Всички програми

ДЕЛЬОВИ ПРАЗНИЦИ В ЗЛАТОГРАД
Маршрут:
Сливен - Златоград

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
19.09.2020 г.

Цена от: 95 лв.
Програма
Вашата специална усмивка, безгрижният ви смях,
топлината на ласките ви са достатъчни всеки да ви заобича!
Една Родопска магия в Златоград специално за Вас и уникалната възможност да опитате прочутото „въртяно кафе”!


Вълшебство изваяно от минало и настояще
Перперикон – Златоград

Златоград - една приказка съчетана с действителност, от която усещаш притеглянето да се върнеш отново и отново, и отново... Ако харесвате планината и тихата почивка, това място много ще ви допадне, защото освен че предлага връщане назад във времето, то е здраво свързано с настоящето и тук няма да ви липсват никакви градски удобства и забавления.

1.Ден – Отпътуване от гр.Сливен в 07.00 часа от площад „Хаджи Димитър”, от гр. Стара Загора в 08:30 часа от бензиностанция „ OMV” . Кратка почивка в гр.Хасково и разглеждане на Монументът на „Света Богородица”. Отпътуване за село Татул. На по-малко от километър от селото се намира скално светилище съставено от различни изсичания. Скала във формата на пирамида съдържа два саркофага, жертвеници, улеи, ниши и стъпала. В близост до нея се намира скална гробница с яйцевидна форма и квадратен отвор на покрива, замазана с водонепроницаем хоросан през римската епоха. Последните разкопки откриват под пирамидата постройка от дялани камъни, към която води парадно стълбище. Според археолога Николай Овчаров в светилището се намира гроба на тракийския певец Орфей, но това е твърде спорна хипотеза, понеже всички писмени сведения показват, че Орфей е персонаж от гръцките митове.Разглеждане гробницата. Продължаване за Перперикон .Перперикон е археологически комплекс, голямо мегалитно светилище. Предполага се, че това е прочутото в древността светилище на Дионис на тракийското племе сатри, чийто жречески род били бесите. Част е от Стоте национални туристически обекта. Отпътуване за гр.Златоград. Разположен в най-южната част на Родопите, той носи в себе си съвършенния усет на красота и хармония. Още с пристигането си тук ще бъдете впечатлени от величествения паметник на златоградчанина Дельо, чиито подвизи са възпети в най-хубавата българска песен, която лети в Космоса като послание за извънземни цивилизации. Тук ще бъдете очаровани от истинските шедьоври на златоградските занаятчии. Настаняване в хотел 3*в Златоград. Свободно време. Вечеря с музикална програма. Нощувка.


2.Ден – Закуска. Възможност за разглеждане на града. За да направите истинско пътешествие в миналото, то се потопете в етнографския комплекс на града. В самото начало на Етнографски ареален комплекс е разположено кафене “Стария град”. В него можете да се насладите на чаша въртяно кафе, приготвено върху нагорещен пясък и поднесено със специален ритуал. Най-вкусно е кафето, когато го подсладите с парче златоградска баклава с локум. Все още рецептата за прочутото въртяно кафе, е неразгадана семейна тайна.
г.
Участие в Дельовите празници – повод е почитането на легендарната личност на Дельо войвода, песента за който се рее в Космоса. Местни самодейци и професионални актьори, облечени с костюми отпреди 150 години, предрешени, като хайдути, пехливани и бюлюкбашии, като едновремешни моми и жени се разхождат из Стария Златоград и отвеждат въображението на публиката към времето, когато е живял Дельо войвода.
Кулминацията на празниците е възстановката „Един пазарен ден в Златоград” – стари носии, уникални образи от времето на Възраждането, много музика, аромати и забавления, събират стотици гости в Златоград.
Потепете се в тази празнична атмосфера! Свободно време.
Отпътуване за Сливен в късен следобед. Кратки почивки по време на пътуването. Пристигане в гр.Сливен вечерта.


Цената включва:

• Транспорт с луксозен автобус
• 1 нощувка със закуска и вечеря с музикална програма в хотел 3* в гр.Златоград или в гр.Кърджали

Цената не включва:

• входни такса етнографския музей в гр.Златоград
• входна такса за Перперикон
• други входни такси за посещаваните обекти по желание
• доплащане за единична стая - 45 лв


Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg