Всички програми

КОЛЕДНО НАСТРОЕНИЕ В ЕЛЗАС-БАДЕН БАДЕН, КОЛМАР И СТРАСБУРГ
STOP SALE
Маршрут:
Сливен-Баден Баден-Колмар-Страсбург

Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:


Програма
Това е вашата Коледна приказка!
Пъстроцветна коледна украса, светлини, червено вино с подправки и какви ли не лакомства изникват в ума ни, когато си помислим за Коледа. Ако по това време сте избрали да пътувате в Европа, не трябва да пропускате да се насладите на магията на Стария континент и неговите вълшебни Коледни базари. Старинните улички и красивата архитектура, в комбинация със сипещ се сняг и блещукащи лампички ще ви пренесат в една истинска приказка, от която няма да пожелаете да си тръгнете. Потопете се във вълшебството на Коледа!

1 Ден/ 21.11.2022
Oтпътуване от Сливен 23:00 часа от пл. "Хаджи Димитър", 23:30 Нова Загора спирка кръгово, 00:00 часа от Стара Загора от спирката на хотел "Железник", 01;30 часа от Шел Пловдив/ Хепи бар/
Трансфер до летище София.

2 ден/ 22.11.2022- Излитане от България с директен полет София – Баден Баден 06:05 часа. Посрещане на летището от представител на Глобус ЕС. Кратка почивка за освежаване.

Разглеждане на Баден Баден / Германия / - наричан още европейският Лас Вегас. Разходка в прекрасният парк Лихтенталер алее. Посещение на едно от най-красивите казина в света - в снежнобялата Курхаус - символът на Баден-Баден, а Фестшпилхаус, втората по големина в Европа оперна и концертна сцена. През цялата година прекрасният Стар град на Баден-Баден предлага изкушения за разходка и пазаруване, а множеството отличени със звезди ресторанти примамват посетителя с международна и фина баденска кухня.
Настаняване в хотел около 14:00 часа.
Свободно време за почивка и самостоятелна разходка в Баден Баден.
Нощувка в Баден Баден.

3 Ден/23.11.2022
Закуска.
Свободно време за разходка или по желание посещение на едни от най-атрактивните и известни терми в Европа – Каракала, Музеят на Фаберже или Музеят на Фридер Бурда.

  • Каракала Терми са известни в цял свят. Модерен термален комплекс, построен на мястото на римски бани, в които преди две хиляди години са се къпали римски патриции. Комплексът разполага с открити и закрити басейни, зали с течаща топла и студена минерална вода, джакузи, бар, ресторант, галерия с минерална вода, идваща от подземните дълбини, масажни зали, сауна и истинска римска баня със стенописи и скулптури.

  • В Баден-Баден е създаден първият в света музей, изцяло посветен на дейността на Карл Фаберже - руски ювелир, всепризнат световен майстор, прочул се с колекцията си „Великденски яйца на Фаберже“ – 68 бижутерийни изделия с формата на яйце, украсени с диаманти, злато и скъпоценни камъни. 54 от тях са създадени специално за цар Александър III и Николай II, 7 са за московската фамилия Келч, други са изработени за частни колекционери. 52 от яйцата са великденски, до днес са запазени 45. В тях винаги имало някаква изненада.

  • Музеят на Фридер Бурда е основан през 2004 г. от издателя Фридер Бурда, музеят е специализиран в модернизма и съвременното изкуство. Световно известната колекция включва в себе си повече от 500 картини, произведения на графичното изкуство, скулптури и творби, представящи историята на изкуството през последните 100 години. Ключова позиция в колекцията заема класическия модернизъм, представен от известни немски експресионисти като Макс Бекман, Ернст Людвиг Кирхнер и Август Макке. В музея дори има и творби на Пикасо.

Следобед - участие в тържествата на един от най-големите Коледни базари в Германия – празник за всички сетива! Приятно ухаещи, празнично осветени, изпълнени с Коледни звуци и кулинарни лакомства – така ще почувствате с всичките си сетива Коледния базар в Баден-Баден. По украсените сергии търговците предлагат произведения на художествените занаяти, коледните сладки, греяното вино и местните специалитети радват небцето, а тържествените звуци на хорове и духови оркестри създават музикалния фон. Насладете се на един от най – тържествените коледни концерти на баденската Филхармония.

Посещение на един от най-големите търговски центрове - аутлети (Roppenheim The Style Outlets) на границата между Германия и Франция. Не забравяйте коледните подаръци за любимите хора.

Нощувка в Баден Баден.

4 Ден/ 24.11.2022
Закуска. Продължаваме към една от 10-те ТОП дестинации в Европа - Колмар. Един прелестен град с много цветове, който толкова очарова посетителите си, че някои от тях го определят като най-красивия в Европа – това е Колмар във френската провинция Елзас (Франция).

Този френски град прилича на приказка през цялата година, но около Коледа напълно можете да забравите, че се намирате на истинско място, сред истински хора. Просто е прекалено хубаво, за да е истина! Къщите, които приличат на захарни фигурки са увити в цветни лампички. В центъра на града има огромна ледена пързалка и няколко коледни базара, на които можете да почувствате истинската атмосфера на Коледа и на старите къщи. А в квартала, наричан Малката Венеция заради плавателните си канали, детски хорове плават с лодки и изпълняват празнични песни. Потопете се във вашата КОЛЕДНА ПРИКАЗКА !!!

Свободно време за разходка. Отпътуване за Баден Баден.

Връщане в хотела. Нощувка в Баден Баден.

5 Ден/ 25.11.2022
Закуска. По желание допълнителна екскурзия до Страсбург!

Страсбург, едно малко, но магическо място. Пълно с многолики хора, красиви малки улици,сгушени сред още по-чудновати къщички. Аромат на цъфнали цветя, скъпи френски парфюми и много усмихнати лица
Градът се намира в Източна Франция, център на департамента Ба Рен и на регион Елзас. Разположен е на левия бряг на река Рейн, близо до границата с Германия. В Страсбург се намират някои от европейските институции: Съвета на Европа, Европейския парламент. Населението на красивия град е малко над 300 хиляди души. Въпреки това в него може да видите приказни катедрали, чаровни кафенета и малки пекарни. Улиците са изпълнени с живот, много глъчка и веселие.
А по Коледа градът се превръща от столицата на Елзас в столицата на коледните базари! Не пропускайте шанса да се потопите в тази неповторима атмосфера!

Свободно време за разходка. Отпътуване за Баден Баден.

Връщане в хотела. Нощувка в Баден Баден.

6 Ден/ 26.11.2022
Ранна закуска.
В 06:30 ч. освобождаване на хотела. Трансфер до летището.
Излитане за България 8:50 часа.
Кацане на летище София 12:05. .
Трансфер София - Сливен с автобус на „Глобус ЕС”.
Пристигане в Сливен късен следобед.


Цена:
Доплащане за единична стая

Цената включва:

• Самолетен билет София – Баден Баден, с включен малък ръчен багаж (дамска чанта, раница или чанта за лаптоп)
• Самолетен билет Баден Баден – София, с включен малък ръчен багаж (дамска чанта, раница или чанта за лаптоп)
• Трансфер Сливен – Летище София и Летище София – Сливен
• Транспорт с луксозен автобус
• 4 нощувки със закуски в центъра на Баден Баден – в един и същи хотел
• Медицинска застраховка с асистанс – 5000 евро
• Пешеходна обиколка на Баден Баден
• Пешеходна обиколка на Колмар
• Представител от агенцията на Глобус Ес

Цената не включва:

• По желание доплащане за чекиран куфар 10 кг – 25 евро на посока **
• По желание доплащане за голям чекиран куфар 20 кг – 32 евро на посока **
• Сити такси за хотелите – 4 х 4 евро = 16 евро
•Екскурзия до Страсбург – 20 евро

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВХОДНИ ТАКСИ ПО ПРОГРАМАТА

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg