Всички програми

РОМАНТИЧНА ПОЛША
Маршрут:
СЛИВЕН - БАНСКА БИСТРИЦА – ОСВИЕНЦИМ – КРАКОВ - МИНА ВЕЛИЧКА -СЕНТЕДРЕ –БУДАПЕЩА

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Автобус

Цена от: 600 лв.
Програма
1 ДЕН /СЛИВЕН – БАНСКА БИСТРИЦА/
(След предварително запитване и потвърждение от наша страна, възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив, срещу допълнително заплащане).
Отпътуване от Сливен в 18.00ч. Пътуване през Сърбия, Унгария и Словакия. Нощен преход.

2 ДЕН БАНСКА БИСТРИЦА
Пристигане в Банска Бистрица около обяд. Настаняване в хотел. Пешеходна разходка в централната част на града: Главния площад, Часовниковата кула, църквата Св.Францис, Фонтана, Двореца на Епископите, Замъка Барбакан, Къщата на Турзо, църквата Дева Мария, мемориала на словашкото национално въстание, църквата Светия Кръст, Матеевата къща. Нощувка.

3 ДЕН /БАНСКА БИСТРИЦА – ОСВИЕНЦИМ – КРАКОВ/
Закуска. Отпътуване за Полша. Около обяд пристигане в Освиенцим. Посещение на някогашния нацистки концентрационен лагер Аушвиц-Биркенау (сега паметник-музей под закрилата на Юнеско). Укрепените стени, бодлива тел, платформи, казарми, бесилки, газови камери и фурни за кремация свидетелстват за начина, по който нацистите подхождат към геноцида в бившия концентрационен лагер на смъртта Аушвиц Биркенау (Auschwitz Birkenau ), който е най-голям в Третия райх - 1,5 милиона души, сред които много евреи, са били държани в условия на системен глад, измъчвани и убивани. Този лагер е символ на жестокостта, проявявана към други човешки същества през двадесети век. Отпътуване за Краков – бившата столица на Полша, а сега нейн културен център. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ДЕН / КРАКОВ /
Закуска. Туристическа програма в Краков, чиято стара част се намира в списъка за световно културно наследство на Юнеско от 1978г.: хълма Вавел, Катедралата Св.Станислава и Вацлав (където са били коронясвани полските крале), Кралския дворец от 14век; след това ще извървим т.нар. „Кралски път” (Trakt Krolewski): търговската улица Гроцка ще ни изведе на Главния площад (Rynek Glowny), най-големият средновековен пазарен площад в Европа на който се намират паметника на Адам Мицкевич, ренесансовия базар Сукйенице, на чиито горен етаж се е помещавал Националния музей на Краков, базиликата Св.Мария от 14 век. След площада ще продължим по улица Флорианска, която завършва с Флорианската порта и Барбакана (добре запазена част на отбранителната система на града от 14 и 15 век). Свободно време за самостоятелна разходка или посещения по интереси. Нощувка.

5 ДЕН /КРАКОВ - МИНА ВЕЛИЧКА – КРАКОВ/
Закуска. Отпътуване за известната солна мина Величка (включена в списъка на Юнеско) eксплоатирана в продължение на около 900 години. Първият тунел в мината е прокопан през 1280 година. От тогава досега шахтите, заедно с природните образувания (подземни езера и проходи) са разширени на обща дължина 300 километра на 9 етажа, достигащи 327 метра под земята. Много известни личности посещават мината от създаването и – Коперник, Гьоте, Сара Бернар, Менделеев. Галериите, пещерите са пълни със скулптори от солни кристали изработени с невероятно майсторство. В подземните зали се намират катедрали, параклиси, езера и изложби. Тази мина е чудесният пример, как природа и човек могат да направят нещо наистина красиво. Връщане в Краков. Свободно време. Нощувка.

6 ДЕН /КРАКОВ – БУДАПЕЩА/
Закуска. Отпътуване за Унгария. Пристигане около обяд в Будапеща – град с униклано местоположение на двата бряга на р. Дунав. Панорамна обиколка на града с лицензиран екскурзовод: Парламента – една от най – големите парламентарни сгради в света, Крепостният хълм „Будавар” с рибарските кули, от който се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща, Катедралата „Свети Матяш”, Цитаделата – издигната от Хабсбургите, Площада на героите” – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на хиляда години от създаването на Унгария. Пешеходна разходка по най – красивата улица на Будапеща – „Ваци”. Настаняване в хотел. Вечерта по желание разходка с корабче по Дунав. Нощувка.

7 ДЕН/БУДАПЕЩА – СЛИВЕН/
Закуска. Отпътуване за Сливен. Пристигане вечерта.


ЦЕНА: 600 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз
• 5 нощувки и 5 закуски – 1 в Банска Бистрица, 3 в района на Краков и 1 в Будапеща
• Панорамни и пешеходни обиколки по програмата
• Представител от фирмата по време на пътуването
• Медицинска застраховка с асистанс, на стойност 5000 евро. За лица над 65 години – доплащане 10 лв
Цената не включва
• Входни такси за всички посещавани по време на пътуването обекти
• - Солна мина Величка – 15 евро (включва входна такса и местен екскурзовод)
• - Замъка Вавел – 15 евро
• - Музея и Катедралата Вавел – 4 евро
• - Базиликата Света Мария – 2 евро
• Целодневна екскурзия до Освиенцим – 25 евро(включва трансфер, входна такса и местен екскурзовод)
• Разходи от личен характер
• Разходка с кораб по Дунава с чаша шампанско и парче торта – 15 евро

Деца до 12 години, настанени с двама възрастни – 420 лв
Доплащане за самостоятелна стая – 150 лв

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg