Всички програми

ИСТАНБУЛ И ОЧАРОВАНИЕТО НА ПРИНЦОВИТЕ ОСТРОВИ
ПОТВЪРДЕНА
Маршрут:
Сливен-Истанбул

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
25.07.2024 г.,    22.08.2024 г.,    05.09.2024 г.,    20.09.2024 г.

Цена от: 266 лв.
Програма
1-ви Ден : Отпътуване в 23:00 часа от Сливен от пл. "Хаджи Димитър", в 23:30 часа от Ямбол.
Нощен преход.
2-ри Ден: Пристигане около 08:00 ч. в Истанбул.
Единствения в света град разположен на два континента, разделящ Европа и Азия, обединяващ Черно и Мраморно море, разположен на двата бряга на пролива Босфор. Възможност за ранно настаняване или кратка почивка и сутрешно кафе в лоби бара на хотела. Туристически програми по желание: Туристически програми по желание:
  • В 8:30 започва обзорна екскурзия на Истанбул с професионален екскурзовод и лицензиран туристически автобус.
Обзорна автобусна обиколка на Истанбул „Два континента” с местен лицензиран екскурзовод на български език: преминаване покрай двореца „Топ Капъ”, базиликата „Св.София”, Египетския пазар, кулата „Галата”, дворецът „Долмабахче”, преминаване над залива „Златния рог”. Пешеходен тур с местен екскурзовод на български език с посещение на:площада Хиподрума трите колони /Змийската колона, Египетския обелиск и Порфирогенната /Константиновата колона/ и Синята джамия. Посещение на българската църква “Св. Стефан” /издигната през 1896 г., тя е изцяло сглобена от железни части, проектирани и изработени в Австрия и пренесени след това с кораб до тук.
Настаняване в хотел 3/4*. Свободно време или програма по желание:
  • Програма Долмабахче
Посещение на двореца Долмабахче сарай в Истанбул (Долмабахче означава “запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което Султан Ахмед I затрупал, за да построи прекрасния си дворец. Дворецът е служил за официална резиденция на Султаните до 1876г.).
  • Програма WATERGARDEN - НОВО!!!
Отпътуване към квартала "Аташехир" в азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN - ISTANBUL. Нов вкус на живот. Целият живот е структуриран около великолепния SHOW POOL. Изключителна хореография на пеещите фонтани, ослепителни водни феерии, светлина, лазерно и музикално шоу, ресторанти и кафенета, както и множество магазини и аутлети. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хил.кв.м. в сърцето на WATERGARDEN - ISTANBUL. притежава характеристиката, че е най-големият и най-атрактивен шоу-басейн в Европа. Свободно време за разходка.

Нощувка.
3-ти Ден: Закуска.Туристически програми по желание.
  • Програма "Разходка с кораб по Босфора и посещение на известния Египетски пазар"
Панорамна разходка с кораб по Босфора. Разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски селца. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове. БОНУС: Посещение на Египетския Пазар.
  • Посещение на Принцови острови и посещение на известния Египетски пазар / /
Корабчето, с което се пътува отплава от пристанище "Еминьоню" - пътешествието по Мраморно море до Принцовите острови трае около 1,15 ч в едната посока. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада- той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка. Свободно време за разглеждане на острова и китното градче със специфична архитектура и колорит. Възможност да опитате различни морски деликатеси в малките рибни ресторантчета. Не пропускайте и изкушението на Сладоледеното царство! Турът е с продължителност от около 4 часа. Връщане в Истанбул. БОНУС: Посещение на Египетския Пазар.

  • Вечерен круиз по Босфора с вечеря и шоу програма.
Потопете се в атмосферата на Ориента, наслаждавайки се на нощните светлини на Босфора - Вечеря и напитки с невероятна шоу програма и ориенталски танци.
Нощувка.
4-ти Ден: Закуска. Освобождаване на хотела.
Посещение на най-големия търговски център в Истанбул - „Форум”.
Тук се намира и сензационния аквариум „Тюркуазу”, представящ на площ от 8 000 м2 морски животни от над 10 000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. По своя мащаб „Тюркуазоо” е обявен за един от най-големите аквариуми в света.
-Бонус: Посещение на MEGA OUTLET VENEZIA. В този аутлет, освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени, можете да се разходите романтично с гондола, все едно сте по CANALE GRANDE или да изпиете кафе, като че ли сте на площад SAN MARCO - VENEZIA. Свободно време. Пътуването продължава с кратки почивки. Пристигане в България вечерта.

  • ФИРМАТА СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО ДА ПРОМЕНЯ ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ ПО ПРОГРАМАТА!!!Цена: 266 лева


Цена за дете от 2г. до 10,99 г. настанено с двама възрастни в стая- 140 лв.
Доплащане за настаняване в единична стая- 140 лв.

Цената включва:
•Транспорт с луксозен автобус
•Митнически и магистрални такси
•2 нощувки, 2 закуски в хотел 3/4* в централната част на града
•Медицинска застраховка с асистънс
•Представител от Глобус-ЕС по време на пътуването
•БОНУС: Посещение на Египетския пазар
•БОНУС: Посещение на Търговски център „Форум” и "Тюркуазо" (без входната такса)
•БОНУС: Посещение на MEGA OUTLET VENEZIA

Цената не включва екскурзии по желание:
•Панорамна обиколка с автобус и лицензиран екскурзовод, на европейската и азиатската част на Истанбул („Хиподрума”, „Синята джамия”, „Света София”, „Свети Стефан”, хълма „Едитепе”, преминаване по моста над Босфора) – 20 евро
•Разходка с кораб по Босфора - 25 евро (включва трансфер с автобус до пристанището, лицензиран екскурзовод и 2 часа разходка с кораб)
•Входна такса за гигантския аквариум "Тюркуазо" - 25 евро и 20 евро за деца
•Програма "Долмабахче сарай" – 50 евро /включва транспорт с автобус при минимум 15 записани туриста, паркинг и лицензиран екскурзовод, входна такса. Възможност при малка група предвижване с трамвай/
  • Програма WATERGARDEN - 15 евро (включва трансфер и екскурзовод)
  • Посещение на Принцови острови - 20 евро /Валидно за летните програми от май до края на септември!!!/(включва трансфер с автобус, билет за ферибот и екскурзовод) БОНУС: Посещение на Египетския пазар
•Вечерен круиз по Босфора с вечеря и шоу програма - 45 евро (включва трансфер, разходка с кораб по Босфора, вечеря на сет меню (салата, основно ястие по избор - риба, пилешко или телешко с богата гарнитура и десерт), две алкохолни напитки и безалкохолни напитки без лимит, богата шоу програма с ориенталски танци.
  • Посещение на небостъргача " Сапфир"- 30 евро
Всички посещения са по желание.

Всички допълнителни екскурзии се осъществяват при минимум записани 20 туриста!

Уважаеми клиенти,
От 01.06.2022 започнахме въвеждането на горивни такси в много от нашите програми. Принудени сме да го направим, тъй като пакетните цени на програмите ни са калкулирани в края на 2021 г. и началото на 2022г., когато ситуацията с цените и на самолетните билети, и на автобусния транспорт, и на хотелите, беше съвсем различна. В момента сме подложени на главоломно и много сериозно покачване на цените на тези услуги, които са основните ценообразуващи параметри в програмите ни. Причините за това покачване са обективни – повсеместна инфлация и драстично покачване на цените на горивата и на енергията, които са важна съставна част на всяка услуга.
-Горивна такса, ако има такава, се обявява до 15 дни преди отпътуване

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg