Всички програми

Романтично пътешествие в Златна Прага
ПОТВЪРДЕНА
Маршрут:
Братислава - Прага - Будапеща

Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
01.07.2022 г.

Цена от: 490 лв.
Програма
Подарете си едно незабравимо преживяване в „Златна Прага” и някои от най-красивите места в Чехия. Посетите ли веднъж този великолепен град, ще останете омагьосани и ще искате да се връщате в него отново и отново. През последните две години „градът на стоте кули” се нареди на пето място по посещаемост в Европа с над 30 млн. туристи годишно, като изпревари Виена и Амстердам.

1 Ден. Отпътуване от Сливен в 19:00 ч.,от Нова Загора в 19:30, от Стара Загора в 20:00ч., от Пловдив в 21:30 ч., от София в 23:00ч. Нощен преход .

2 Ден. Кратки почивки по време на пътуването. Около обяд пристигане в Братислава /Словакия. Пешеходна разходка в стария център: Хвиездеславовия площад със сградата на старата опера, главния площад с Двореца Примаси, Михалската порта, която датира от 1300 години, синята църква в стил Ар Нуво и катедралата Св.Мартин, в която са коронясвани унгарските крале. Свободно време за разходка.
Настаняване в хотел 3*. Нощувка в Братислава.

3 Ден. Закуска. Отпътуване за Чехия с кратки почивки.По път посещение на неоготическия замък Леднице, който столетия наред е бил владение на знатния и влиятелен род Лихтенщайн. Днес паметник на UNESCO, замъкът пази онази романтична атмосфера, която винаги сме си представяли в приказките. Свободно време за разходка. Отпътуване за Прага. Вечерна обиколка с автобус на чешката столица. Открийте Златна Прага, един от историческите центрове на Европа, в блясъка на вечерните светлини и се наслаждавайте на една пълна с настроение вечер. През нощта красотата й се удвоява и става още по-магична и тайнствена.
Настаняване в хотел 3*. Нощувка в Прага.

4 Ден. Закуска. Туристическа програма в Прага с лицензиран екскурзовод, която включва: Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала "Свети Вит", Златната уличка с дома на Кафка и кулата "Далиборка", използвана в миналото като затвор; Мала Страна - бароковата църква от 18 в. "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе Место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Разходка по Вацлавския площад - център на търговския, обществен и културен живот на Прага. След обяд свободно време за разглеждане на Прага. Вечерта програма по желание:

• Романтична вечеря на кораб по река Вълтава с музика на живо на фона на най-красивите сгради в Прага – 25 евро

Връщане в хотела. Нощувка в Прага.

5 Ден. Закуска. Отпътуване за Унгария. Пристигане около обяд в Будапеща - Кралицата на Дунава. Това определение съвсем не е случайно. Уникалното му разположение нарежда този град сред най-красивите в света. Хълмовете на Буда и равните полета на Пеща са разделени от живописните завои на реката, която е учудващо синя в слънчевите дни. Пещери, лековити термални извори, природни резервати всичко това в една претъпкана двумилионна столица. Сред паметниците на културата има римски амфитеатър, уникални турски бани и оригинална унгарска версия на арт нуво. Театрите, концертните зали и операта, кафенетата, ресторантите и джаз-клубовете предлагат зашеметяващо разнообразие. Има само едно нещо, което не можете да правите в Будапеща - да се отегчите! Туристическа програма: качване на хълма на рибарските кули с чудесен изглед към Парламента, разглеждане на готическата църква “ Св.Матиаш”, кратка почивка за разходка из малките кокетни магазинчета със сувенири, прочути ресторанти, хълма “Герлет” заобиколен от Цитаделата и паметника на Свободата, площада на “Героите”.

• По желание нощна разходка с кораб по р. Дунав* / чаша шампанско и парче торта /

Връщане в хотела. Нощувка в Будапеща.

6 Ден. Закуска. Освобождаване на хотела.
Отпътуване за България с кратки почивки. Вечерта пристигане в Сливен.


Цена : 490 лв., с ранни записвания до 15.05.2022 г. Цена след промоционалния период - 550 лв.

Цена за дете до 11,99 год, настанено с двама възрастни: 320 лв

Цената включва:
• Транспорт с луксозен автобус
• 1 нощувкa със закускa в хотел 3* в Братислава
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Прага
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Будапеща
• Медицинска застраховка с асистънс – 5000 евро
• Екскурзоводско обслужване
• Панорамна обиколка на Братислава
• Панорамна обиколка на Прага
• Панорамна обиколка на Будапeща
• Представител от агенцията на Глобус Ес

Цената не включва:
Програми по желание:
• Слушалки за панорамната обиколка в Прага - 3 евро
• Романтична вечеря на кораб по река Вълтава с музика на живо на фона на най-красивите сгради в Прага – 30 евро
• Вход за неоготическия замък Леднице – 12 евро
• Вход за оранжерията с тропически и редки растения в замъка Леднице – 3 евро
• Разходка с кораб по река Дунав с чаша шампанско и парче торта – 18 евро

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg