Всички програми

МАГИЯТА НА КОЛЕДА / ПРАГА - ДРЕЗДЕН - БРАТИСЛАВА - БУДАПЕЩА
НОВО
Маршрут:
Будапеща-Прага-Дрезден-Братислава

Продължителност:
7 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
13.12.2024 г.

Цена от: 850 лв.
Програма
1 Ден.
Отпътуване от гр. Сливен в 19:00 часа, от гр. Нова Загора в 19:30 и от гр. Стара Загора в 20:00 ч., от Пловдив в 21:30ч., от София в 23:00ч. Кратки почивки по време на пътуването.

2 Ден.
Преди обяд пристигане в Будапеща. Туристическа програма: качване на хълма на рибарските кули с чудесен изглед към Парламента, разглеждане на готическата църква “ Св.Матиаш”, кратка почивка за разходка из малките кокетни магазинчета със сувенири, прочути ресторанти, хълма “Герлет” заобиколен от Цитаделата и паметника на Свободата, площада на “Героите”. Свободно време за разходка или посещение на коледните базари.
По желание "Светлините на Будапеща" - вечерна разходка с кораб по р. Дунав* / чаша шампанско и парче торта /.
Настаняване в хотела. Нощувка в Будапеща.

3 Ден.
Закуска. Отпътуване за Чехия. След обяд пристигане в Прага. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка. В късен след обяд разглеждане на едни от най-красивите коледни базари в Европа.
Възможност за романтична вечеря на кораб по река Вълтава с музика на живо на фона на най-красивите сгради в Прага.
Нощувка в Прага.

4 Ден.
Закуска. Туристическа програма в Прага с екскурзовод, която включва: Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала "Свети Вит", Златната уличка с дома на Кафка и кулата "Далиборка", използвана в миналото като затвор; Мала Страна - бароковата църква от 18 в. "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе Место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Разходка по Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага. След обяд свободно време за разглеждане на Златна Прага и посещение на коледните базари.
Нощувка в Прага.

5 Ден.
Закуска. Свободен ден за разглеждане на Прага или възможност за допълнителна екскурзия до Дрезден / Германия /. Отпътуване за столицата на Саксония – Дрезден. Германия се гордее със своите вълшебни коледни базари, които датират
още от средновековието. Дрезденския Коледен базар се смята за първия Коледен базар в света. През зимните месеци града прелива от коледна магия. Туристическа програма в Дрезден - Цвингера, Земпер-опер, Катедралата, Фрауенкирхе, Замъка (по време на обиколката всички обекти се гледат отвън). Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, една от най-богатите картинни галерии в света, съхраняваща картини на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Дюрер, Мурийо, Пусен и др. и помещаваща се в Цвингера. Свободно време за разходка или посещение на коледните базари. Късен след обяд връщане в Прага.
Нощувка в Прага.

6 Ден.
Закуска. Отпътуване за Словакия с кратки почивки. Около обяд пристигане в Братислава. Туристическа програма на Братислава с екскурзовод, която включва - Старото Кметство, Катедралата Свети Мартин, Националния театър. Свободно време за разходка и посещение на коледните базари в Братислава.
Настаняване в хотел. Нощувка в Братислава.

7 Ден.
Закуска. Отпътуване за България с кратки почивки.


Цена: 850 лв с ранни записвания и внесен депозит от 30% до 31.08.2024 или до изчерпване на местата!

Цената включва:
*Транспорт с луксозен автобус
* 1 нощувка със закуска в Будапеща
* 3 нощувки със закуски в Прага
* 1 нощувка със закуска в Братислава
* Медицинска застраховка със асистънс
* Екскурзоводско обслужване
* Панорамна обиколка на Будапеща
* Панорамна обиколка на Братислава
*Паноамна обиколка на Прага
*Представител от агенцията

Цената не включва:
*Вечеря на кораб по река Вълтава – 35 евро
  • Допълнителна екскурзия до Дрезден – 30 евро
*Кораб по Дунава с включено чаша шампанско и парче торта - 25 евро
*Слущалки за всички туристически обиколко - 9 евро
* Сити такси - 15 евро



Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg