ЕКСКУРЗИИ-САМОЛЕТ

РИМ - ВЕЧНИЯТ ГРАД
Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:


Цена от: 800 лв.
Програма
1 Ден 16.04.2019

Отпътуване от гр.Сливен в 00.30 часа от площад „Хаджи Димитър”, от Нова Загора в 01:00 часа от спирка Кръгово, от гр. Стара Загора в 01:30 часа – спирка БКП. Трансфер до летище София. Пристигане на летище София в 04:30 часа. Излитане от България с директен полет София – Рим в 06:40 часа. Кацане в Рим на летище Чампино в 07:35 часа. Посрещане от представител на „Глобус ЕС”.

Туристическа програма с лицензиран екскурзовод. Ще разгледаме - Площад Св.Петър, замъка Св. Ангел, площад Навона, Пантеона, Олтара на мира (построен от Октавиан Август през 9 г.пр.Хр.), мавзолея на Август, Народния площад (Пополо). Обиколката свършва на терасата на вила Боргезе с гледка към целия град.
Свободно време за почивка и обяд.

В 14:00 часа туристическа програма с лицензиран екскурзовод, която включва: Площад Испания, гроба на П.Парчевич, фонтана ди Треви, площад Венеция, площад Капитолийски, Римския форум, форумите на Август, Цезар и Траян, Арката на Константин, Колизеум.
Следобед настаяване в 4 * хотел в Рим. Свободно време за почивка.
Нощувка в Рим

2 Ден 17.04.2019

Закуска.
В 09:00часа – Отпътуване за Ватикана. Кратка почивка за освежаване с ароматно италианско кафе. Участие в Тържествената Аудиенция на Папата от 10:00 – 12:30ч. След приключване на Ауденцията в 13:30 часа разглеждане с лицензиран екскурзовод на невероятната колекция от художествени съкровища във Ватиканските музеи, в които влизат стаите рисувани от Рафаело и Сикстинската капела (рисувана от Микеланджело, Ботичели, Гирландайо). Обиколката завършва с разглеждане на базиликата “Св. Петър” - най-известната църква в християнският свят с възхитителната си архитектура, в чието проектиране участват Браманте, Бернини, Мадерно, Микеланджело. По желание изкачване пеша или с асансьор до купола на Св. Петър и Св. Павел.
В късен следобед свободно време за разходка в центъра на Рим и възможност да се насладите на традиционната италианска кухня, да не забрвим виното и сладоледа. Връщане в хотела.
Нощувка в Рим

3 Ден 18.04.2019

Закуска.

В 09:00 туристическа програма с лицензиран екскурзовод - Базиликата Санта Мария Маджоре, Св.Праседе, където е живял и починал Кирил Философ, Сан Клементе, гроба на Кирил, Чирко Масимо (най-големия стадион на древността), Малтийския орден и портокаловата градина. Около обяд приключване на туристическата програма.

Следобед свободно време за разглеждане на Рим. Вечерта връщане в хотела.
Нощувка в Рим

4 Ден 19.04.2019

Закуска

Отпътуване за град Тиволи - разглеждане на вила Д`Есте с терасовидни градини на площ от 4 хектара, фонтани, алея със 100 фонтана и прекрасни розови храсти обявен от Briggs§Stratton за най-красив парк в Европа. Повечето летни резиденции и дворци на римски императори са били построени именно в Тиволи. Вила Д’ Есте заедно със своят дворец и градини е една от най-забележителните илюстрации на ренесансовата култура. Тя е изградена по желание на кардинал Иполито д'Есте. Едни от шедьоврите в градините на вилата са „Фонтанът на Дракона“ и „Фонтанът на яйцето“. В градината има 11 нива на водни атракции. През 16 век градините и фонтаните на Вилата са смятани за осмото чудо на света.

Следобед връщане в Рим. Свободно време за разходка в Рим.
Нощувка в Рим

5 Ден 20.04.2019

Закуска в сух пакет.

В 05:30 часа трансфер до летище Чампино Рим. Излитане за България в 08:00 часа. Кацане в София в 10:50 часа.
Трансфер до Сливен с автобус на „Глобус ЕС”. Пристигане в Сливен в късен следобед.


ЦЕНА - 800 лв.

Цената включва:

Самолетен билет София – Рим
Самолетен билет Рим – София
Трансфер Сливен – Летище София и летище София - Сливен
4 нощувки със закуски в 4* хотел в Рим
Транспорт и трансфер с луксозен автобус на „Глобус ЕС” в Рим
Екскурзоводско обслужване на български език
Представител от агенцията по време на цялото пътуване
Медицинска застраховка с асистънс 5000 евро
Панорамни обиколки на Рим с лицензиран екскурзовод
Пешеходни обиколки на Рим с лицензиран екскурзовод
Слушалки за пешеходните турове в Рим

Цената не включва:

Входни такси по желание

РИМ:
Ватиканските музеи – 45 евро /входна такса, слушалки с лицензиран екскурзовод на български език, с предварителна онлайн такса резервация /
Входни такси за Рим:
Купола на Св. Петър и Св. Павел - 8 евро с асансьор
Комбиниран билет Колизеума + Римския форум + Палатин – 12 евро
Вила Д`Есте – 20 евро – включва транспорт до гр. Тиволи и входна такса за Вила Д`Есте
Туристическа такса в Рим – 6 евро на човек, на ден. Заплаща се от всеки турист на рецепцията при напускане на хотела.
Чекиран багаж до 10 кг за самолета – 11 евро на посока (към 18.01.2019) - цената се препотвърждава при записване, определя се от самолетната компания)
Чекиран багаж до 20 кг за самолета – 25 евро на посока

Фирмата не носи отговорност при промяна на цените на входните такси.

Посещенията са по желание.

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg