Всички програми

Магията на Дунава - Виена и Будапеща
Маршрут:
Незабравимо пътешествие до Будапеща и Виена

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
13.08.2024 г.,    18.09.2024 г.

Цена от: 660 лв.
Програма
Кралицата на Дунава – Будапеща. Това определение съвсем не е случайно. Уникалното му разположение нарежда този град сред най-красивите в света. Хълмовете на Буда и равните полета на Пеща са разделени от живописните завои на реката, която е учудващо синя в слънчевите дни. Пещери, лековити термални извори, природни резервати всичко това в една претъпкана двумилионна столица. Сред паметниците на културата има римски амфитеатър, уникални турски бани и оригинална унгарска версия на арт нуво. Театрите, концертните зали и операта, кафенетата, ресторантите и джаз-клубовете предлагат зашеметяващо разнообразие. Има само едно нещо, което не можете да правите в Будапеща - да се отегчите!
Перлата в короната на Европа – Виена. Австрийската столица умело съчетава своята историчност с духа на новото време. Няма да сбъркаме, ако кажем, че Виена има какво да даде на всеки, който я посети. Градът предлага много и различни възможности да се насладите на изкуство и култура.

1-ви ден.
Отпътуване от гр.Сливен в 18.00 часа от площад „Хаджи Димитър”, от гр. Нова Загора - 18:30 часа спирка Кръговото, от Стара Загора в 19:00 часа от спирката на Хотел Железник, от София - в 22:00 часа - Автогара София. Нощен преход.

2-ри ден.
Пристигане в гр. Будапеща /Унгария/ около обяд. Настаняване в хотел. Свободно време за освежаване.
Туристическа програма: качване на хълма на рибарските кули с чудесен изглед към Парламента, разглеждане на готическата църква “ Св.Матиаш”, кратка почивка за разходка из малките кокетни магазинчета със сувенири, прочути ресторанти, хълма “Герлет” заобиколен от Цитаделата и паметника на Свободата, площада на “Героите”. По желание нощна разходка с кораб по р. Дунав* / чаша шампанско и парче торта /. Нощувка в Будапеща.

3-ти ден.
Закуска. Отпътуване за Виена.
Туристическа обиколка с автобус и екскурзовод с разглеждане на малкия ринг със Статуята на ген.Радецки, паметниците на Гьоте и Шилер, паметника на Мария Тереза с Природонаучния, Историческия музей до него, Парламента, Кметството, Борсата, Дантелената катедрала, Операта, Позлатената статуя на Моцарт, Двореца "Белведере", Двореца "Шьонбрун", Пратера с най-старото виенско колело.
Свободно време. Нощувка във Виена.

4-ти ден.
Закуска. Пешеходна разходка в стария град, Катедралата “Св.Стефан”, статуята на Чумата, Двореца на Хабсбургите. Свободно време. Посещение на двореца "Шьонбрун". Двореца "Шьонбрун" и прилежащите му градини са сред най-посещаваните туристически обекти в столицата на Австрия. Те са част от културните паметници под закрилата на ЮНЕСКО – признание за богата история и красивата барокова архитектура на комплекса. Дворецът възниква в края на XVII - началото на XVIII век, на мястото на ловни имперски гори. Тук е имало и извор, който дава името на комплекса - Schoеner brunnen (в превод от немски език „красив извор”). По време на управлението на Мария-Терезия (1740-1780), той придобива сегашния си вид и се превръща в лятна резиденция на императорския двор. Богатият интериор на двореца е своеобразен триумф на стила рококо от XVIII век. Той разполага с 1440 стаи, от които 40 са отворени за посещение. Те са пищно обзаведени, с кристални полилеи, богато украсени с гоблени и картини (предимно портрети на Хабсбургите и техните родственици от европейските дворове). Една от атракциите в "Шьонбрун" е и първият зоопарк в света, открит през 1779 г. от съпруга на Мария-Терезия – Франц Лотарингски.
Нощувка във Виена.

5-ти ден.
Закуска. Отпътуване за България. Ще посетим най-големия търговски център във Виена и аутлет градчето "Parndorf".Кратки почивки по време на пътуването.Пристигане в Сливен късно вечерта.


Цена: 660 лв,

Цената включва:
 • Транспортни разходи и транспорт с луксозен автобус 4 звезди
 • Митнически и магистрални такси
 • 1 нощувка със закуска в Будапеща
 • 2 нощувки със закуски във Виена
 • Медицинска застраховка с асистънс
 • Панорамна обиколка на Будапеща и Виена
 • Представител от агенцията

Цената не включва:
 • Такси за музеи и развлечения, които се посещават по желание
 • Кораб по р. Дунав с чаша шампанско и парче торта – 25 Евро на човек
 • Посещение на двореца Шонбрун с лицензиран екскурзовод - 30 Евро на човек-заплаща се предварително в офиса на фирмата.
 • Входна такса за Императорската съкровщница, където се намира копието на съдбата, посещение с екскурзовод – 20 евро
 • Разглеждане на Виенската опера с екскурзовод - 20 евро

 • Слушалки за Виена - 2 дни по 3 евро - 6 евро
 • Сити такси за хотелите - 3 нощувки по 3 евро - 9 евро

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg