Всички програми

ВЕЛИКДЕН на Охридското езеро
Маршрут:
Сливен - Струга

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 366 лв.
Програма
ВЕЛИКДЕН на Охридското езеро - в най-добрия хотел ДРИМ**** Струга
Четиридневна екскурзия - 2 Празнични вечери с оркестър ; Великденски Обяд на барбекю с безлимитни напитки , жива музика в градината на хотела

1 Ден
В 04.00 ч. отпътуване от Сливен, в 04:30 от Нова Загора, в 05:00 в Стара Загора, в 06:00 от Плодив за Македония по маршрут София – Кюстендил –Скопие – Струга. Преминаване на граничните пунктове Гюешево и Деве баир. По обяд туристическа разходка в старата част на град Скопие, разглеждат се чаршията, църквата “Св. Спас” с гроба на Гоце Делчев, преминаване по каменния мост, посещение на новия център на града около паметника на Александър Македонски. Свободно време за обяд и сувенири. Отпътуване за Струга. Привечер настаняване в хотел Дрим****. Вечеря на блок-маса. Нощувка.

2 Ден
Закуска на блок-маса. Св. време в Струга или 10 ч. По желание** екскурзия с кораб по езерото до манастира “Св. Наум”. 11 ч. От пристанището на Охрид тръгва Круиза по езерото е съпроводен с екскурзоводна беседа и жива музика. Слизане и посещение на манастирския комплекс “Св.Наум”, със запазени стенописи и иконостас, съхранили духа на времето. Разглеждане на парка и параклиса Св.Петка. Свободно време за обяд и избор на красиви бижута от прочутия бисер. 17 ч. връщане в хотела. Свободно време за разходка в Струга.
19 – 23 ч. Вечеря на блок-маса с жива музика
В 23 часа посещение на Празнична Великденска литургия в църквата „Свети Великомъченик Георги“ в Струга.

3 Ден
Велика неделя. Закуска на блок-маса. 09 ч. По желание* Eкскурзия до Охрид с екскурзовод и автобус Охрид пешеходна разходка на стария град: от стария чинар, паметника на Св. Св. Кирил и Методий, площада и пристана на града, паметника на Св. Климент Охридски – патрона на града, Къщата на братя Робеви, църквата “Св. София”, Амфитеатъра, Църквата “Св. Богородица – Перивлепта”, Галерията на икони, Църквата “Св. Панталеймон и Св. Климент (Плаошник)”, където се намират мощите на Св. Кл. Охридски, Раннохристянската базилика, Самуиловата крепост – короната на града и др. Свободно време за сувенири в центъра. Връщане в хотела.
13 - 15 часа – участие в една истинска атракция „Празничен великденски обяд” в красивата градина на хотела. Специален комплимент от домакините с боядисани яйца, димящи открити грил– бюфети с апетитни меса, сезонен салатен бар,традиционни специалитети, поляти с безлимитни местни напитки и оркестър на живо.
19 - 01 ч. Вечеря на блок-маса с жива музика. Продължаване на празничното веселие. Нощувка.

4 Ден
Закуска. B 10 ч. отпътуване от хотела за България. Пешеходна разходка в центъра на Битоля-Сахат кула, старата чаршия с консулските служби, църквата Св.Димитър. По обяд отпътуване за Бьлгария. Пристигане в Сливен късно вечерта.

В цената са включени:
 • Транспорт с лицензиран туристически автобус/ клима, видео/
 • 3 нощувки в хотел ДРИМ **** със закуски на блок-маса https://www.drim.com.mk/
 • 1 вечеря на блок маса / на 17.04.
 • 2 Празнични вечери в ресторантана блок-маса с жива музика- оркестър
 • Празничен Великденски обяд с шарени яйца, с грил-бюфети,безлимити местни напитки и музика в красивата градина на хотела на 19.04.
 • Пешеходна разходка в Скопие на 17.04, в Струга на 18.04. и Битоля на 20.04.20
 • медицинска застраховка с асистанс
 • Водач от туристическата агенция

Цената не включва:
 • Екскурзия с кораб по езерото с екскурзоводна беседа и жива музика до манастира “Св. Наум” на 18.04 - 25 лв. - включва и трансфер до Охрид
 • Трансфер до Охрид на 18.04 и обратно – 5 лв.
 • Екскурзия до град Охрид с екскурзовод на 19.04 / 15 лв./ при мин. 25 записани туристи;
 • Входни такси за музеите по програмата Входни такси за църквата "Св. Спас" и музея на Гоце Делчев в Скопие; •Входни такси в църквата църквата "Св. София" , Църквата “Св. Панталеймон и Св. Климент (Плаошник/ и Самуиловата крепост и манастира "Свети Наум" -общо около 10 лв. Валутен курс: 1 лв ~ 30 MKD

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg