Всички програми

Егейска Одисея - най-красивите кътчета в Турция
Маршрут:
Троя – Гюре – Памуккале – Анталия – Мармарис - Кушадасъ – Ефес – Измир – Чанаккале

Продължителност:
10 дни / 8 нощувки

Транспорт:
Автобус

Цена от: 790 лв.
Програма
С тази екскурзия Вие ще имате възможност да откриете за себе си тайната на най-красивата брегова ивица на Турция.... Да си направите снимки в десетки изоставени антични градове, скрити от погледа на хората от стотици години.... Да се изкъпете в най-чистото море, от което се открива гледката на прекрасни планини... Да се спуснете в диви каньони, да се качите на върха на планини с езически храмове, и да откриете античността в скута на девствена природа.... Да се докоснете до природата, да послушате песента на диви птици..... Да се гмурнете в минералната вода на басейна на “Клеопатра” .....

1 Ден: Тръгване от Сливен в 23:00 часа, от Нова Загора в 23:30 часа, 00:30, часа от Ямбол. Нощен преход.

2 Ден: Преминаване през Дарданелите с ферибот в района на град Чанаккале / Турция. Пристигане в град Чанаккале около 09:00 часа сутринта. Свободно време за разглеждане на града, възможност за сутрешно кафе и закуска. Около обяд посещение на античният град Троя, която предизвиква интерес в туристите най-вече с легендарната история за Троянската война и митът за хубавата Елена. Ще имате възможност да се потопите в атмосферата на миналото, да усетите полъха на вятъра, точно както някога са ги усещали Ахил, Хектор, Менелай и Агамемном. Свободно време за разходка. Продължаваме за маслиновата долина в района на град Едремит. Настаняване в хотел около 14:00 часа. Свободно време за почивка и релакс в СПА центъра на хотела с термални басейни. Вечеря. Нощувка в района на Гюре.
Изминати км за деня: 530 км.

3 Ден Закуска. Отпътуване за Памуккале. Пристигане около обяд. Настаняване в хотел.
Обзорна обиколка. Памуккале (Pamukkale) или „замък от памук“ (превод от турски) е природна забележителност в югозападна Турция, в провинцията Денизли. На върхът на Памуккале се намира древния град Йераполис, като и двете са в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Благодарение на тектонични движения в падината на река Мендерес се създават множество земетресения. В следствие от тях се получават множество минерални извори. В тези извори се съдържало голямо количество варовик и така се е образувал Памуккале. Той прилича на замръзнал водопад. Водата е с температура 37°C която излиза, клокочейки изпод земята, и в изумителни каскади се спуска надолу по поредица от около сто тераси. Водните потоци са издълбали терасите и във вдлъбнатините са се образували топли водни басейни. Клеопатра е посещавала това място и ако искате можете да се потопите в нейния извор - извора на Клеопатра (срещу допълнително заплащане). Водата в този извор е 36-37 °С. Има соли на бикарбонат, сулфат, въглероден диоксид, отчасти на желязо и радиоактивни елементи. Близо над Памуккале се намират развалините на античния град Хиераполис (в превод - Свещен град), основан през 190 пр.н.е. от династията на Аталидите - владетелите на Пергамон. Градът бил популярен сред гърците и римляните, страдащите от кожни болести и ревматизъм. Едно от интересните съоръжения в Хиераполис е амфитеатъра. Първоначално той е построен на североизток от северната порта, но е бил разрушен от силно земетресение през 17г. от н.е. След земетресението пък през 60 г. от н.е по време на царуването на император Тит Флавий е построен нов театър, издълбан в склона на хълма, на изток, като се използват и останките на ярусите на стария театър. Днес театърът е в процес на реставрация. Побира 10000 зрители и е втория по големина след този в Ефес в Мала Азия. Следващото забележително съоръжение на града е прочутият му некропол
който се простира от северната до източната и южна част на стария град. Повечето от всичките 1200 гробници са изградени от варовик. Нещо повече, некрополът е изпълнен със саркофази на високопоставени личности, включително Саркофагът на Марк Аврелий Амианос. Вечеря. Нощувка в района на Памуккале.
Изминати км за деня: 400 км.

4 Ден: Закуска. Отпътуване за Перлата на турската ривиера – Анталия. Пристигане около обяд. Програма по желание*.
Посещението на водопадите Дюден - изживяване, което непременно ще ви накара да се почувствате в рая. Пред разнообразните водни капки не остава никой равнодушен.
Панорамна обиколка на гр. Анталия. По време на тази автобусно-пешеходна екскурзия ще имате възможност да разгледате столицата на Средиземноморското крайбрежие, древния град, обкръжен с паркове, древноримските врати на Андриан, крепостните стени и кули, джамии и минарета

Обзорна обиколка на Анталия: Стария град, площада на републиката, символа на града – минарето Ивли, паметника на основателя на града пергамския цар Атал ІІ, вратата на Адриан / построена в чест на посещението в града на римския император Адриан през 130 г.пр.н.е., водопада Дюден. Също така ще Ви бъде предоставена възможност да разгледате магазини за кожени и бижутерски изделия. По време на тази екскурзия Вие ще посетите град Боазкент и неговите квартали, където по удивителен начин се съчетават археологически паметници ( античен театър, акведукт, крепост) и живота на съвременното турско село. Месните занаятчии ще Ви предложат турски изделия, ръчно направени. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка в района на Кемер / Анталия.

Изминати км за деня: 310 км.

5 Ден: Закуска. Изкачване с лифт на връх Тахталъ (2365 м), който се намира на около 15 км от Кемер. Подарете си едно пътуване в облаците. На върха има два панорамни ресторанта, магазинчета и наблюдателни площадки. Връщане в хотела. Обяд. След обяд свободно време за плаж или релакс в СПА центъра на хотела. Вечеря. Нощувка.

Изминати км за деня: 25 км.

6 Ден: Закуска. Отпътуване за Мармарис един от най – известните курорти в югозападна Турция, разположен на място, където се срещат Егейско и Средиземно море. Пристигане около обяд. Настаняване в хотела. Обяд. Свободно време за плаж или разходка в центъра на града. Вечеря. Нощувка в Мармарис.
Изминати км за деня: 350 км.

7 Ден: Закуска. Свободно време в Мармарис. Обяд. Програма по желание*.
Целодневна екскурзия до град Далян – приказният залив на костенурките „Карета – Карета”, които обитават района от милиони години – разходка с корабче сред тръстиките на реката с неповторима панорама към скалните гробници на античният град Каунос от времето на ликийските владетели. Вечеря.Нощувка.
Престой без изминати км.

8 Ден:. Закуска. Отпътуване за Кушадасъ. След пристигане посещение на Ефес – кръстопът на древното християнство, преход между езическия и християнския път и място осветено от присъствието на свети Павел, свети Йоан и Света Богородица. Най – големия античен град на егейското крайбрежие и един от центровете на ранното християнство, където Вие, изкачвайки се на хълма, покрит с борови гори, можете да си намислите желание в Дома на Богородица, в който майката на Исус е живяла през последните години от живота си на земята. Тук можете да отдъхнете в сянката на кипарисови горички, да хапнете в кафенето под боровете и задължително да завържете на възел конец за спомен на дърво близо до дома на Богородица. Оттук продължаваме към храма на Артемида, изгорен от Херострат.
Настаняване в хотел в Кушадасъ. Свободно време за разходка в града. Вечеря. Нощувка.
Изминати км за деня: 230 км.

9 Ден: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за Измир – древният Смирна. Това е третият по големина град в Турция. Кратък престой за разходка по крайбрежният булевард. Свободно време за разглеждане на Капълъ Черши.
Продължаваме към град Чанаккале с кратки почивки. Настаняване в хотела на брега на Дарданелите. Вечеря. Нощувка.
Изминати км за деня: 470 км

10 Ден: Закуска. Отпътуване за България с кратки почивки. Пристигане в Нова Загора и Сливен следобяд.
Изминати км за деня: 400 км


Цена: 790 лв

Цената включва:
Транспорт с луксозен автобус
Фериботни такси, за ферибот през пролива Дарданелите
8 нощувки със закуски и вечери, 3 обяда
Обзорни обиколки на Анталия, Кушадасъ и Измир
Медицинска застраховка с асистанс – 5000 евро
Представител от агенцията през цялото време
Цената не включва програми и входни такси по желание:
Входна такса в Троя с включен обяд и екскурзовод на български език – 15 евро
Входна такса за басейна на Клеопатра в Памукклае, Античният град Йераполис и екскурзовод на български език – 20 евро
Изкачване с лифт на връх Тахталъ 2365 м – 36 евро (33 евро билет за лифта, 3 евро трансфер)
Целодневна екскурзия до град Далян (включва трансфер, разходка с лодка, обяд) – 25 евро
Посещение на древният град Ефес и дома на Дева Мария (включва трансфер, лицензиран екскурзовод, входна такса за Ефес, входна такса за Дева Мария) – 30 евро
Входна такса за Дюденските водопади - 3 евро

Деца до 12 години, настанени с двама възрастни ползват 40 % отстъпка.

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg