Германия

Баварска приказка
Маршрут:
Загреб – Розенхайм - Бодензее – Линдау - Баварски замъци -Инсбрук „Кристалните светове на Сваровски“ - Постойна

Продължителност:
9 дни / 6 нощувки

Транспорт:
Автобус

Цена от: 640 лв.
Програма
1-ви ден. Отпътуване от Сливен в 23:00 ч. Пътува се през Сърбия.
2-ри ден. Пристигане в Загреб в късен следобед. Пешеходна обиколка на Хърватската столица: Катедралата, църквата "Свети Марк", площада "Св. Катерина" с едноименната църква. Свободно време в романтичния град. Настаняване в хотел. Нощувка.

3-ти ден. Закуска в хотела. Отпътуване за Германия към езерото Химзее, гр. Егщет и гр.Розенхайм. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 Ден. Закуска в хотела. Посещение (с ферибот от Гщад - на 6 км от хотела) на острова Херенинзел и двореца "Херенхимзее" - копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски на острова. Ще разгледаме двореца, музея на Лудвиг ІІ, както и парковите съоръжения с фонтаните (ок. 4 часа). Продължаваме с ферибот към Фрауенинзел, където ще разгледаме базиликата към манастира “Фрауенвюрд”. На този остров се намират грънчарски работилници, които могат да се посетят и при късмет, може да се наблюдава процеса на изработка и изписване на изделията от глина. След това отново с ферибота се връщаме в Гщад и късен след обед продължаваме към Бодензее, гр. Линдау. Настаняване в хотела. Нощувка.

5 Ден Закуска в хотела. Целодневен излет до Констанц и остров Майнау. Пътуване с пътнически ферибот от Меерсбург до остров Майнау (пътуването трае ок. 20 мин. и представлява своеобразен круиз по Бодензее. Автобусът преминава с друг ферибот на отсрещния бряг в Констанц и ще чака групата там). Три часова разходка и разглеждане на острова - най-живописната немска ботаническа градина и най-посещаваното туристическо място на Боденското езеро – Къщата на пеперудите, Градината на уханията, Арената на фонтаните, Италианската градина на розите, Замъка, Абриаториума. От острова по пешеходен път (ок.20 мин.) се стига до Констанц, където ни чака автобуса и продължаваме с разглеждане на Констанц и свободно време. Връщане в гр. Линдау. В късен след обед отпътуване за гр. Швангау. Нощувка.
6 Ден. Закуска в хотела. Целодневна туристическа програма – замъците Хоеншвангау и Нойшванщайн, гордостта на Бавария. От паркинга на автобусите до замъка Хоеншвангау има 30 мин. ходене пеша, а до замъка Нойшванщайн – 10 мин.
Нойшванщайн – сбъдната мечта на най-загадъчния немски монарх - крал Лудвиг II. Градежът на замъка с повече от 360 стаи отнема 17 г. За строежа му крал Лудвиг II, наречен Безумни, се е вдъхновил от легендата за рицаря-лебед Лоенгрин и от сюжетите в оперите на Вагнер. Всъщност замъкът е посветен на творчеството на Рихард Вагнер - стенописите в трапезарията са посветени на "Танхойзер", спалнята - на "Тристан и Изолда", салонът - на "Лоенгрин", тронната зала - на "Пърсифал и Свещения граал". Съвсем наблизо се намира замъка Хоеншвангау - построен още през 12ти век, собствениците му са били рицарите на Швангау. През 16ти век последните рицари на Швангау измират, след което замъкът, нестопанисван от никого, запада и започва да се руши от времето. Поради чудесното си местонахождение, развалините на замъка са били закупени от бащата на ЛудвигII, който по-късно става крал. Той реставрира замъка и го превръща в Резиденция на баварските крале. В него Лудвиг II е прекарал детството си, потънал в света на приказките за смели рицари. Връщане в хотела. Нощувка.
7 Ден Закуска в хотела. Отпътуване за Инсбрук. Възможност за разглеждане на Кристалните светове на Сваровски. Попътна разходка в най-големия алпийски курорт на Словения – Блед. До голяма степен притегателността на това място се дължи на голямото езеро, водещо началото си от ледниците. Незабравима гледка оставя църквата от десети век „Свети Мартин”, изградена на самотен остров в езерото. Кацнал на един скалист връх издигащ се непосредствено до езерото, заобиколен от гъсти иглолистни гори, замъкът „Блед” изглежда фантастично. В далечината зад него се простират Алпите. Ако времето позволява – разходка с туристическо влакче около езерото. Продължаваме към Постойна. Настаняване в хотел. Нощувка.

8 Ден. Посещение на природния феномен пещерата Постойна яма – втора по големина пещера в Европа, заедно със замъка Предяма – една от най-живописните сгради в Словения, вкопана в скалите на входа на самата пещера. Разглеждането се извършва с електрическо влакче. Посещението става с туристическо влакче, в което на 3 езика тече екскурзоводска беседа (англ., немски и руски). Отпътуване за България.

9 Ден. Пристигане в Сливен късен след обед.


Цената включва:
• 6 нощувки със закуски в хотели 3*
• Транспорт и транспортни разходи с луксозен автобус 4*/всички екстри/
• Туристически обиколки на Загреб, Химзее, Херенхимзее, Констанц, Майнау, Нойшванщайн, Хоеншвангау и Постойна
• Екскурзоводско обслужване на български език
• Медицинска застраховка
• Водач от Глобус ЕС

Цената не включва:
• Комбиниран билет ферибот + посещение на замъка Херенхимзее, музея и галерията и Фрауенинзел - 12 евро
• Комбиниран билет ферибот + посещение на остров Майнау - 20 евро
• Комбинирана входна такса за замъците Нойшванщайн & Хоеншвангау - 17 евро
• Входна такса за разглеждане на пещерата Постойна - 16 евро
• Входна такса за замъка Предяма на входа на Постойна (по желание) - 7 евро

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg