Преминаването през всяко от пространствата позволява на зрителя да усети в максимална степен мистичния свят на древните египтяни, които са изповядвали специално отношение към смъртта и живота в отвъдното.
Отпътуване за Созопол. Настаняване в хотел около 15:00ч. Свободно време за плаж и релакс. В 19:00 часа по желание вечерна разходка в Стария гред на Созопол, който е обявен за архитектурен исторически резерват. Той обхваща над 180 възрожденски созополски къши, строени между средата на XVIII в и началото на XIX в, част от които са обявени за паметници на културата. Потопете се в очарованието на един от най – романтичните градове по българското черноморие. Пешеходна разходка. Свободно време и възможност за вечеря. Нощувка.
2 ДЕН: Закуска. Отпътуване към Бургас. Около 10:00ч. отплаваме с корабче към единствения български остров Света Анастасия. Той е забулен в мистерия и за него се разказват стотици легенди и истории. В миналото, когато на Света Анастасия имало манастир, пирати нападнали острова. Според легендата причина била заровеното от загинал пират златно съкровище. Монасите се затворили в островната църква и се помолили на Света Анастасия да ги избави от набезите. Тя чула молитвите им и изпратила страховита буря, която потопила пиратския кораб. Неговите останки се вкаменили близо до брега на острова, където могат да бъдат видени и днес. Освен Вкаменения пиратски кораб, на Света Анастасия има още две скални образувания - Гъбата и Дракона. Някои хора твърдят, че на Гъбата е бил погребан монах. Друга легенда разказва, че едни от най-великите мореплаватели в историята - викингите, също са достигали до бреговете на остров Света Анастасия. Свободно време за разходка и снимки.
Продължаваме към Стария град в Несебър или Месамбрия Понтика - една историческа приказка. Пешеходна разходка с екскурзовод.
В старият град, който се издига на висока скала над морето, могат да се видят кокетни къщи и очарователни тесни улички, застлани с калдъръм. Част от крепостната стена, която някога е опасвала Несебър, също е останала непокътната до наши дни. На входа на Стария град се издига известната вятърна мелница, датираща от VI в. Несебър носи в себе си невероятното обаяние на древните времена и приказността на морската шир. Свободно време за разходка из романтичните малки улички, изпълнени с автентичния несебърски дух. По желание посещение на Археологическия музей на Несебър.

В късен следобед отпътуване за Сливен.


ЦЕНА: 95 лв

Цената включва:
1 нощувка със закуска
Транспорт с луксозан автобус
Екскузроводско обслужване
Посещение на Архитектурен резерват Бръшлян
Посещение на стария град Созопол
Посещение на стария град Несебър
Посещение на остров „Св. Анастасия”

Цената не включва:
Посещение с беседа на Килийно училище в Бръшлян – 1 лв
Посещение на Етнографски музей с беседа в Бръшлян - 1 лв
Замъка Равадиново:
• Комбиниран билет за замъка и експозиция „Съкровищата на Тутанкамон” –групова цена - 28лв; деца до 7 години – безплатно
• Посещение само на експозиция „Съкровищата на Тутанкамон” групова цена – 15 лв, деца до 7 години – безплатно
• Посещение само на Замъка Равадиново – 16 лв
Корабче до остров „Света Анастасия” – 12 лв, за ученици и пенсионери – 10 лв


Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg