Всички програми

ХЪРВАТСКА ПРИКАЗКА И СЛОВЕНСКИ ТАЙНСТВА
Маршрут:
Сливен – Плитвички езера – Постойна – Блед – Любляна - Загреб - Сливен

Продължителност:
4 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 495 лв.
Програма
1 ден Тръгване: 4:00 ч от Сливен. Пътува се през Сърбия. Пристигане в Хърватска вечерта.
Нощувка в Загреб.

2 ден
Закуска. Разходка в Загреб - разглеждане на централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св.Марко, Катедралата (Св. Богородица) на Каптол до колоритния пазар Долач, каменната порта с чудотворната икона на Св. Богородица, кулата Лотърчак и алеята на влюбените. Свободно време за разходка.

Отпътуване за Плитвички езера. Посещение на Плитвичките езера - тюркоазените очи на Хърватска. Туристическа разходка в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията от приблизително 30 000 ха, от които 217 ха се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Най-високо над морското равнище е „Прошанското езеро“ (639 метра), а най-ниско е „Новаковица брод“ (503 метра). Горните езера се намират в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. Езерата черпят вода най-вече от реките „Бьела“ и „Црна риека“, които се събират в един ръкав южно от „Прошанско езеро“.
Отпътуване към Словения. Настаняване в хотел в района на Постойна. Нощувка.

3 ден
Закуска. Посещение на природния феномен „Постойна – яма” – втората по дължина пещера в Европа / над 20 км./, известна със своите скални образувания и чудесната акустика. Разглеждане на пещерата с електрическо влакче. Посещение на замъка Предяма – изграден в самата скала. Построен преди 700 години на височина 123м., той е служел за убежище на непокорния рицар Еразем от Предяма.
Продължаваме към столицата на Словения – Любляна - един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион и шедьоврите на известния архитект Плечник. Пешеходна обиколка. Свободно време за разходка.
Отпътуване за приказното езеро Блед – зеленият рай на Европа. Pазходка в най-големия курорт – Блед. Може би ако Раят имаше облик, то това би било езерото Блед- най-прекрасното място, което природата е създала.Две са основните забележителности на Блед - изваяният в скалите замък, датиращ от XIII век, и островът по средата на езерото, на който е разположена часовниковата кула „Успение". С тази часовникова кула е свързана и красива легенда: ако застанете под камбаните и си намислите желание, то непременно ще се сбъдне. До голяма степен притегателността на това място се дължи на голямото езеро, водещо началото си от ледниците. Незабравима гледка оставя църквата от десети век „Свети Мартин”, изградена на самотен остров в езерото. Кацнал на един скалист връх издигащ се непосредствено до езерото, заобиколен от гъсти иглолистни гори, замъкът „Блед” изглежда фантастично. В далечината зад него се простират Алпите. По желание посещение с “плетна” на единствения остров на Словения и църквата намираща се на него. Отпътуване към Хърватска. Настаняване в хотел в Загреб. Нощувка.

4 ден
Закуска. Отпътуване за България с кратки почивки. Пристигане в Сливен късно през нощта.Цена: 495 лв

Цената включва:

• транспорт с луксозен автобус;
• 3 нощувки +3 закуски - 1 в района на Постойна (Словения); 2 в Загреб (Хърватска);
• Туристическа програма в Любляна, Постойна, Плитвички езера, Блед и Загреб;
• Медицинска застраховка с асистанс
• Представител на фирмата, придружаващ групата;

Цената не включва:

• Доплащане за единична стая – 20 евро на вечер
• Входна такса за пещерата Постойна – 30 евро
• Входна такса за замъка Предяма – 10 евро
• Входна такса за Плитвички езера – 25 евро
• Разходка с „плетна” (лодка) и входна такса за острова в езерото Блед – 20 евро
• Сити такси за хотелите – 3 нощувки х 2 евро = 6 евро
• Разходи от личен характер

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg