Всички програми

Приказните Баварски замъци
ПОТВЪРДЕНА
Маршрут:
Сливен - София – Блед - Инсбрук - замъка Линдерхоф - замъка Нойшванщайн - замъка Хоеншвангау - езерото Бодензее – остров Майнау – Мюнхен - езерото Химзее – замъка Херенхимзее - София – Сливен

Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
25.06.2022 г.

Цена от: 799 лв.
Програма
1 ден
Тръгване: 20:00 ч от Сливен-Нова Загора - Стара Загора – Пловдив - Пазарджик ; от София в 00:00 ч. от международна автогара „Сердика”. Пътува се през Сърбия, Хърватска. Пристигане вечерта.
Нощувка в Загреб.

2 ден
Закуска. Разглеждане на района на приказното езеро Блед. В северозападния ъгъл на Словения се намира прекрасно планинско езеро с единствения остров в страната - островът на цар Блед с красив червено-бял замък построен през 11 в. Още от 17 век селището и езерото стават популярни благодарение на горещите извори. Продължаване за Инсбрук - провинциалната столица на областта Тирол и петият по големина град в Австрия, разположен в долината на река Ин, обкръжен от изключително красиви планински вериги. Три пъти селището е домакинствало на Зимните олимпийски игри. Пътьом отбиване в уникалния музей на Сваровски, намиращ се в малкото градче Ватенс (20 км от Инсбрук). Пристигане в Инсбрук. Разглеждане на града предлагащ невероятно съчетание на култура, история и безброй възможности за спорт и отдих, както през зимата, така и през лятото. Градът започва да се развива още в края на 12 век, когато тук е построен замък, защитаващ моста над река Ин. По-късно е изградена крепостна стена и херцог Фридрих през 15 век основава в Инсбрук своя резиденция. След това император Максимилиан І прави града център на Хабсбургската империя. През 16 и 17 век тук е създаден университет, в този период в средновековния град израстват също така църкви и дворци в бароков стил.
Нощувка в района на Инсбрук.

3 ден
Закуска. Ранно отпътуване за замъка Линдерхоф и посещение(по желание, срещу доплащане 9 евро) – дворец от 19 в., построен от баварския крал Лудвиг II. Архитектурата на сградата и парка са повлияни от Версайския дворец. Фасадата на замъка е в стил Рококо, а интериора е смесица от Барок и Неорококо. Всички стаи са богато украсени със злато, сребро, мрамор, стенописи и Майсенски порцелан. Двореца е заобиколен от градини с множество склуптури и фонтани. Продължаване за замъка Нойшванщайн (по желание) - най-известния замък на крал Лудвиг II., послужил за емблема на анимационното студио на Уолд Дисни. Основите на замъка се полагат 1869 г, от Лудвиг II вдъхновен от сюжетите в оперите на Вагнер и бива наречен „Замъка на мечтите”. Емблематичен за замъка е образа на лебеда – любима птица на краля, който се среща във всички декорации и вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро”.Отпътуване за езерото Бодензее – езеро на река Рейн, разположено на границата между Германия, Австрия и Швейцария. Третото по големина в централна Европа след Балатон и Женевското езеро. Площта му е 536 кв.км. – най-дълбокото място е 254 м, а средната дълбочина 90 м. Областта около езерото е известна като силен лозарски район.
Нощувка в района на Бодензее.

4 ден
Закуска. Отпътуване за остров Майнау покрай езерото Бодензее - най-живописната немска ботаническа градина и най-посещаваното туристическо място на Боденското езеро с много тропически видове, изумителни тропически пеперуди, безпрепятствено кацащи върху посетителите или реещи се сред екзотичната растителност. Разходка в град Констанц – красиво градче разположено до границата между Германия и Швейцария, с разглеждане на пристанището, Констанцкия залив, Емблемата на града „Империя” - 9-метрова скулптура на Петер Ленк, която държи в ръцете си голите фигури на Кайзер Сигизмунд и Папа Мартин V, Рейнския мост и кулата към Рейнската врата, Мюнстерплац, Старото и Новото кметсво, Паметника на родения в Констанц Граф Фердинанд фон Цепелин. Отпътуване за Мюнхен.
Нощувка в района на Мюнхен.

5 ден
Закуска. Кратка разходка в Мюнхен с разглеждане на Кметството намиращо се на Мариенплац, Катедралата. Свободно време с възможност за шопинг. Към обяд отпътуване за езерото Химзее и разглеждане на замъка Херенхимзее – най-разкошния замък построен от Лудвиг II, красиво извисяващ се на най-големия остров Херен в езерото Химзее. Впечатлява със своя разкош и величие и прекрасните богато украсени паркове и градини. Отпътуване за Любляна.
Нощувка в района на Любляна.

6 ден.
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.


Цена от 799 лв с ранни записвания до 30.04.2022 г
Цена след промоционалният период 899 лв.

Цената включва:
транспорт с луксозен автобус;
5 нощувки +5 закуски (1 в Загреб, 1 в района на Инсбрук, 1 в района на Бодензее, 1 в района на Мюнхен, 1 в Любляна)
Екскурзоводско обслужване;
Медицинска застраховка с асистанс;
Панорамна обиколка на Инсбург;
Панорамна обиколка на Мюнхен;
Панорамна обиколка на Любляна

Цената не включва:

По желание за посещение замъците, описани в програмата – входовете се заплащат предварително в офиса, както следва: замъка Хоеншвангау - 15 евро, Нойшванщайн - 15 евро, замъка Линдердорф – 10 евро, замъка Херенхимзее вход за замъка 10 евро + корабче 15 евро в двете посоки
Доплащане за самостоятелна стая – 30 % върху пакетната цена;
Посещения по желание, музейни такси и входни такси за замъци и дворци
Посещение на остров Майнау - 35 евро /кораб до острова + вход/;
Сити такси за хотелите - 2 евро * 5 нощувки = 10 евро

Забележка: Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg
И още полезни връзки:
Още оферти от Глобус Ес