Коледа и Нова Година

Предколедно настроение в ЗЛАТНА ПРАГА
Маршрут:
Сливен-Будапеща-Братислава-Прага-Дрезден

Продължителност:
6 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 480 лв.
Програма
1 Ден.
Отпътуване от Сливен в 19:00 ч.,от Стара Загора в 20:00ч., от София 23:00ч.

2 Ден.
Кратки почивки по време на пътуването. Около обяд пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел 3 Туристическа програма: качване на хълма на рибарските кули с чудесен изглед към Парламента, разглеждане на готическата църква “ Св.Матиаш”, кратка почивка за разходка из малките кокетни магазинчета със сувенири, прочути ресторанти, хълма “Герлет” заобиколен от Цитаделата и паметника на Свободата, площада на “Героите”. Свободно време за разходка или посещение на коледните базари. По желание вечерна разходка с кораб по р. Дунав* / чаша шампанско и парче торта /.
Нощувка в Будапеща.

3 Ден.
Закуска. Отпътуване за Словакия с кратки почивки. В късен след обяд пристигане в Братислава. Туристическа програма на Братислава с екскурзовод, която включва - Старото Кметство, Катедралата Свети Мартин, Националния театър. Късен след обяд пристигане в Прага. Свободно време за разходка или посещение на коледните базари.
Настаняване в хотел 4*. Свободно време.Нощувка.

4 Ден.
Закуска. Туристическа програма в Прага с екскурзовод, която включва: Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала "Свети Вит", Златната уличка с дома на Кафка и кулата "Далиборка", използвана в миналото като затвор; Мала Страна - бароковата църква от 18 в. "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе Место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Разходка по Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага. След обяд свободно време за разглеждане на Златна Прага. Възможност за посещение на известната пивоварна „Старопрамен”. Свободно време за разходка или посещение на коледните базари.
Нощувка.

5 Ден.
Закуска. Свободен ден за разглеждане на Прага или възможност за допълнителна екскурзия до Дрезден / Германия /. Отпътуване за столицата на Саксония – Дрезден. Туристическа програма в Дрезден - Цвингера, Земпер-опер, Катедралата, Фрауенкирхе, Замъка (по време на обиколката всички обекти се гледат отвън). Възможност за самостоятелно посещение на Дрезденската галерия, една от най-богатите картинни галерии в света, съхраняваща картини на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Ван Дайк, Дюрер, Мурийо, Пусен и др. и помещаваща се в Цвингера. Свободно време за разходка или посещение на коледните базари. Късен след обяд връщане в Прага.
Нощувка.

6 Ден.
Закуска. Отпътуване за България с кратки почивки.


Цена: 480 лв

Цената включва:
*Транспорт с луксозен автобус
*4 нощувки със закуски в хотели 3*
*Медицинска застраховка със асистънс
*Екскурзоводско обслужване
*Панорамна обиколка на Будапеща
  • Панорамна обиколка на Братислава
*Паноамна обиколка на Прага
*Панорамна обиколка на Дрезден
*Представител от агенцията

Цената не включва:
*По време на туристическата програма възможност за разходка с корабче по река Вълтава – 15 евро
*Посещение на пивоварна Старопрамен – 9 евро
  • Допълнителна екскурзия до Дрезден – 20 евро
*Входна такса за Цвингера с картинната галерия в Дрезден – 15 евро
*Кораб по Дунава - 15 евро
*Слущалки за панорманата обиколка в Прага - 3 евроКак да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg