Всички програми

Словения - Зеления рай на Европа
Маршрут:
Сливен-Белград-Загреб-Ново Место-Сливен

Продължителност:
6 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
21.08.2020 г.,    18.09.2020 г.

Цена от: 580 лв.
Програма
Словения – тази малка страна, сгушила се между Централна и Южна Европа, включва в своите граници невероятно разнообразна и красива природа – от Юлийските Алпи до Адриатическо море. Древната й история, повлияна от множество култури, но запазила своята самобитност, ни предлага архитектурни забележителности и неповторима атмосфера на спокойни градчета. Словенците пък ще ви покажат своето гостоприемство, ще ви въведат в традициите си и ще ви нагостят богато с национални ястия.

1 Ден: Отпътуване от Сливен в 18:00 ч. от площад Съби Димитров, от Стара Загора в 19:00ч. от бензиностанция ОМВ, от Пловдив в 20:00ч. и от София в 22:00ч. зад хотел Принцес .Пътуване през Сърбия и Хърватска с кратки почивки. Нощен преход.

2 Ден Сутринта пристигане в Загреб - наречен „Малката Виена”.Пешеходна разходка в историческия център на града; разглеждане на площад „Бан Йелачич”; Катедралата; Пазарът „Долач”; Свободно време за разглеждане столицата на Хърватия. Отпътуване за Словения. Около обяд настаняване в луксозен хотелски комплекс Смарешки Топлице 4*.Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 Ден: Закуска. Свободно време. Възможност да релаксирате в термалните басейни и СПА центъра на комплекса. Обяд. Свободно време. Вечеря. Романтична разходка до замъка Оточек, където отпивайки от чаша отлежало вино, ще ви завладее магията на средновековието и ренесанса. Нощувка

4 Ден: Закуска. Възможност за екскурзия до гр.Ново место. Качване на сала на Рудолф в 14.00 ч. за разходка по река Крк около 1.30 ч. Посрещане с добре дошли, представяне на долината Доленска, град Ново место. Изключително интересно е минаването под четирите моста на замъка Камен и Нови двор, минаването през старата част на средновековния град Ново место – Брег и катедралата Св.Николай, Францисканската църква и манастира. На палубата ще слушаме типични словенски песни под акомпанимента на акордеон, ще пием специалното местно вино “цвичек”, ще се почерпим с типично словенско ястие “ричет” (яхния от пушено месо с бял боб и ечемик) с щрудел или “потика” - словенски десерт, който представлява руло, напълнено с крем. След това ще направим кратка разходка през старата част на гр. Ново место и ще посетим Доленския музей. С автобуса ще отидем до къщата на Матиаз, 200-годишна сграда край селото Паха, като я разгледаме, ще видим филм как се приготовлява виното “цвичек” и ще направим дегустация на виното с домашно омесен хляб от елда с орехи и домашно сирене. Връщане за обяд в хотела. Свободно време за релакс. Вечеря. Дискотека в комплекс „Танго”.Нощувка.

5 Ден: Закуска. Отпътуване за Terme Catez - курортът с най-голяма водна площ в централна Европа. Водната площ на Лятната Термална Ривиера е повече от 10 000 кв.м в 10 плувни басейна, а Зимната Термална Ривиера – 2 300 кв.м вътрешни басейни. Това е най-големият вътрешен плувен комплекс в Словения. Wellness центровете предлагат безкраен избор от процедури и атрактивен Сауна парк. Обяд в ресторанта на комплекса. Свободно време за релакс. Късен следобед връщане в хотела. Вечеря. Забавна програма. Нощувка.

6 Ден: Закуска. Отпътуване за Белград. Разглеждане крепостта "Калемегдан" и посещение на търговски център. Свободно време за покупки. Отпътуване за България с кратки почивки.
Офертата включва:
Транспорт с луксозен автобус 4*
Водач по време на пътуването от агенцията
4 нощувки със закуска, обяд и вечеря
Медицинска застраховка с асистанс

Офертата не включва:
Анимационна програма в замъка Оточек – 10 евро
Панорамна разходка по река Крка с включен обяд -
Входна такса за термалните ривиери в Терме Чатеж -
Входна такса за крепостта Калемегдан -
Музейни таксиКак да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg