Всички програми

ЕКЗОТИКАТА НА ИТАЛИАНСКИЯ ЮГ
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
Маршрут:
Алберобело – Матера – Салерно – Амалфи – Позитано – Равело – о-в Иския – о-в Прочида – Помпей - Херкулан – Неапол

Продължителност:
7 дни / 6 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
25.04.2022 г.

Цена от: 890 лв.
Програма
1 Ден

Oтпътуване от Сливен в 01:00 часа, от Нова Загора в 01:30 часа, от Стара Загора в 02:00 часа. Трансфер до летище София.

Пристигане на летище София в 05:00 часа. Излитане от България с директен полет София - Бари в 06:35 часа. Кацане в Бари (Италия) в 07:20 часа.

Отпътуване за Алберобело - Алберобело е приказната столица на трулите, където буквално ще се пренасете в света на детските приказки. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Най-изумителен е градският музей „Територио“, който е съставен от 10 трули, обединени в едно, и представя историята на трулите и техните обитатели. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от XVIII в. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия“ от началото на XIX в. Алберобело има и други по-малки музеи, по-интересните от тях са Музеят на виното и Музеят на зехтина.

Отпътуване за Мартина Франка. Настаняване в хотел. Свободно време за почивка или разходка в едно от най-романтичните градчета в Южна Италия.

Нощувка в Мартина Франка.

2 Ден

Закуска.

Отпътуване за Матера. Матера е малък град, разположен в южна Италия. Известен още като la Città Sotterranea или Подземният град, той е една от най-интересните и нестандартни дестинации на Апенинския полуостров. Матера е един от най-старите непрекъснато заселени градове в света. Древните квартали, известни като саси /”sassi”/, са поредица от пещери, издълбани от варовик, разположени на ръба на клисурата. Първите жители на Матера започват да дълбаят скалите и така създават своите жилища. Скалните жилища постепенно се увеличават, градът се разраства, а площадът и катедралата се превръщат в негов център.
Свободно време за разходка и възможност да опитате различни местни ястия.

Следобед отпътуване за Пестум.
Днес Пестум се е утвърдил като един от най-интересните и добре запазени археологически комплекси на територията на Италия. Именно тук може да видите трите Дорийски храма – Храмът на Нептун, Храмът на Хера и Храмът на Церера Това е едно наистина очарователно място с особена атмосфера, определена като „неизразимо величествена” в която се намират някои от най-великолепните и най–добре запазени антични руини в света. Свободно време за разходка.

Настаняване в хотел в град Кава де Тирени. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.

3 Ден

Закуска.

Отпътуване за Амалфийското крайбрежие. Това е едно от най-красивите кътчета, на които човешкото око може да се наслади на нашия континент. Стръмни брегове, извисяващи се над лазурносиньото море, божествени вили, сгушени сред пищна зеленина, градчета и села, подредили като огърлица белите фасади на къщите си по отвесните скали над морето, рибарски селца, сгушени в пазвите на очарователни заливчета... Ще се придвижим по крайбрежния път, откриващ възхитителни гледки, панорамна гледка към Позитано от тераса над града (поради факта че Позитано е построен почти напълно вертикално върху скалата, вътре в града автобуси не влизат), посещение на Амалфи и Равело (възможност за самостоятелно посещение на Вила Руфоло).

Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден

Закуска. Напускане на хотела.

Отпътуване към Помпей. Разглеждане на античния Помпей с местен екскурзовод - възкръсналият град в подножието на Везувий, разрушен в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум - център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, "Къщите на любовта".

Посещение на Херкулан – Римски град, за който се твърди, че е основан от Херкулес, и който бива погребан под потоците от лава заедно с Помпей при изригването на Везувий. В Херкулан са запазени не малко дървени фрагменти от сградите – стълбища, рамки на врати и прозорци, греди, поддържащи покрива и други интересни неща.

Отпътуване за Неапол.

“Виж Неапол и умри”, казал Гьоте, след като посетил града, отразяващ се във водите на Неаполитанския залив в подножието на Везувий. Неапол бил толкова живописен и неотразим, че според немския класик онзи, който веднъж види тази гледка, вече може да си отиде спокоен, че е познал най-прекрасното място.
Панорамна разходка на града – Палацо Реале, Галерия Умберто I, Театъра Сан Карло, Кастел Нуово. Свободно време за разходка.

Настаняване в хотел в град Неапол. Нощувка.

5 Ден

Закуска.

Екскурзия до остров Иския. До острова се отива с кораб, там обиколката е пешеходна. Наричан още Изола Верде или Зеления остров, заради пищната си растителност, остров Иския е най-големия в Неаполитанския залив. Известен е с големите си плажове, минералните си извори, островът е истински рай за любителите на усамотението и спокойствието.

Свободно време за разходка до църквата Сан Гаетано, Сан Микеле и наблюдателната кула от времето на арагонските владетели.

Следобед отпътуване за остров Прочида. Разходка сред тесните очарователни улички с боядисани в цветовете на дъгата къщи. Близо до пристанището, само на няколко крачки, се намира главния площад на Прочида. От него се достига до най-високата точка на острова, която е стария град, Тера Мурата, от който се откриват невероятни гледки. Може да се насладите на автентичните ястия, които се предлагат в ресторантите на острова и задоволяват и най-взискателните туристи.
Свободно време за разходка. Потопете се в очарованието на екзотиката на италиянакия юг.

Отпътуване от Прочида. Връщане в хотела. Нощувка.

6 Ден

Закуска. Свободен ден в Неапол - "Виж Неапол и умри"!
По желание посещение на музеи, галерии и др. Насладете се на хилядите кулинарни изкушения и неаполитанските пици.
Нощувка в Неапол.


7 Ден
Закуска.
Отпътуване за Кралския дворец Казерта - Неаполитанския съперник на Версай. Не далеч от Неапол, в сърцето на Казерта, се намира един от най-внушителните и изящни дворци в Европа. Строен за Неаполитанските крале по подобие на Версай, дворецът "Реджа ди Казерта" предизвиква едно специално вълнение със своята пищност и изключителна красота. Потопете се в тази приказка на разкош и великолепие!

Свободно време за разглеждане на двореца и красивите градини със серия от впечатляващи фонтани и басейни, всеки от които представлява различна композиция от фигури.

В ранен следобед продължаваме към град Тиволи - разглеждане на вила Д`Есте с терасовидни градини на площ от 4 хектара, фонтани, алея със 100 фонтана и прекрасни розови храсти обявен от Briggs§Stratton за най-красив парк в Европа. Повечето летни резиденции и дворци на римски императори са били построени именно в Тиволи. Вила Д’ Есте заедно със своят дворец и градини е една от най-забележителните илюстрации на ренесансовата култура. Тя е изградена по желание на кардинал Иполито д'Есте. Едни от шедьоврите в градините на вилата са „Фонтанът на Дракона“ и „Фонтанът на яйцето“. В градината има 11 нива на водни атракции. През 16 век градините и фонтаните на Вилата са смятани за осмото чудо на света. Свободно време за разходка в романтичното градче Тиволи.

В 18 часа отпътуване за летището в Рим / Чиампино.
В 21:10 часа излитане за България. Кацане в София в 00:15 часа. Трансфер до Сливен с автобус на Глобус ЕС.


Цена: 890 лв, с ранни записвания и депозит от 250 лв до 10.02.2022г
Цена след промоционалния период: 1050 лв
Окончателно плащане до 25.03.2022г.

Доплащане за единична стая - 280 лв

Цената включва:

• Самолетен билет София – Бари с включен малък ръчен багаж (дамска чанта, малка раница или чанта за лаптоп)
• Самолетен билет Рим – София с включен малък ръчен багаж (дамска чанта, малка раница или чанта за лаптоп)
• Трансфер Сливен – летище София
• Трансфер летище София - Сливен
• Транспорт с луксозен автобус
• Медицинска застраховка с асистанс
• 6 нощувки със закуски (1 в района на Мартина Франка, 2 в Кава де Тирени, 3 в град Неапол)
• Представител на „Глобус ЕС” по време на цялото пътуване
• Панорамни обиколки на Алберобело, Матера, Неапол

Цената не включва:

• Доплащане за чекиран куфар до 10 кг - 15 евро на посока
• Доплащане за голям куфар до 20 кг – 25 евро на посока
• Екскурзия до о-в Иския и о-в Прочида (вкл. трансфер, билет за корабите, екскурзовод на български) – 55 евро
• Екскурзия до Амалфийското крайбрежие (вкл. автобусна обиколка на крайбрежието с екскурзовод) – 35 евро
• Екскурзия до Помпей и Херкулан (вкл. трансфер, лицензиран местен екскурзовод, слушалки, входна такса) – 30 евро

• Входна такса за Вила Руфоло – 7 евро
• Входна такса за двореца Реджа ди Казерта - 25 евро (вкл.трансфер, лицензиран местен екскурзовод, слушалки и входна такса )
• Вила Д`Есте – 12 евро – вкл. входна такса за Вила Д`Есте
• Сити такси: 6 нощувки по 3 евро – 18 евро

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg