Всички програми

ПАРИЖ И ЗАМЪЦИТЕ ПО ЛОАРА
STOP SALE
Маршрут:
Париж - Шамбор - Блоа - Женева - Милано

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
26.08.2022 г.

Цена от: 1290 лв.
Програма
1 ден /
В 01:30 часа отпътуване от Сливен, от Нова Загора в 02:00 часа, от Стара Загора в 02:30 часа. Пристигане на Летище София в 05:30 часа. Излитане за Париж в 07:20 часа. Кацане в Париж в 09:20 часа. Посрещане на летището от представител на Глобус ЕС.

Добре дошли в „Града на любовта” – един от най-красивите и романтични градове в Европа! Казват, че един лош ден в Париж пак е по-добър от всеки един хубав ден прекаран, където и да е другаде.

Може би това се дължи на факта, че всяка малка уличка, всяко ъгълче, всяка тухла в града е едно малко произведение на изкуството.

Отправяме се към символът на Париж – Айфеловата кула! С цялото си монументално величие, от момента на завършването ѝ през 1889 г. до днес, тя е туптящото сърце на града. От началото на своето встъпване в Световния панаир през 1889 г. Желязната дама на Париж е най-впечатляващото нещо в града. След цял век, тя продължава да привлича повече от 7 милиона посетители всяка година.

По желание разходка с корабче по река Сена.
Свободно време за разходка.
Настаняване в хотел. Нощувка в Париж

2 ден /
Закуска. Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод и разглеждане на забележителностите на града - остров Сите /Люлката на града/; най-великолепната френска готическа катедрала - Нотър Дам; величествената Съдебна палата; Триумфалната арка; моста Александър; Катедралата Мадлената; най-внушителния паметник от ІІ- та Империя - операта Гарние; елегантния площад Вандом с 44 м. колона; Кметството в неоренесансов стил; един от най-големите дворци и световни музеи – Лувъра; малката триумфална арка Каросел; световноизвестната Сорбона в Латинския квартал; един от най-забележителните паметници – Пантеона; площад Трокадеро; Люксембургските градини; Дома на инвалидите с гроба на Наполеон; градината Тюйлери, заела мястото на опожарения дворец Тюйлери; символа на Париж - Монмартър и църквата Сакре Кьор. Свободно време за разходка.

Нощувка в Париж

3 ден /
Закуска. Сутринта посещение на музея на френската история - Версайския дворец – отразяващ златния век за Франция на Луи XІV . Свободно време за разглеждане и възможност да се разходите по така наречения „триумфален път”, започващ от пл. "Конкорд", минаващ по мечтаното от всеки авеню "Шан-з-Елизе" и завършващ до Триумфалната арка – най-големия паметник от този вид. Посещение на квартала Дефанс - града на XXI век . Свободно време.

Нощувка в Париж.

4 ден /
Закуска. Отпътуване за замъците на река Лоара, най–дългата река на Франция, наричана “Реката на Кралете”. Разглеждане на най-внушителния от тях построен от Франсоа I (със стълбище по проект на Леонардо да Винчи) – Шамбор. Това е един забележителен замък, намиращ се в близост до френския град Шамбор. През 1991 година неговата архитектура е вдъхновение за екипа на Дисни, когато създават филмчето за „Красавицата и Звяра“. Представяме ви замъка Шамбор, който е бил построен първоначално като ловна хижа за Франсоа I.

Продължаване за любимия на Мария Медичи замък - Блоа и очарователното градче Блоа. Замъкът „Блоа“ е шедьовър, олицетворяващ кралския вкус и богатство. Разположен е на десния бряг на р.Лоара, близо до град Блоа, който се слави с производството на вино и бренди. Замъкът „Блоа“ се състои от четири крила, построени в четири различни архитектурни стила: готика, пламтяща готика, ренесанс и класицизъм. Продължаване за Швейцария.

Нощувка в района на Женева.

5 ден /
Закуска. Разглеждане на Женева - шикозен, лъскав, космополитен град, разположен на брега на едноименното езеро. Разглеждане на Женева: булевард Русо, Мезон Тавел, Катедралата Сен Пиер, Кулата, Кметството. Фотопауза из Английската градина край езерото със забележителния фонтан и цветния часовник. По желание разходка с корабче по Женевското езеро. Посещение на магазин за швейцарски шоколади. Свободно време за разходка.
Следобед отпътуване за Италия. Разходка в сърцето на Милано - площад Дуомо, конната статуя на Виктор Емануил I, галерията на Виктор Емануил, грандиозната постройка в готически стил на Миланската Катедрала; знаменитият площад де ла Скала с операта Ла Скала; сградата на общината и паметника на Леонардо Да Винчи с неговите ученици. Свободно време.

Нощувка в района на Милано.

6 ден /
Ранна закуска. В 05:00 часа отпътуване за Летище Бергамо. Излитане за България в 07:55 часа. Кацане в София в 10:50 часа. В 14:00 часа трансфер от Летище София до Сливен. Пристигане в Сливен в 18:00 часа.


ЦЕНА: 1290 лв.

Деца до 12 години, настанени с двама възрастни - ползват 30 % отстъпка

Цената включва:
 • Самолетен билет София – Париж, с включен малък ръчен багаж (дамска чанта, малка раница)
 • Самолетен билет Милано - София, с включен малък ръчен багаж (дамска чанта, малка раница)
 • Трансфер от Сливен до Летище София
 • Трансфер от Летище София до Сливен
 • 5 нощувки със закуски (3 в Париж, 1 в района на Женева, 1 в района на Милано) в хотели 3*/4*;
 • Панорамна обиколка на Париж с лицензиран местен екскурзовод
 • Панорамна обиколка на Женева с лицензиран екскурзовод
 • Панорамна обиколка на Милано с лицензиран екскурзовод
 • транспорт с луксозен автобус 4*, всички екстри по целият маршрут
 • представител от агенцията през цялото пътуване
 • медицинска застраховка с асистанс

Цената не включва:
 • Доплащане за самостоятелна стая – 350 лв
Доплащане за чекиран куфар до 20 кг на посока - 32 евро
Доплащане за куфар до 10 кг на посока - 20 евро
 • Сити такси за хотелите – 5 нощувки * 4 евро = 20 евро

Посещения по желание:
 • Качване на Айфеловата кула: До второ ниво – 20 евро, До трето ниво – 30 евро
/ таксата се заплаща на място/
 • Посещение на Лувъра – 35 евро за възрастен, 20 евро за ученици и младежи до 25 г.
 • Корабче по Сена – 25 евро
 • Посещение на двореца Версай с градините – 40 евро за възрастни, 25 евро за ученици и младежи до 25 г.
 • Посещение на Монмартр - 10 евро

 • Замъците по Лоара
Замъка Шамбор – 20 евро
Замъка Блоа – 20 евро


Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.


Уважаеми клиенти,
От 01.06.2022 започнахме въвеждането на горивни такси в много от нашите програми. Принудени сме да го направим, тъй като пакетните цени на програмите ни са калкулирани в края на 2021 г. и началото на 2022г., когато ситуацията с цените и на самолетните билети, и на автобусния транспорт, и на хотелите, беше съвсем различна. В момента сме подложени на главоломно и много сериозно покачване на цените на тези услуги, които са основните ценообразуващи параметри в програмите ни. Причините за това покачване са обективни – повсеместна инфлация и драстично покачване на цените на горивата и на енергията, които са важна съставна част на всяка услуга.
-Горивна такса, ако има такава, се обявява до 15 дни преди отпътуване


Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg