Всички програми

ПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИКА - Будва, Котор и Дубровник
ТОП ОФЕРТА !!! ПОТВЪРДЕНА !!!
Маршрут:
Сливен - Будва - Котор - Дубровник

Продължителност:
5 дни / 3 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
03.09.2020 г.

Цена от: 490 лв.
Програма
Това, което придава изключителния и неподправен чар на Хърватия и Черна гора, са Средиземно море, красивите градове, сгушени в склоновете на Динарските планини, равнините на Панония и уникалната природа. Тя предлага и прекрасни възможности за културен туризъм със своите пленителни средновековни градчета и пристанища с руини от времето на древна Гърция, Римската империя и Венецианската република, които и придават уникална идентичност.

1 Ден / 03.09.2020 год:
Отпътуване от Сливен-площад Хаджи Димитър в 18:00 часа, от Нова Загора в 18:30 часа, от Стара Загора - х-л Железник - в 19:00ч., Пловдив 20:00ч., и от международна автогара „Сердика” София в 22.00 ч. Пътуването е през Сърбия за Черна гора и Хърватска.

2 Ден / 04.09.2020 год
Около обяд пристигане в Будва. Настаняване в хотел. Свободно време за почивка. Следобед разходка в красивия град Будва. Вечеря. Нощувка в Будва.

3 Ден / 05.09.2020 год:
Закуска. Градът Будва е известнa туристическа дестинация и привлича туристите със плажовете, нощния живот и средиземноморската си архитектура. Обиколка на старата част с Цитаделата, църквите Св. Троица и Св. Иван. Продължаване за Котор – едно изумително съчетание от планина и море. Разходка в Котор с разглеждане на църквата Св Николай Чудотворец, църквата Св. Мария, Католическата катедрала Св. Трифон и Часовниковата кула.

Възможност за разходка с корабче по изключително красивия Которски залив и посещение на остров Св. Георги със старата католическа църква, която крие една много интересна легенда.....Свободно време за разходка в Котор.

Връщане в хотела. Разходка в Будва.. Вечеря и нощувка

4 Ден / 06.09.2020 год:
Закуска. Отпътуване за един от бисерите на света наричан Перлата на Адриатика – Дубровник. Разглеждане на Дубровник с екскурзовод. Крепостни стени и кули, тесни улички, фонтани, катедрали, часовникови кули, каменни плочи, манастири и църкви. Това е градът на най-красивите кафенета на открито. Разглеждане на Княжев двор, паметника на Орландо /1418г./, улица Страдун, черквата “Св. Спас”, Францисканския манастир, Доминиканския манастир, черквата “Св. Влах” – светецът, защитник на града. Част от задължителната програма е Дворецът на Принцовете, построен от Онофрий делла Кава в готическо-ренесансов стил на мястото на предишния дворец от XII-XIII в. Свободно време или по желание екскурзия до о. Локрум (допълнително доплащане).
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

5 Ден / 07.09.2020 год:
Ранна закуска. Отпътуване за България с кратки почивки.


Цена - 490 лв, с ранни записвания и внесен депозит от 30 % до 30.05.2020
Цена след промоционалния период - 540 лв

Цената включва :

• 3 нощувки със закуски и вечери в луксозен 4 * хотел в центъра на Будва
• транспорт с луксозен автобус и транспортни разходи;
• медицинска застраховка с асистанс 5000 евро
• екскурзоводско обслужване:
• - Панорамна обиколка на Будва
• - Панорамна обиколка на Котор
• - Панорамна обиколка на Дубровник
• представител от агенцията

Цената не включва:

• входни такси по желание за забележителностите по програмата:
Разходка с корабче в Которския залив и посещение на остров Св. Георги със старата католическа църква и чудотворната икона на Дева Мария - 12 евро
Входна туристическа такса за Котор – 1 евро

за Дубровник (информативно) - посещават се индивидуално и на място:
Входна туристическа такса за Дубровник -5 евро
Крепостни стени - възрастни - 200 куни - 27 евро, деца до 18 год. - 50 куни - 7 евро

• разходи от личен характер
• доплащане за настаняване в единична стая - 170 лв.
• city tax, на нощувка, заплащането става индивидуално при настаняване - 3 нощувки по 1.5 евро – 4.50 евро (заплаща се задължително)
• слушалки за пешеходната обиколка в Дубровник - 3 евро (препоръчително)

Полезна информация: 3.80 хърватски куни = 1.00 лев

ОТСТЪПКИ:
деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни;

„Глобус ЕС” ООД има сключена застраховка “ Отговорност на Туроператора “ със застрахователна компания “ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД със застрахователна полица №03700100001498
Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg
И още полезни връзки:
Още оферти от Глобус Ес