Всички програми

ПАРИЖ - ЛОАРА – ШВЕЙЦАРИЯ
Маршрут:
БУДАПЕЩА – ВИЕНА – ЗАЛЦБУРГ - МЮНХЕН - ЛЮКСЕМБУРГ – ПАРИЖ – ЛОАРА – ЖЕНЕВА - МИЛАНО - ВЕНЕЦИЯ

Продължителност:
11 дни / 9 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:
14.08.2021 г.

Цена от: 999 лв.
Програма
1 Ден
Тръгване: от Сливен в 03:00 ч, през Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и София. Тръгване от София в 08:00 ч. от международна автогара Сердика.Отпътуване за Унгария през Сърбия. Вечерта пристигане в Будапеща. По желание нощна разходка с кораб по р. Дунав с чаша шампанско и парче торта*. Нощувка в Будапеща.
2 ден
Закуска. Отпътуване за Виена. Градът с внушителна архитектура, световно известни музеи, музикални традиции – свидетелство за мощта и богатството на Хабсбургската династия. Панорамна обиколка с автобус и местен екскурзовод по така наречения малък ринг, където ще видите: статуята на генерал Радецки, Паметниците на Гьоте и Шилер, паметника на Мария Тереза с Природонаучния и Историческия музеи до него, Парламента, Кметството, Борсата, Университета, Дантелената катедрала, Позлатената Статуя на Щраус и Цветния Часовник, Двореца Белведере, Двореца Шьонбрун, Ексцентричните къщи на Хундертвасер, Пратера с най-старото Виенско колело. Вечерна пешеходна разходка с местен екскурзовод в стария град с разглеждане на Операта, Катедралата Св. Стефан, Грабена със Статуята на Чумата, Двореца на Хофбургите. Настаняване в хотел. Нощувка до Виена.
3 ден
Закуска. Отпътуване за Залцбург. Разглеждане на Залцбург – Резиденцплац, Моцартплац, Францисканската църква, родната къща на Моцарт, статуята на Моцарт. Свободно време.
Отпътуване за Мюнхен - столица на провинция Бавария. Настаняване в хотел. Пешеходна разходка : “Мариенплац” с Колоната на Дева Мария; най- старата църква „Св. Петър”,Старото кметство; Новото кметство – изключително творение на строителството; църквата “Фрауенкирхе”, превърнала се в символ на Мюнхен. Свободно време. Нощувка в Мюнхен.
4 ден
Закуска. Отпътуване За Люксембург.Туристическа програма в Люксембург, по време на която от Площада на Конституцията ще се насладите на чудесната панорама на долината Петрюс. Ще се разходите от Площада на армията до най-красивата тераса в Европа върху скалата Бок и Казаметите /подземен лабиринт/. Ще видите още двореца на Великия херцог, Катедралата. Пътуването продължава за Париж. Вечерта пристигане в Париж. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка в Париж.
5 ден
Закуска. Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод и разглеждане на забележителностите на града - остров Сите /Люлката на града/; най-великолепната френска готическа катедрала - Нотър Дам; величествената Съдебна палата; Триумфалната арка; моста Александър; Катедралата Мадлената; най-внушителния паметник от ІІ- та Империя - операта Гарние; елегантния площад Вандом
с 44 м. колона; Кметството в неоренесансов стил; един от най-големите дворци и световни музеи – Лувъра; малката триумфална арка Каросел; световноизвестната Сорбона в Латинския квартал; един от най-забележителните паметници – Пантеона; площад Трокадеро; Люксембургските градини; Дома на инвалидите с гроба на Наполеон; градината Тюйлери, заела мястото на опожарения дворец Тюйлери; символа на Париж - Монмартър и църквата Сакре Кьор. Качване по желание на Айфеловата кула. Свободно време. Вечерта възможност за разходка с корабче по Сена.
Нощувка в Париж
6 ден
Закуска. Сутринта посещение на музея на френската история - Версайския дворец – отразяващ златния век за Франция на Луи XІV и града на XXI век - Дефанс. Свободно време за разглеждане на Лувъра и възможност да се разходите по така наречения „триумфален път”, започващ от пл. "Конкорд", минаващ по мечтаното от всеки авеню "Шан-з-Елизе" и завършващ до Триумфалната арка – най-големия паметник от този вид.Свободно време. Вечерта по желание посещение на Латинския квартал с възможност за вечеря (15 euro). Нощувка в Париж.
7 ден
Закуска. Отпътуване за замъците на река Лоара, най–дългата река на Франция, наричана “Реката на Кралете”. Разглеждане на най-внушителния от тях построен от Франсоа I (със стълбище по проект на Леонардо да Винчи) – Шамбор. Продължаване за любимия на Мария Медичи замък - Блоа и очарователното градче Блоа. Продължаване за Швейцария. Нощувка на около 50 км от Женева на френска територия.
8 ден
Закуска. Разходка в международния град Женева, удобно разположен покрай Женевското езеро с цветния часовник, прочутия Женевски фонтан, стария град, катедралата “Св. Петър”. Посещение на магазин за шоколади. Свободно време за разходка. Разходка във Веве със статуята на Чарли Чаплин. Разходка в Монтрьо - ривиерата на Женевското езеро - със статуята на Фреди Меркюри. Отпътуване за Италия. Разходка в сърцето на Милано - площад Дуомо, конната статуя на Виктор Емануил I, галерията на Виктор Емануил, грандиозната постройка в готически стил на Миланската Катедрала; знаменитият площад де ла Скала с операта Ла Скала; сградата на общината и паметника на Леонардо Да Винчи с неговите ученици. Свободно времеНощувка в района на Милано.
9 ден
Закуска. Отпътуване за Венеция. Разходка в един от най-красивите градове на Европа. Качване на корабче от Пунта Сибионе (20 евро включва: двупосочен билет, паркинг, вход Венеция) и слизане след 40 мин. на най-прекрасният площад във Венеция - Сан Марко, около който е възникнал целия великолепен архитектурен ансамбъл. Ще видите неповторимия храм Сан Марко - някогашен център на духовния, религиозния, исторически живот на венецианци. До него ще видите Часовниковата кула и оформящите площада представителни сгради на новата и старата Прокурации. Срещу храма е 98.6 метровата камбанария, където Галилео Галилей е показал за пръв път изобретения от него телескоп. До камбанарията се намира забележителното творение на Сан Сорино - Библиотеката. Срещу Библиотеката ще видите и двореца на Дожите - най-представителното здание във Венеция, героична поема създадена от камък и багри, свързан с Моста на Въздишките. В края на малкия площад Пиацета ,оформящ се между Библиотеката и двореца на Дожите, ще видите двете колони донесени от Сирия или “последен акорд от каменната симфония обкръжаваща най-прекрасния площад на Венеция”. Разходката ще продължи по малките улички, старинните малки мостове и безброй канали, които ще Ви заведат до друг символ на Венеция - моста Риалто, един от най-живописните мостове в света. Свободно време. Нощувка в района на Венеция.
10 ден
Закуска. Отпътуване за България с кратки почивки.
11 ден
Сутринта пристигане в Сливен.РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 31.06.2021 Г. Цена след промоционалния период - 1150 лв
Цената включва:
9 нощувки + 9 закуски (1 в Будапеща, 1 до Виена, 1 в Мюнхен,3 в Париж, 1 в района на Женева, 1 до Милано, 1 до Венеция) в хотели три звезди (в Париж до транспорт);
екскурзоводско обслужване с местни екскурзоводи;
транспорт с луксозен автобус
транспортни разходи
представител от агенцията
медицинска застраховка с асистанс

Цената не включва:
Доплащане за самостоятелна стая – 30 % върху основната цена;
Кораб по р. Дунав с чаша шампанско и парче торта – 15 евро на човек.
Виена: Двореца Шьонбрун – 18 ЕВРО
Слушалки за пешеходна обиколка с екскурзовод - 3 евро
Париж: Качване на Айфеловата кула: – 15.00 Евро.
Лувъра – с екскурзовод на български при минимум 15 ч. – 25 ЕВРО.
Корабче по Сена – 12 ЕВРО
Двореца Версай – 15 ЕВРО, Градините - 6 евро
Венеция:Корабче в двете посоки - 20 евро
Слушалки за пешеходна обиколка с екскурзовод - 2 евро

Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg