Всички програми

Хърватска приказка
Маршрут:
Будва - Котор - Дубровник - Задар - Плитвички езера - Загреб

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
27.10.2024 г.,    16.03.2025 г.,    30.03.2025 г.

Цена от: 790 лв.
Програма
Това, което придава на Хърватия изключителния и неподправен чар, са Средиземно море, красивите градове, сгушени в склоновете на Динарските планини, равнините на Панония и уникалната природа. Тя предлага и прекрасни възможности за културен туризъм със своите пленителни средновековни градчета и пристанища с руини от времето на древна Гърция, Римската империя и Венецианската република, които и придават уникална идентичност.

1 Ден
Отпътуване от Сливен-площад Хаджи Димитър в 17:00 часа, от Нова Загора в 17:30 часа, от Стара Загора - х-л Железник - в 18:00ч., Пловдив 19:30ч., и от международна автогара „Сердика” София в 21.00 ч. Пътуването е през Сърбия за Хърватска.

2 Ден
Около обяд пристигане в Будва. Настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Следобед разходка в красивия град Будва. Вечеря. Нощувка преди Будва.

3 Ден
Закуска. Градът Будва е известнa туристическа дестинация и привлича туристите със плажовете, нощния живот и средиземноморската си архитектура. Обиколка на старата част с Цитаделата, църквите Св. Троица и Св. Иван. Продължаване за Котор – едно изумително съчетание от планина и море. Разходка в Котор с разглеждане на църквата Св Николай Чудотворец, църквата Св. Мария, Католическата катедрала Св. Трифон и Часовниковата кула.

Възможност за разходка с корабче по изключително красивия Которски залив и посещение на остров Св. Георги със старата католическа църква, която крие една много интересна легенда.....

Отпътуване за един от бисерите на света наричан Перлата на Адриатика – Дубровник. Вечеря и нощувка

4 Ден
Закуска Разглеждане на Дубровник с екскурзовод. Крепостни стени и кули, тесни улички, фонтани, катедрали, часовникови кули, каменни плочи, манастири и църкви. Това е градът на най-красивите кафенета на открито. Разглеждане на Княжев двор, паметника на Орландо /1418г./, улица Страдун, черквата “Св. Спас”, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, черквата “Св. Влах” – светецът, защитник на града. Част от задължителната програма е Дворецът на Принцовете, построен от Онофрий делла Кава в готическо-ренесансов стил на мястото на предишния дворец от XII-XIII в. Свободно време или по желание екскурзия до о. Локрум (допълнително доплащане). Вечеря и нощувка.

5 Ден
Закуска Отпътуване към най- големият далматински град Задар (60 хил жит.) споменаван още през 4 в. пр. н. е. Този много богат с исторически паметници град има и важно икономическо значение. Именно тук ще имаме възможност да посетим Музикалният Морски Орган (morske orgulje), който е първият в света музикален орган с тръби, на който „свири“ морето. Разходка с разглеждане на църквата Св. Михайл; градската кула; църквата Св. Мария; катедралата Св. Анастасия. Свободно време. Вечеря. Нощувка в района на Задар.

6 Ден
Закуска отпътуване за Плитвички езера - Плитвичките езера в Хърватия са серия от 16 планински езера. Едно прекрасно място, което ще ви накара да се почувствате като попаднали в Рая , като акустирали на романтичен остров, за който само сте мечтали. Спиращи дъха гледки и неповторимо изживяване ще оставят дълбока следа в спомените ви. През 1949 година са обявени за национален парк, а от 1979 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО на световното наследство. Езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях - Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското - Новаковича брод, е на 503 м Към природните ценности на парка спадат и 20 пещери. Повечето от пещерите са в района на Плитвица, като особен интерес представляват пещерите в шуплестия варовик, възникнали под водопадите. Престой (около 4 ч.) Отпътуване за Загреб. Нощувка

7 Ден
Закуска Разходка в Загреб (около 2 ч.) разглеждане на централния площад Бан Йосип Йелачич, стария Градец с църквата Св.Марко , Катедралата на Каптол до колоритния пазар Долац. Отпътуване за България.
Пристигане в Сливен късно вечерта.Цена: 790 лв

Цената включва :
 • 5 нощувки (1 - Будва; 2 - Дубровник; 1-Задар; 1 - Загреб) ;
 • 5 закуски + 4 вечери;
 • транспорт с луксозен автобус и транспортни разходи;
 • медицинска застраховка
 • екскурзоводско обслужване;
 • представител от агенцията
 • Пешеходна обиколка на Будва, Котор, Задар и Загреб

Цената не включва:
 • Сити такси за хотелите 5 нощувки * 3 евро - 15 евро
 • входни такси по желание за забележителностите по програмата:

За Плитвички езера - възрастен 30 евро, деца - 15 евро

Котор
Разходка с корабче в Которския залив и посещение на остров Св. Георги със старата католическа църква и Богородица на скалите - 20 евро
/включва - разходка с кораб, входна такса за музея на острова, входна такса за Котор/

Дубровник
входна такса, пешеходна обиколка с местен лицензиран екскурзовод и слушалки - 10 евро

Разходка с кораб около Дубровник - 20 евро за възрастни, 10 евро за деца
/включва едночасова обиколка около остров Локрум, крепостните стени на Дубровник, елитния квартал Плоше, вила Шехерезада и напитка по избор бира или безалкохолно/

 • разходи от личен характер
 • доплащане за настаняване в единична стая - 250 лв.


ОТСТЪПКИ:

 • деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни;
Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg