Всички програми

С дъх на мелнишко вино и разходка в Солун
Маршрут:
Сливен - Мелник - Солун

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
06.09.2024 г.

Цена от: 290 лв.
Програма
Българските манастири са тясно свързани с историческата съдба на страната и българския народ. От самото си създаване те се превръщат в центрове на славянската писменост и култура, съхраняващи националните ценности през трудни за държавата периоди.

Солун е град с богата история и вълнуващо настояще. Градът е пълен с живот и движение. Големи улици, паркове и площади осигуряват приятни зелени площи и редички с дървета. Има стари къщи и неокласически сгради, които стоят рамо до рамо с модерните конструкции. Хората от Солун са известни из цяла Гърция със своята любезност и гостоприемство.

1-ви ден: Отпътуване от гр.Сливен в 06:00 часа от площад „Хаджи Димитър”, от гр. Стара Загора в 07:00ч. и от гр. Пловдив в 08:30ч. Разглеждане на Рилски манастир „Успение Пресвета Богородица” - най- внушителният паметник на българската архитектура и най- големият духовен център по българските земи (престой около 3 часа за разглеждане на манастира). По брега на Рилската река ще се насладите на зеленина, шум на река, мирис на гора, ще имате възможност за кратка почивка и обяд в някое от китните ресторантчета. Продължаваме за Рупите и църквата „Св. Петка Българска” на пророчицата Ванга. Отпътуване за гр. Мелник. Настаняване в хотела. По желание Посещение на винарната „Кордопулова къща” - това е чудесен начин да се запознаете с местните сортове и традиции във виноделието. БОНУС: Вечеря с музикална програма. Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Отпътуване за град Солун. Панорамна туристическа обиколка на града с професионален екскурзовод на български език : Бялата кула, Паметника на Александър Македонски, Триумфалната Арка, Църквата “Св. Димитър”, Крепостната стена и др. Свободно време за разходка по площад „Аристотелес”, крайбрежната улица с кафенета, магазини и колоритният Солунски пазар. Вечерта връщане в Мелник. Нощувка

3-ти ден: Закуска. Разглеждане на Роженски манастир който се намира до Мелник. Той е най-голямата обител в пиринския край и един от няколкото средновековни български манастири, сравнително добре запазени и до днес. В Роженския манастир можете да видите жилищата на монасите, наречени килии, кухнята, на която казват магерница, столовата, където монасите се хранят и зимен параклис, където те се молят през студените снежни дни. Сградите ограждат двор от всички страни, създавайки неповторим уют и спокойствие. В средата му се намира главната църква “Рождество Богородично”. В нея можеш да се възхитиш на прекрасни старинни стенописи, дърворезби и стъклописи. Там се съхранява чудотворна икона на Богородица. За нея преданието разказва как по чудодеен начин достигнала манастира. Късно вечерта пристигане в Пловдив, Стара Загора и Сливен.ЦЕНА: 290лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• Транспорт с луксозен автобус.
• Две нощувки в гр. Мелник, в хотел 3* със закуска.
• Панорамна обиколка на гр. Солун с екскурзовод на български език.
• Екскурзоводско обслужване в България
• Медицинска застраховка.
• Представител от Глобус-ЕС.
БОНУС: Вечеря с музикална програма.

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg