Екскурзии в България

ПРИКАЗНА НОЩ В КОМПЛЕКС „ПРИКАЗКИТЕ”
Маршрут:
Сливен-Харманли

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 140 лв.
Програма
1 ДЕН
Тръгване от Сливен в 07:30 ч., от Нова Загора в 08:00 ч., от Стара Загора в 08:30.
Отпътуване към село Мезек. Разглеждане на първата тракийска гробница, открита по българските земи - Могилата Малтепе, край село Мезек, Свиленградско. Тя е една от най – внушителните с размерите си тракийска гробница . Открита е случайно през 1931г. По всяка вероятност гробницата е използвана като храм към хероон – място, където се почита култа към божествен покойник, чрез определени ритуали и обреди, поднасяне на дарове, жертвоприношения и други. Въпреки че е построена много по – късно от микенски гробници (XVIIв – XIIIвпр. Хр.) и че е с по – малки размери, мезешката гробница е твърде сходна с тях по своята архитектура. Отправяме се към крепостта Мезек. Средновековна крепост Неутзикон или както е по – известна крепостта Мезек се намира на възвишение западно от село Мезек. Построена е XI в – XIVв и има форма на неправилен четириъгълник. Мезешката крепост е най – добре запазеното укрепление в Родопите и едно най - добре запазените в цяла България.
Посещение на „Винарна МЕЗЕК” и възможност за дегустация и покупки на вино.

Следобяд отпътуване за Харманли. Настаняване в хотелски комплекс „Приказките”. Комплекса е разположен в най –живописната част на котловината на Харманлийската река.

Вечеря с музикална програма. Изживейте вашата приказна нощ в комплекс „Приказките”. Очакват ви много емоции и танци.
Нощувка.

2 ДЕН
Закуска. В 10:00 часа освобождаване на хотела.
Продължаваме към хасковското село Узунджово. Разглеждане на Узунджовската църква „Успение Богородично” - най - голямата селска църква, която преплита история и легенди от времето, когато е била джамия и по удивителен нччин съчетава елементи от Християнството и Исляма. Впечатляващ е иконостасът – един от трите най – големи в страната и единсветният в който са резбовани надписи на глаголица, дело на тревненския първомайстор Уста Дарин Божков.

Придвижваме се към центъра на Хасково. Разглеждане на статуята на „Хасковската Света Богородица” – покровителка на града. Със своите размери тя влиза в рекордите на Гинес, като най – голямата статуя на Богородица с Младенеца. Можете да се насладите на запленяващата гледка, която се открива от върха и.

Свободно време в центъра на Хасково. В късен следобяд отпътуване към Сливен.


Цена: 140 лв

Цената включва:
Транспорт с луксозен автобус
Нощувка със закуска, вечеря и музикална програма в Комплекс „Приказките”
Посещение на Мезек – гробницата и крепостта Неутзикон
Разходка в Хасково
Посещение на Узунджовската църква
Екскурзоводско обслужване

Цената не включва входни такси по желание:
Тракийската гробница в Мезек – 4 лв за възрастни, 2 лв – ученици и пенсионери
Сревновековна крепост Неутзикон – 2 лв възрастни, 1 лв ученици и пенсионериДоплащане за единична стая - 30 лв
Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg