Екскурзии в България

РОМАНТИЧНА РАЗХОДКА В НЕСЕБЪР И ПОМОРИЕ
НОВО
Маршрут:
Сливен-Несебър-Поморие-Бургас

Продължителност:
1 ден

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
21.08.2022 г.

Цена от: 60 лв.
Програма
Един ден в Несебър – най-християнският град на България, пазителят на магическия код на Орион и посланията на древността

Отпътуване от Сливен в 07:00 часа от площад „Хаджи Димитър”.
Около 09:00 часа пристигане пред крепостните стени на Стария град – паметник на ЮНЕСКО, в който е събрана мистерията на всички древни цивилизации, населявали нашите земи и оставили своите отпечатъци във вълшебния полуостров.

Пешеходна обиколка с лицензиран екскурзовод по най-красивите архитектурни паметници, посещение на действащата църква „Успение на Св. Богородица“ с уникалната икона на „черната“ Дева Мария от 12 в. и на църквата „Св. Стефан“, изписана през 1599 г. с повече от 1000 библейски фигури в своите високохудожествени стенописи, които я определят като един от най-значителните паметници на българското културно наследство.

Свободно време за плаж или за разходка из романтичните малки улички, изпълнени с автентичния несебърски дух.

13.00 ч. Отпътуване за гр. Поморие, посещение на действащия манастир „Св. Георги“ с извора с целебна вода и единствения на Балканите Музей на солта, който представя технологията за добиване на сол, използвана повече от 2000 години по нашето Черноморие, запознаване с лечебните свойства на Поморийската кал.

15.30 ч. Отпътуване за „Аква Калиде“ – разходка с екскурзовод из древното тракийско светилище и термите на римските императори, представяне на 3D филм в напълно обновената баня на турския султан Сюлейман Великолепни. Възможност за пиене и напълване на извиращата гореща минерална вода от извора на Трите нимфи.

Посещение на пивотеката Metalhead Brewery с възможност за провеждане на дегустация на произвежданите там различни видове бира.

19.00 ч. Връщане в Сливен


ЦЕНА: 60 лв

Цената включва:

  • транспорт с луксозен автобус
  • панорамна обиколка на Несебър с лицензиран екскурзовод
  • панорамна обиколка на Поморие с лицензиран екскурзовод

Цената не включва:

  • входна такса за църквата "Св. Стефан" - 6 лв
  • входна такса за Акве Калиде - 5 лв
  • входна такса за Музея на солта - 4 лв
Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg