Всички програми

ПАРИЖ И ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА
ПОТВЪРДЕНА
Маршрут:
Париж - Шамбор - Блоа - Женева - Милано

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
01.09.2023 г.

Цена от: 1690 лв.
Програма
1 ден /
В 23:30 часа/ 31.08.2023 г. /четвъртък/ отпътуване от Сливен, от Нова Загора в 00:00 часа, от Стара Загора в 00:30 часа на 01.09.2023 г./петък/ от спирката на хотел Железник, от Чирпан 01:00 часа от спирка Център, от София 4:00 часа Терминал 2. Излитане за Париж в 06:40 часа. Кацане в Париж в 08:30 часа. Посрещане на летището от представител на Глобус ЕС.

Добре дошли в „Града на любовта” – един от най-красивите и романтични градове в Европа! Казват, че един лош ден в Париж пак е по-добър от всеки един хубав ден прекаран, където и да е другаде.

Може би това се дължи на факта, че всяка малка уличка, всяко ъгълче, всяка тухла в града е едно малко произведение на изкуството.

Отправяме се към символът на Париж – Айфеловата кула! С цялото си монументално величие, от момента на завършването ѝ през 1889 г. до днес, тя е туптящото сърце на града. От началото на своето встъпване в Световния панаир през 1889 г. Желязната дама на Париж е най-впечатляващото нещо в града. След цял век, тя продължава да привлича повече от 7 милиона посетители всяка година.

По желание разходка с корабче по река Сена.
Свободно време за разходка.
Настаняване в хотел. Нощувка в Париж

2 ден /02.09.2023/
Закуска. Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод и разглеждане на забележителностите на града - остров Сите /Люлката на града/; най-великолепната френска готическа катедрала - Нотър Дам; величествената Съдебна палата; Триумфалната арка; моста Александър; Катедралата Мадлената; най-внушителния паметник от ІІ- та Империя - операта Гарние; елегантния площад Вандом с 44 м. колона; Кметството в неоренесансов стил; един от най-големите дворци и световни музеи – Лувъра; малката триумфална арка Каросел; световноизвестната Сорбона в Латинския квартал; един от най-забележителните паметници – Пантеона; площад Трокадеро; Люксембургските градини; Дома на инвалидите с гроба на Наполеон; градината Тюйлери, заела мястото на опожарения дворец Тюйлери; символа на Париж - Монмартър и църквата Сакре Кьор. Свободно време за разходка.

Нощувка в Париж

3 ден / 03.09.2023/
Закуска. Сутринта посещение на музея на френската история - Версайския дворец – отразяващ златния век за Франция на Луи XІV . Свободно време за разглеждане и възможност да се разходите по така наречения „триумфален път”, започващ от пл. "Конкорд", минаващ по мечтаното от всеки авеню "Шан-з-Елизе" и завършващ до Триумфалната арка – най-големия паметник от този вид. Посещение на квартала Дефанс - града на XXI век . Свободно време.

Нощувка в Париж.

4 ден / 04.09.2023/
Закуска. Отпътуване за замъците на река Лоара, най–дългата река на Франция, наричана “Реката на Кралете”. Разглеждане на най-внушителния от тях построен от Франсоа I (със стълбище по проект на Леонардо да Винчи) – Шамбор. Това е един забележителен замък, намиращ се в близост до френския град Шамбор. През 1991 година неговата архитектура е вдъхновение за екипа на Дисни, когато създават филмчето за „Красавицата и Звяра“. Представяме ви замъка Шамбор, който е бил построен първоначално като ловна хижа за Франсоа I.

Продължаване за любимия на Мария Медичи замък - Блоа и очарователното градче Блоа. Замъкът „Блоа“ е шедьовър, олицетворяващ кралския вкус и богатство. Разположен е на десния бряг на р.Лоара, близо до град Блоа, който се слави с производството на вино и бренди. Замъкът „Блоа“ се състои от четири крила, построени в четири различни архитектурни стила: готика, пламтяща готика, ренесанс и класицизъм. Продължаване за Швейцария.

Нощувка в района на Женева.

5 ден / 05.09.2023/
Закуска. Разглеждане на Женева - шикозен, лъскав, космополитен град, разположен на брега на едноименното езеро. Разглеждане на Женева: булевард Русо, Мезон Тавел, Катедралата Сен Пиер, Кулата, Кметството. Фотопауза из Английската градина край езерото със забележителния фонтан и цветния часовник. По желание разходка с корабче по Женевското езеро. Посещение на магазин за швейцарски шоколади. Свободно време за разходка.
Следобед отпътуване за Италия. Разходка в сърцето на Милано - площад Дуомо, конната статуя на Виктор Емануил I, галерията на Виктор Емануил, грандиозната постройка в готически стил на Миланската Катедрала; знаменитият площад де ла Скала с операта Ла Скала; сградата на общината и паметника на Леонардо Да Винчи с неговите ученици. Свободно време.

Нощувка в района на Милано.

6 ден/06.09.2023/
Закуска. Излитане за България в 09:30 часа. Кацане в София в 12:55 часа. Трансфер от Летище София до Сливен.


ЦЕНА: 1690 лв. ранни записвания до 30.03.2023г с внесен депозит 30%
Цена след промоционалния период 1790 лв.
Цена за самостоятелна стая 1980 лв.
Срока за предоставяне на необходимите документи по самолетни програми е до една седмица след датата на сключване на договора и внесен депозит!

Цената включва:
 • Самолетен билет София – Париж, с включен малък ръчен багаж (дамска чанта, малка раница)
 • Самолетен билет Милано - София, с включен малък ръчен багаж (дамска чанта, малка раница)
 • Трансфер от Сливен до Летище София
 • Трансфер от Летище София до Сливен
 • 5 нощувки със закуски (3 в Париж, 1 в района на Женева, 1 в района на Милано) в хотели 3*/4*;
 • Панорамна обиколка на Париж с лицензиран местен екскурзовод
 • Панорамна обиколка на Женева с лицензиран екскурзовод
 • Панорамна обиколка на Милано с лицензиран екскурзовод
 • транспорт с луксозен автобус 4*, всички екстри по целият маршрут
 • представител от агенцията през цялото пътуване
 • медицинска застраховка с асистанс

Цената не включва:
 • Доплащане за самостоятелна стая – 350 лв
Доплащане за чекиран куфар до 20 кг на посока - 35 евро
Доплащане за куфар до 10 кг на посока - 25 евро
 • Сити такси за хотелите – 5 нощувки * 4 евро = 20 евро
 • Горивна такса - 30 евро

Посещения по желание:
 • Качване на Айфеловата кула: До второ ниво – 20 евро, До трето ниво – 30 евро
/ таксата се заплаща на място/
 • Посещение на Лувъра – 35 евро за възрастен, 20 евро за ученици и младежи до 25 г.
 • Корабче по Сена – 25 евро
 • Посещение на двореца Версай с градините – 40 евро за възрастни, 25 евро за ученици и младежи до 25 г.
 • Посещение на Монмартр - 10 евро

 • Замъците по Лоара
Замъка Шамбор – 20 евро
Замъка Блоа – 20 евро

Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси
Всички допълнителни мероприятия са по желание и включват, транспортни разходи /трансфер с автобус, паркинг и входна такса за някой обекти/ , екскурзоводско обслужване, представител от агенцията, слушалки за някой обекти, включена такса резервация за фиксиран час на посещение, входна такса за посещавания обект!

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание! При промяна на същото клиентите ще бъдат уведомени своевременно!

Актуална информация свързана с COVID-19 относно изисквания за пътуване, престой и посещение на обекти ще бъде предоставена пет дни преди отпътуване!

Детайлна информация за пътуването, включваща информация за трансфер, полет, телефон на екскурзовод и др. се предоставя пет дни преди отпътуването по е-мейл или на място в офиса на фирмата!


Уважаеми клиенти,
От 01.06.2022 започнахме въвеждането на горивни такси в много от нашите програми. Принудени сме да го направим, тъй като пакетните цени на програмите ни са калкулирани в края на 2021 г. и началото на 2022г., когато ситуацията с цените и на самолетните билети, и на автобусния транспорт, и на хотелите, беше съвсем различна. В момента сме подложени на главоломно и много сериозно покачване на цените на тези услуги, които са основните ценообразуващи параметри в програмите ни. Причините за това покачване са обективни – повсеместна инфлация и драстично покачване на цените на горивата и на енергията, които са важна съставна част на всяка услуга.
-Горивна такса, ако има такава, се обявява до 15 дни преди отпътуване


Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg