Всички програми

ПАРИЖ И ОЧАРОВАНИЕТО НА НОРМАНДИЯ
STOP SALE
Продължителност:
7 дни / 6 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:


Цена от: 1690 лв.
Програма
Преди едно хилядолетие е имало херцогство Нормандия - страната, основана от викингите, с които кралете в Париж не успяват да се справят и, в началото на X век, за да постигнат помирение, дават на предводителя им херцогска титла. Днес за парижани Нормандия, с живописните си ферми, голяма част от които са превърнати в къщи за гости, с разцъфналите си градини, с плодородните си полета, е символ на почивка на село. Тук се редуват дълги плажове с фин пясък и скалисти брегове с надвиснали над морската синева бели канари. Традицията да се ходи на почивка в Нормандия води началото си още от XIX век и нормандското крайбрежие се сдобива с името „разцъфналия бряг“ – писатели, интелектуалци, семейства на индустриалци и аристократи идват тук да прекарат летата, а нека да не забравяме художниците, наречени по-късно импресионисти, черпещи вдъхновение от красотата на тучната зеленина на нормандските села и от неповторимата прелест на изгревите по нормандския бряг. Нормандия е място за отмора, където човек си почива сред хармонията на околния пейзаж, сред живописните градчета и села, обвеяни в легенди, а над всичко това бди мистичният силует на Мон Сен Мишел – една от най-посещаваните забележителности на Франция.

1 ден / 22.08.2023/
В 23:30 часа на 21.08.2023 отпътуване от Сливен,
от Нова Загора в 00:00 часа, от Стара Загора в 00:30 часа на 22.08.2023 г. от спирката на хотел Железник, от Чирпан 01:00 часа от спирка Център, от София 4:00 часа Терминал 2. Излитане за Париж в 07:10 часа.
Кацане в Париж в 09:10 часа. /местно време/ Посрещане на летището от представител на Глобус ЕС.

Добре дошли в „Града на любовта” – един от най-красивите и романтични градове в Европа! Казват, че един лош ден в Париж пак е по-добър от всеки един хубав ден прекаран, където и да е другаде.

Може би това се дължи на факта, че всяка малка уличка, всяко ъгълче, всяка тухла в града е едно малко произведение на изкуството.

Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод и разглеждане на забележителностите на града - остров Сите /Люлката на града/; най-великолепната френска готическа катедрала - Нотър Дам; величествената Съдебна палата; Триумфалната арка; моста Александър; Катедралата Мадлената; най-внушителния паметник от ІІ- та Империя - операта Гарние; елегантния площад Вандом с 44 м. колона; Кметството в неоренесансов стил; един от най-големите дворци и световни музеи – Лувъра; малката триумфална арка Каросел; световноизвестната Сорбона в Латинския квартал; един от най-забележителните паметници – Пантеона; площад Трокадеро; Люксембургските градини; Дома на инвалидите с гроба на Наполеон; градината Тюйлери, заела мястото на опожарения дворец Тюйлери.

Настаняване в хотел. Свободно време за почивка и освежаване.

Връщане в хотела. Нощувка в Париж

2 ден / 23.08.2023/
Закуска. По желание посещение на световно известния музей – Лувъра. Свободно време за разглеждане и възможност да се разходите по така наречения „триумфален път”, започващ от пл. "Конкорд", минаващ по мечтаното от всеки авеню "Шанз Елизе" и завършващ до Триумфалната арка – най-големия паметник от този вид. Посещение на квартала Дефанс - града на XXI век .
Свободно време за разходка по Шанз Елизе или разглеждане на някои от музеите.

Към 18:00 часа се отправяме към символът на Париж – Айфеловата кула! С цялото си монументално величие, от момента на завършването ѝ през 1889 г. до днес, тя е туптящото сърце на града. От началото на своето встъпване в Световния панаир през 1889 г. Желязната дама на Париж е най-впечатляващото нещо в града. След цял век, тя продължава да привлича повече от 7 милиона посетители всяка година. Свободно време за разходка и изкачване на Айфеловата кула.
Вечерта по желание разходка с корабче по река Сена. Плаване около историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през III в пр. Хр. По време на разходката с корабче ще се насладите на великолепната панорамна гледка към едни от най – известни забележителности на Париж и невероятното светлинно шоу на Айфеловата кула.
Нощувка в Париж.

3 ден / 24.08.2023/
Закуска. Сутринта посещение на музея на френската история - Версайския дворец – отразяващ златния век за Франция на Луи XІV. Свободно време за разглеждане на двореца и картините.
Следобед посещение на живописния квартал „Монмартър” – който с красивата си архитектура носи духа на стара Франция с малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтини ресторанти, които водят до артистични площади, превърнали се в галерии на открито. Монмартър е най – високата точка на Париж, от която се открива спираща дъха панорамна гледка към френската столица . Ако се впуснете в това романтично пътешествие ще видите базиликата „Сакре Кьор” и църквата „Сен Пиер”.
Романтична вечеря в Монмартър.

Нощувка в Париж.

4 ден / 25.08.2023/
Закуска. Отпътуване към Нормандия - вдъхновение на поети, музиканти и художници, нарисувана от Клод Моне и описана от Мопасан. Разглеждане на едни от най – романтичните градчета по бреговете на Атлантическия океан.
Разходка в Живерни – малко нормандско градче, което придобива световна слава след като Клод Моне се установява там и създава най – големите си творби. Посещение на Къщата - музей на Клод Моне и нейните вълшебни градини с цъфтящите лилии.

Следобед пристигане в Сен Мало – град музей, корсарско пристанище, родно място на Шатобриан – един от големите поети на Франция. Свободно време за разходка из тихите улички и крайбрежни булеварди, по крепостните стени и посещение на катедралата „Св. Винсент”. Настаняване в хотел в околностите на Сен Мало или Мон Сен Мишел.
Нощувка в района.

5 ден / 26.08.2023/
Закуска. Разглеждане на Мон Сен Мишел - манастир, посветен на Св. Архангел Михаил, построен на скала в океана, счита се за чудо на Средновековието, известен като свято място за поклонение в християнският свят, редом с Йерусалим и Рим. В миналото при прилив Мон Сен Мишел е бил остров, при отлив до него се е стигало пеша по пясъка (в момента разбира се има и мост). Сградите на манастира са истинска панорама на средновековната архитектура. За морето Мон Сен Мишел представлява това, което Хеопсовата пирамида представлява за пустинята. Величие, мистичност и красота струят неповторимата хармония от ансамбъла на целия замък. Свободно време за разходка. Следобяд отпътуване за Онфльор - една от перлите на нормандското крайбрежие.
Онфльор е привлекателно градче, разположено на устието на Сена, предлагащо на посетителите изключителния чар на своето пристанище, строено още по времето на Кралят Слънце, живописните му кейове и с калдаръмените улички, водещи към тях. Потепете се в романтиката и очарованието на този приказен град. Свободно време за разходка и вечеря.
Нощувка в Онфльор.

6 ден / 27.08.2023/
Закуска. Отпътуване към Етрета по известния нормандски мост, който прекрачва устието на Сена. Разходка из живописното градче и неговите плажове, предпставящи най – впечатляващите гледнки, на които човешкото око може да се наслади по френското атлантическо крайбрежие. Високите бели скали спускащи се в океана, изваяни от вълните в причудливи форми, са били вдъхновение за не един писател, художник или музикант. Мопасан, Александър Дюма, Виктор Юго, Моне са обезсмъртили белите скали на Етрета, които имат репутацията на един от най - красивите пейзажи във Франция. Потопете се в очарованието на това приказно място. Свободно време за разходка.

7 ден / 28.08.2023 /
Закуска.

Излитане за България в 10:15 часа. Кацане в София в 14:00 часа.
Трансфер от летище София до Сливен.


ЦЕНА: 1690 лв. с внесен депозит 30%
Цена за самостоятелна стая 1980 лв.
Срока за предоставяне на необходимите документи по самолетни програми е до една седмица след датата на сключване на договора и внесен депозит!


Цената включва:
 • Самолетен билет София – Париж
 • Самолетен билет Париж – София
 • Трансфер от Сливен до летище София и трансфер от летище София до Сливен
 • Транспорт с луксозен автобус 4*, всички екстри по целия маршрут
 • 6 нощувки със закуски – 3 в Париж, 1 в района на Сен Мало, 2 в Онфлор в хотели 3 */4*
 • Панорамна обиколка на Париж с лицензиран местен екскурзовод
 • Панорамна разходка в Сен Мало
 • Панорамна разходка в Мон Сен Мишел
 • Панорамна разходка в Онфльор
 • Панорамна разходка в Етрета
 • Представител от агенцията по време на цялата екскузрия
 • Медицинска застраховка с асистанс 5000 евро

Цената не включва:
 • Доплащане за самостоятеална стая – 350 лв
 • Сити такси – 6 нощувки * 4 евро – 24 евро
 • Посещения по желание:
Качване на Айфеловата кула: До второ ниво – 20 евро, До трето ниво – 30 евро
/ таксата се заплаща на място
Посещение на Лувъра – 20 евро за възрастен, безплатно за ученици и младежи до 25 г.
Корабче по Сена – 25 евро
Посещение на двореца Версай с градините – 40 евро за възрастни, 20 евро за ученици и младежи до 25 г.
Посещение на Монмартр - 10 евро
Посещение на манастира Мон Сен Мишел – 20 евро за възрастни; 10 евро за ученици
Посещение на Къщата музей с градините на Клод Моне – 20 евро за възрастни; 15 евро за деца и ученици

Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси
Всички допълнителни мероприятия са по желание и включват, транспортни разходи /трансфер с автобус, паркинг и входна такса за някой обекти/ , екскурзоводско обслужване, представител от агенцията, слушалки за някой обекти, включена такса резервация за фиксиран час на посещение, входна такса за посещавания обект!

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание! При промяна на същото клиентите ще бъдат уведомени своевременно!

Актуална информация свързана с COVID-19 относно изисквания за пътуване, престой и посещение на обекти ще бъде предоставена пет дни преди отпътуване!

Детайлна информация за пътуването, включваща информация за трансфер, полет, телефон на екскурзовод и др. се предоставя пет дни преди отпътуването по е-мейл или на място в офиса на фирмата!Доплащане за чекиран куфар до 20 кг на посока - 35 евро
Доплащане за куфар до 10 кг на посока - 25 евро

Уважаеми клиенти,
От 01.06.2022 започнахме въвеждането на горивни такси в много от нашите програми. Принудени сме да го направим, тъй като пакетните цени на програмите ни са калкулирани в края на 2021 г. и началото на 2022г., когато ситуацията с цените и на самолетните билети, и на автобусния транспорт, и на хотелите, беше съвсем различна. В момента сме подложени на главоломно и много сериозно покачване на цените на тези услуги, които са основните ценообразуващи параметри в програмите ни. Причините за това покачване са обективни – повсеместна инфлация и драстично покачване на цените на горивата и на енергията, които са важна съставна част на всяка услуга.
-Горивна такса, ако има такава, се обявява до 15 дни преди отпътуване


Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg