Всички програми

Една Родопска магия в Златоград
Маршрут:
Сливен-Хасково-Перперикон-Златоград-Кърджали-Каменни гъби

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
09.03.2024 г.

Цена от: 160 лв.
Програма
Една Родопска магия в Златоград специално за Вас и уникалната възможност да опитате прочутото „въртяно кафе”!


Вълшебство изваяно от минало и настояще


Златоград - една приказка съчетана с действителност, от която усещаш притеглянето да се върнеш отново и отново, и отново... Ако харесвате планината и тихата почивка, това място много ще ви допадне, защото освен че предлага връщане назад във времето, то е здраво свързано с настоящето и тук няма да ви липсват никакви градски удобства и забавления.

1.Ден – Отпътуване от гр.Сливен в 06:00 часа от площад „Хаджи Димитър”. Кратка почивка в гр.Хасково и разглеждане на Монументът на „Света Богородица”.
Продължаване за Перперикон .Перперикон е археологически комплекс, голямо мегалитно светилище. Предполага се, че това е прочутото в древността светилище на Дионис на тракийското племе сатри, чийто жречески род били бесите. Част е от Стоте национални туристически обекта.

Отпътуване за гр.Златоград. Разположен в най-южната част на Родопите, той носи в себе си съвършенния усет на красота и хармония. Още с пристигането си тук ще бъдете впечатлени от величествения паметник на златоградчанина Дельо, чиито подвизи са възпети в най-хубавата българска песен, която лети в Космоса като послание за извънземни цивилизации. Тук ще бъдете очаровани от истинските шедьоври на златоградските занаятчии. Настаняване в хотел 3*в Златоград. Свободно време. Вечеря с музикална програма. Нощувка.


2.Ден – Закуска. Възможност за разглеждане на града. За да направите истинско пътешествие в миналото, то се потопете в етнографския комплекс на града. В самото начало на Етнографски ареален комплекс е разположено кафене “Стария град”. В него можете да се насладите на чаша въртяно кафе, приготвено върху нагорещен пясък и поднесено със специален ритуал. Най-вкусно е кафето, когато го подсладите с парче златоградска баклава с локум. Все още рецептата за прочутото въртяно кафе е неразгадана семейна тайна.
Свободно време за разходка.

Отпътуване за Кърджали. Посещение на манастира на Боян Саръев "Св.Успение Богородично", където се намира единствената в България частица от Светия кръст.
БОНУС:
Посещение на природният феномен Каменните гъби (известен още като Скални гъби) и Скални образувания, наричани Каменна сватба. Две високи 10-ина метра скали, наподобяващи прегърнати младоженци. Феноменът се намира на 5 км от центъра на Кърджали край село Зимзелен. Разположен е на площ от около 40 дка и е обявен за защитен обект през 1974 г.

Отпътуване за Сливен в късен следобед. Кратки почивки по време на пътуването. Пристигане в гр.Сливен вечерта.


Цена - 160 лв


Цената включва:
  • Транспорт с луксозен автобус
  • 1 нощувка със закуска и вечеря с музикална програма в хотел 3* в гр.Златоград или в гр.Кърджали
  • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва:
  • входни такса за Ареален етнографския комплекс в гр.Златоград - 3 лв
  • входна такса за Перперикон с лицензиран местен екскурзовод - 6 лв за работещи, 2 лв за ученици и пенсионери
  • входна такса за Татул - 3 лв

  • доплащане за единична стая - 25 лвКак да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg