Всички програми

Приказните Баварски замъци
ПОТВЪРДЕНА
Маршрут:
Любляна-Блед-Залцбург-езерото Химзее-Мюнхен-Баварски замъци-Меминген

Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
12.08.2023 г.

Цена от: 980 лв.
Програма
1 ден /12.08.2023/
Тръгване: 04:00 ч от Сливен, 04:30 ч от Нова Загора, 05:00 ч от Стара Загора, 05:30 ч от Чирпан и 08:30 ч от София. Дневен преход през Сърбия и Хърватска с кратки почивки. Около 20:00 пристигане в Любляна. Настаняване в хотел.
Нощувка в Любляна.


2 ден /13.08.2023/
Закуска. Отпътуване за Словения. Разглеждане на района на приказното езеро Блед. То е известно още като зеленият рай на Европа. Може би ако Раят имаше облик, то това би било езерото Блед- най-прекрасното място, което природата е създала. Две са основните забележителности на Блед - изваяният в скалите замък, датиращ от XIII век, и островът по средата на езерото, на който е разположена часовниковата кула „Успение". С тази часовникова кула е свързана и красива легенда: ако застанете под камбаните и си намислите желание, то непременно ще се сбъдне. До голяма степен притегателността на това място се дължи на голямото езеро, водещо началото си от ледниците. Незабравима гледка оставя църквата от десети век „Свети Мартин”, изградена на самотен остров в езерото. Кацнал на един скалист връх издигащ се непосредствено до езерото, заобиколен от гъсти иглолистни гори, замъкът „Блед” изглежда фантастично. В далечината зад него се простират Алпите. По желание посещение с “плетна” на единствения остров на Словения и църквата намираща се на него.

Отпътуване за Австрия. Пристигане в Залцбург следобед. Разглеждане на най важните забележителности на града – Резиденцплац, Моцартплац, Францисканската църква, родната къща на Моцарт, статуята на Моцарт и двореца Мирабел с прекрасните си градини. Свободно време за романтична вечерна разходка. Настаняване в хотел.
Нощувка в Залцбург.

3 ден /14.08.2023/
Закуска. Отпътуване към езерото Химзее. Разходка с кораб и разглеждане на замъка Херенхимзее – най-разкошния замък построен от Лудвиг II, красиво извисяващ се на най-големия остров Херен в езерото Химзее. Впечатлява със своя разкош и величие и прекрасните богато украсени паркове и градини. Свободно време за разходка.
Около обяд отпътуване за Мюнхен - столица на провинция Бавария. Пешеходна разходка : “Мариенплац” с Колоната на Дева Мария; най- старата църква „Св. Петър”,Старото кметство; Новото кметство – изключително творение на строителството; църквата “Фрауенкирхе”, превърнала се в символ на Мюнхен; посещение на шоурума на БМВ. Свободно време за разходка и шопинг по централната улица на града. Настаняване в хотел.
Нощувка в Мюнхен.

4 ден /15.08.2023/
Закуска. Ранно отпътуване за замъка Линдерхоф и посещение на дворец от 19 в., построен от баварския крал Лудвиг II. Архитектурата на сградата и парка са повлияни от Версайския дворец. Фасадата на замъка е в стил Рококо, а интериора е смесица от Барок и Неорококо. Всички стаи са богато украсени със злато, сребро, мрамор, стенописи и Майсенски порцелан. Двореца е заобиколен от градини с множество склуптури и фонтани.
Продължаване за замъка Нойшванщайн - най-известния замък на крал Лудвиг II., послужил за емблема на анимационното студио на Уолд Дисни. Основите на замъка се полагат 1869 г, от Лудвиг II вдъхновен от сюжетите в оперите на Вагнер и бива наречен „Замъка на мечтите”. Емблематичен за замъка е образа на лебеда – любима птица на краля, който се среща във всички декорации и вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро”. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел.
Нощувка в района на замъците.

5 ден /16.08.2023/
Закуска.Отпътуване за летището в Меминген. В 14:20 излитане за България. Кацане в София 17:20 часа. Трансфер до Сливен с автобус на Глобус ЕС.Цена с ранни записвания и внесен депозит 30 % до 20.03.2023г.: - 980 лв.
Цена след промоционалния период - 1100 лв.

Цената включва:
• Самолетен билет Меминген - София
• Транспорт с луксозен автобус
• Трансфер летище София - Сливен
• 4 нощувки със закуски (1 в Любляна, 1 в Залцбург, 1 в Мюнхен, 1 в района на замъците)
• Екскурзоводско обслужване
• Панорамна обиколка в Залцбург
• Панорамна обиколка в Мюнхен
• Медицинска застраховка с асистанс


Цената не включва:
• Доплащане за самостоятелна стая 280 лв
• Сити такси за хотелите – 4 нощувки *3 евро -12 евро


Посещения по желание: музеи, дворци и забележителности

Словения:

• Разходка с плетна (лодка) по езерото Блед – 15 евро
• Вход за църквата с желанията – 8 евро


Германия:

• Замък Херенхимзее - 25 евро /вход за замъка , корабче в двете посоки, такса резервация/
• Замък Линдерхоф – вход за замъка – 10 евро
• Замък Нойшвайнщайн – 25 евро за възрастни; 15 евро за ученици до 16 год. / такса резервация, вход за замъка, минибус за изкачване и слизане до замъка/


Забележка: Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg