Всички програми

Приказните Баварски замъци
Маршрут:
Загреб-Блед-Залцбург-езерото Химзее-Мюнхен-Баварски замъци-езерото Бодензее-остров Майнау-Меерсбург-Постойна яма

Продължителност:
7 дни / 6 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 630 лв.
Програма
1 ден
Тръгване: 04:00 ч от Сливен, 04:30 ч от Нова Загора, 05:00 ч от Стара Загора, 05:30 ч от Чирпан и 08:30 ч от София. Дневен преход през Сърбия и Хърватска с кратки почивки. Около 20:00 пристигане в хърватската столица Загреб. Настаняване в хотел.
Нощувка в Загреб.

2 ден
Закуска. Отпътуване за Словения. Разглеждане на района на приказното езеро Блед. То е известно още като зеленият рай на Европа. Може би ако Раят имаше облик, то това би било езерото Блед- най-прекрасното място, което природата е създала. Две са основните забележителности на Блед - изваяният в скалите замък, датиращ от XIII век, и островът по средата на езерото, на който е разположена часовниковата кула „Успение". С тази часовникова кула е свързана и красива легенда: ако застанете под камбаните и си намислите желание, то непременно ще се сбъдне. До голяма степен притегателността на това място се дължи на голямото езеро, водещо началото си от ледниците. Незабравима гледка оставя църквата от десети век „Свети Мартин”, изградена на самотен остров в езерото. Кацнал на един скалист връх издигащ се непосредствено до езерото, заобиколен от гъсти иглолистни гори, замъкът „Блед” изглежда фантастично. В далечината зад него се простират Алпите. По желание посещение с “плетна” на единствения остров на Словения и църквата намираща се на него.

Отпътуване за Австрия. Пристигане в Залцбург следобед. Разглеждане на най важните забележителности на града – Резиденцплац, Моцартплац, Францисканската църква, родната къща на Моцарт, статуята на Моцарт и двореца Мирабел с прекрасните си градини. Свободно време за романтична вечерна разходка. Настаняване в хотел.
Нощувка в Залцбург.

3 ден
Закуска. Отпътуване към езерото Химзее. Разходка с кораб и разглеждане на замъка Херенхимзее – най-разкошния замък построен от Лудвиг II, красиво извисяващ се на най-големия остров Херен в езерото Химзее. Впечатлява със своя разкош и величие и прекрасните богато украсени паркове и градини. Свободно време за разходка.
Около обяд отпътуване за Мюнхен - столица на провинция Бавария. Пешеходна разходка : “Мариенплац” с Колоната на Дева Мария; най- старата църква „Св. Петър”,Старото кметство; Новото кметство – изключително творение на строителството; църквата “Фрауенкирхе”, превърнала се в символ на Мюнхен; посещение на шоурума на БМВ. Свободно време за разходка и шопинг по централната улица на града. Настаняване в хотел.
Нощувка в Мюнхен.

4 ден
Закуска. Ранно отпътуване за замъка Линдерхоф и посещение на дворец от 19 в., построен от баварския крал Лудвиг II. Архитектурата на сградата и парка са повлияни от Версайския дворец. Фасадата на замъка е в стил Рококо, а интериора е смесица от Барок и Неорококо. Всички стаи са богато украсени със злато, сребро, мрамор, стенописи и Майсенски порцелан. Двореца е заобиколен от градини с множество склуптури и фонтани.
Продължаване за замъка Нойшванщайн - най-известния замък на крал Лудвиг II., послужил за емблема на анимационното студио на Уолд Дисни. Основите на замъка се полагат 1869 г, от Лудвиг II вдъхновен от сюжетите в оперите на Вагнер и бива наречен „Замъка на мечтите”. Емблематичен за замъка е образа на лебеда – любима птица на краля, който се среща във всички декорации и вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро”. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел.
Нощувка в района на замъците.

5 ден
Закуска. Отпътуване за остров Майнау покрай езерото Бодензее - най-живописната немска ботаническа градина и най-посещаваното туристическо място на Боденското езеро с много тропически видове, изумителни тропически пеперуди, безпрепятствено кацащи върху посетителите или реещи се сред екзотичната растителност. Разходка в живописното град че Меерсбург, разположено на брега на езерото Бодензее и границата с Швейцария. Този приказен град със свеж алпийски въздух, с красива архиектура, музеи, романтични кафенета и ресторанти, разположени на крайбрежната алея, ще ви потопи в магията на една истинска баварска приказка. Свободно време за разходка. Връщане в хотела.
Нощувка в района на замъците.

6 ден
Закуска. Отпътуване за Словения. Следобяд пристигане и посещение на природния феномен „Постойна – яма” – втората по дължина пещера в Европа / над 20 км./, известна със своите скални образувания и чудесната акустика. Разглеждане на пещерата с електрическо влакче. Посещение на замъка Предяма – изграден в самата скала. Построен преди 700 години на височина 123м., той е служел за убежище на непокорния рицар Еразем от Предяма.
Нощувка в Постойна

7 ден
Закуска. Отпътуване за България с кратки почивки. Пристигане в България около 23:30 ч.


Цена: 630 лв


Цената включва:
• Транспорт с луксозен автобус
• 6 нощувки със закуски (1 в Загреб, 1 в Залцбург, 1 в Мюнхен, 2 в района на замъците, 1 в Постойна)
• Екскурзоводско обслужване
• Панорамна обиколка в Залцбург
• Панорамна обиколка в Мюнхен
• Медицинска застраховка с асистанс 5000 евро

Цената не включва:
• Доплащане за самостоятелна стая 160 лв
• Сити такси за хотелите – 6 нощувки *3 евро -18 евро
• Слушалки

Посещения по желание: музеи, дворци и забележителности

Словения:

• Разходка с плетна (лодка) по езерото Блед – 12 евро
• Вход за църквата с желанията – 6 евро
• Постойна яма – 24 евро
• Комбиниран билет за пещерата „Постойна” и замъка „Предяма” - 28 евро

Германия:

• Замък Херенхимзее - вход за замъка 8 евро + корабче 10 евро в двете посоки
• Замък Линдерхоф – вход за замъка – 9 евро
• Замък Нойшвайнщайн – вход за замъка – 14 евро
• Комбиниран билет: Ферибот за езерото Бодензее и вход за о.Майнау – 28 евро


Забележка: Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg