Всички програми

Сълзите на чудотворната икона - Рилски манастир, Роженски манастир и Рупите
Маршрут:
Рилски манастир- Рупите- Роженски манастир!

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 160 лв.
Програма
Сред величествените гори на Рила потопете се в хармонията и покоя, който се разстила в цялата околност и ви привлича неудържимо към духовност и култура.

Най - големият духовен център по българските земи Рилски манастир „Успение Пресвета Богородица” - най - внушителният паметник на българската архитектура.

Посетете Роженския манастир, където се намира, най-известната Чудотворна икона "Света Богородица Портаитиса". Иконата бива изнасяна, и вярващите могат да видят сълзите и, и нейните чудеса.

Българските манастири, които са тясно свързани с историческата съдба на
страната и българския народ. От самото си създаване те се превръщат в
центрове на славянската писменост и култура, съхраняващи
националните ценности през трудни за държавата периоди.

Мелник е спокойствие, романтика и аромат на грозде
Най-истинската, най-голямата любов те спъва внезапно, ти падаш в нейния поглед и тя става за теб лоза, висока до Бога, по която вечната жажда се изкачва, за да направи огнено вино от гроздовете на звездите". Тези думи на поета Евтим Евтимов са сладки като мелнишко вино - упояват душата и карат сърцето да пламти от любов.

1. Ден: Отпътуване от гр. Сливен в 06:00 часа от площад „Хаджи Димитър”, от гр.Стара Загора в 06:00 часа от спирка пред хотел "Железник", от Чирпан - 06:30 часа. Отпътуване за Рилски манастир „Успение Пресвета Богородица” - най- внушителният паметник на българската архитектура и най- големият духовен център по българските земи (престой около 3 часа за разглеждане на манастира). По брега на Рилската река ще се насладите на зеленина, шум на река, мирис на гора, ще имате възможност за кратка почивка и обяд в някое от китните ресторантчета. Отпътуване за Рупите и църквата „Св. Петка Българска” на пророчицата Ванга. Настаняване в хотел 3*.


Вечеря с музикална програма. Нощувка в Мелник.

2. Ден: Закуска. Свободно време в гр.Мелник. Градът е съчетание от невероятна природа - скали, скупчени около къщи върху хълмовете, легендарна история, култура и вино. Възхищение будят сгушените една над друга бели къщи с красиви еркери и тихи дворове, потънали сред зеленината и спокойствието на отколешна слава. Освен история и архитектура, Мелник е и вино. В пясъчните пирамиди, които го опасват от всички страни, са издълбани своеобразни изби, в които зрее, отлежава и се съхранява прочутото мелнишко вино. Посещение на Роженски манастир който се намира до Мелник, където всъщност се намира най-известната манастирска Чудотворна икона . Той е най-голямата обител в пиринския край и един от няколкото средновековни български манастири, сравнително добре запазени и до днес. Посещение на винарната „Кордопулова къща” - това е чудесен начин да се запознаете с местните сортове и традиции във виноделието. Късно вечерта пристигане в Стара Загора и Сливен.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
  • Транспорт с луксозен автобус
  • Една нощувка със закуска и вечеря с музикална програма в Мелник, в хотел 3*
  • Медицинска застраховка
  • Представител от Глобус-ЕС

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg