Екскурзии в България

Български дух и традиция в Етнографски комплекс "Българан"!
НОВО
Маршрут:
Сливен-Дряновски манастир-Троянски манастир-Етъра-Казанлък- Етнографски комплекс Българан-Дамасцена-Шипченски манастир

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 140 лв.
Програма
1 ДЕН:
Тръгване от Сливен в 07:30 часа.

Отпътуване към Дряновски манастир „Св. Архангел Михаил“

Манастирът е разположен е сред живописния пролом на Дряновска река, където високи варовикови скали ограждат пролома като недостъпни стени на крепост. Основан е през Втората българска държава - началото на XII век в местността Църквището - в непосредствена близост до лятната резиденция на българските царе от Асеновата династия.

Отпътуваме за Троянския манастир

Това е третият по големина манастир в България. Разположен е в красивата долина на река Черни Осъм, на 10 км южно от град Троян.

Продължаваме към Етнографски музей на открито "Етър" — жива картина на една отминала епоха!

Пристъпите ли пределите на единствения в България етнографски музей на открито, вие попадате в свят, различен от съвременния — светът на възрожденските българи. Тук водата завърта колелото на вековна воденица, а калдъръмът под краката напомня, че истинската красота в живота е скрита в преживяването на емоцията да се докоснеш до майсторлъка на предците ни.
Потопете се в миналото пиейки кафе, сварено на пясък и опитайте вкусния симид, домашната баница и геврек, пестил, бяло сладко, халва, домашни бонбони и други лакомства.

Настаняване в луксозният хотел „Палас“, разположен в центъра на Казанлък.

Вечеря в уникалния атракционене комплекс Българан, разположен на открито в парк „Тюлбето“ над Казанлък близо до Тракийската гробница.

Българан впечатлява гостите с уникалната си автентична българска атмосфера, Етногрфския музей и атракционната програма с нестинарски танци, фолклорни и кукерски танци. Опитайте и се насладете на невероятната българска кухня. Изживейте вашата неповторима вечер на забавление с българската фолклорна традиция и дух.
Нощувка.

2 ДЕН:

Закуска.

Отпътуване в 09:00 часа за село Скобелево, близо до град Казанлък.

Посещение на Етногрфски комплекс "Дамасцена".

Монументалното изкуство заема важно място в комплекс "Дамасцена". Още на входа ви посрещат единствените по рода си статуи, пресъздаващи последния голям владетел на Одриското царство, цар Сефт III, както и неговата съпруга Береника.
Пред дестилерията е поседнал известният литературен герой, търговецът на розово масло, бай Ганьо, под зоркия поглед на авторът му, един от най – значимите български автори, Алеко Константинов – Щастливеца.

В етнографския кът са изложени предмети, използвани в ежедневието на нашите предци преди индустриалната революция. Разгледайте примитивната розоварна – „гюлпана” от турската дума „гюлпане” – розова къща, която навремето се е строяла в близост до течаща вода, обикновено край селска река или чешма.
В тракийският културен център ще видите и копие на „Панагюрското златно съкровище” – шедьовър на тракийското изкуство и едно най – знаимите исторически открития за България, датирано края на IV началото на III в. преди новата ера.

Разходка в невероятната розова градина с множество водопади и езера, където плават гордо красивите бели и черни лебеди. Ще бъдете впечатлени и от невероятния амфитеатър с открита сцена, където се провеждат театрални постановки и музикални събития.
Свободно време за разходка и невероятни снимки.
Възможност за обяд в ресторантите, предлагащи традиционни рецепти и ястия със свежи регионални продукти.
Тук може да опитате розово сладко, розов мед, гюлова ракия, както и да напазуравате в двата магазина, предлагащи козметичните продукти на „Дамасцена” с натурални съставки.

Отправяме се към Ферма за щрауси – „Четирите сезона”.

Ранчото е основано през 2001 г. и в него може да се докоснете до почти всичко, свързано с тези невероятни птици – пера, яйца (специлитети – омлети, крем карамел), сувенири от щраусови яйца, изработени от сръчните ръце на стопаните на екзотичната ферма.
Свободно време за разходка и снимки.

Продължаваме нашата разходка към Шипченския манастир „Свето Рождество Христово”, издигната в памет на загиналите руски воини и български опълченци в Освободителната за България Руско – турска война (1878 г).

Средствата за строежа са дарени от руския народ, а жителите на град Шипка даряват парцела. Строежът му започва през 1885 г и завършва през 1902г. На 53 метровата кула – кула – камбанария има 17 камбани с известните златни кубета.
Свободно време за разходка в красивия парк и разглеждане на базара с множество сувенири.

Следобед отпътуване към Сливен.


ЦЕНА: 140 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

• Транспорт с луксозен автобус
• 1 Нощувка със закуска в новият луксозен хотел Палас в гр. Казанлък – неповторима хармония от лукс, елегантност и стил
• Вечеря в атракционният ресторант и етнографски комплекс "Българан" с богато меню и фолклорна програма
• Екскурзоводско обслужване по време на цялата екскурзия


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Входни такси за посещаваните обекти:

Етнографски комплекс Дамасцена:
• Групов билет (възрастни, ученици и пенсионери) – 8 лв

• Щраусова ферма – 2 лв
• Етнографски комплекс "Етър" - 5 лв за възрастни, 3 лв за пенсионери, 2 лв за ученици


Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg