Всички програми

Великден на два континента - Истанбул с Принцови острови
ПОТВЪРДЕНА
Маршрут:
Сливен - Истанбул

Продължителност:
3 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 145 лв.
Програма
ВЕЛИКДЕН НА ДВА КОНТИНЕТА - ПРАЗНИЧНА ВЕЛИКДЕНСКА ЛИТУРГИЯ
В БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ В ИСТАНБУЛ1-ви Ден: Отпътуване от Сливен в 05:00 часа, от Ямбол - в 05:30.
Пристигане в Истанбул преди обед.
При възможност ранно настаняване или свободно време за сутрешно кафе в лоби бара на хотела. В 10:30 започва обзорна екскурзия на Истанбул с професионален екскурзовод и лицензиран туристически автобус. Посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси. Тръгване от хотела, пристигане в кв. ”Султанахмет”, посещение на Хиподрума – Египетския обелиск, Змиевидната колона, Фонтана на Вилхелм II. Разглеждане на “Синята Джамия”, “Топкапъ Сарай” (дава се информация за двореца без да се посещава), църквата “Света София”, “Долмабахче Сарай” (дава се информация за двореца без да се посещава). По моста над Босфора се преминава в Азиатската част на града, където се посещава местността “Йедитепе”. Там туристите имат на разположение около 30 мин. (могат да опитат прочутото турско кафе и да направят снимки за спомен на фона на прекрасната гледка, която се разкрива от мястото). След престоя на “Йедитепе” отново по моста над Босфора туристите се връщат в европейската част на Истанбул и се насочват към съвременния център на града - Таксим, минава се покрай “Златният рог”, посещава се българската църква “Св. Стефан”, която се е превърнала в символ на българите християни в Истанбул. Групата се връща обратно в хотела, като маршрута на автобуса следва древните крепостни стени на Константинопол.
Настаняване в хотел 4*. Свободно време или по желание:

 • Програма "Разходка с кораб по Босфора"

Панорамна разходка с кораб по Босфора. Разказът на професионалния екскурзовод ще направи удоволствието Ви пълно. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта Румели Хисар, след което корабчето се отправя към Азиатският бряг. По бреговете на Босфора могат да се видят старовремски дървени вили, дворци от мрамор, крепости и малки рибарски селца. По време на пътуването ще видите още великолепния дворец Долма Бахче, както и парковете и кралските павилиони на замъка Йълдъз. По време на обиколката ще имате възможност да видите и доказателствата за религиозна толерантност на мюсюлманския свят – синагога, църква и джамия в близост една до друга от векове. БОНУС - Посещение на Египетския Пазар.
Възможност за вечеря в ресторанта на хотела.

 • Програма Парк Емирган и WATERGARDEN!!!

Парка Емирган е един от най-големите обществени паркове в Истанбул, известен с пролетните си композиции от лалета. Мястото е било парк още по времето на Източно-римската Империя, известен като "кипарисовата гора". Целият парк сякаш е нарисуван от огромната четка на невидим художник. Пъстри килими и дъги, вълни, кръгове и красиви фигури, сътворени от пролетното цвете, привличат погледа. Декоративни басейни, езера китни ресторанти и кафенета, от които туристите могат да се насладят на приказните гледки.
Продължаваме към квартала "Аташехир" в азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN - ISTANBUL. Нов вкус на живот. Целият живот е структуриран около великолепния SHOW POOL. Изключителна хореография на пеещите фонтани, ослепителни водни феерии, светлина, лазерно и музикално шоу, ресторанти и кафенета, както и множество магазини и аутлети. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хил.кв.м. в сърцето на WATERGARDEN - ISTANBUL. притежава характеристиката, че е най-големият и най-атрактивен шоу-басейн в Европа. Свободно време за разходка.

Нощувка.

2-ри ден: Закуска. Свободно време.
Туристически програми по желание.

 • Програма Долмабахче

Посещение на двореца Долмабахче сарай в Истанбул (Долмабахче означава “запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което Султан Ахмед I затрупал, за да построи прекрасния си дворец. Дворецът е служил за официална резиденция на Султаните до 1876г.).

 • Програма "Принцови острови"

Корабчето, с което се пътува отплава от пристанище "Еминьоню" - пътешествието по Мраморно море до Принцовите острови трае около 1,45 ч. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, от които обитаеми са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада- той е островът, който се посещава по време на екскурзията.
На острова могат да се наемат файтони за разходка. Тук може да опитате различни морски деликатеси и да се насладите на прочутия турски сладолед и още много местни сладкиши.
Свободно време за разходка.

 • Програма "Златния рог"

Посещение на джамията "Сюлеймание", построена през 16 в. по поръчка на султан Сюлейман Великолепни от архитекта Синан, известен като майстор Манол в България. Разположена на висок хълм към злива Златният рог. Посещение на една от най - старите християнски светини в Истанбул - църквата "Света Богородица Влахернска", датираща от византийско време. Построена е през 5 в. в близост до аязмо - извор с лечебна вода. На съхраняваните в църквата свещени реликви се приписва важна роля в историята на Истанбул. Тук се е съхранявал пояса на Богородица, както и чудотворната и икона. Панорамно пътуване покрай крепостните стени на стария Константинопол до края на залива, където е разположена джамията "Еюп" - посещение на второто най - свято поклонническо място за мюсюлманите след Мека. Пътуване с въжена линия до върха; посещение на едно от най - емблематичните истанбулски кафенета "Пиер Лоти", от където се открива чудесна панорама към целия Златен рог - чудесно място за почерпка с ароматен чай или турско кафе. Панорамно пътуване по брега на Златния рог и покрай българската църква "Св. Стефан" - една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост. Свободно време.

ВЕЛИКДЕНСКИ ПОДАРЪК - туристическа програма “Нощен Истанбул” Потопете се в море от светлини и много незабравими гледки. В 22.30 ч. – с автобусите се отправяме към Българската Екзархия, където ще се проведе Празнична Великденска литургия.

 • Програма „Нощен Истанбул”

Възможност да разгледате културния и бизнес център на Истанбул:
Площадът Таксим (Taksim Meydanı) е разположен в новата част на Истанбул. Той се смята за основна пазарна, туристическа точка, а също и за забаления. Известен е със своите магазини, ресторанти и хотели. За площадът Таксим се казва още, че е сърцето на новия град. На него е разположен и републиканския паметник Cumhuriyet Anıtı, който е построен през 1928г. - с него се отбелязва създаването на Турската република.
Посещение на небостъргача „Сапфир”
Най-високата жилищна сграда в Европа, открита на 04 март 2011 година - небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
Нощувка.

3-ти ден: Великденска закуска. Освобождаване на хотела.
По желание посещение на най-големия търговски център „Форум” в Истанбул. Тук се намира и сензационния аквариум „Тюркуазу”, представящ на площ от 8 000 м2 морски животни от над 10 000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. По своя мащаб „Тюркуазоо” е обявен за един от най-големите аквариуми в света.
: Посещение на MEGA OUTLET VENEZIA. В този аутлет, освен насладата от пазаруването и удоволствието от ниските цени, можете да се разходите романтично с гондола, все едно сте по CANALE GRANDE или да изпиете кафе, като че ли сте на площад SAN MARCO - VENEZIA. Свободно време.
Отпътуване за България. Пристигане в България вечерта.

ЦЕНА: 145 лв

Цена за дете до 6,99 г. настанено с двама възрастни в стая- 50 лв.
Цена за дете от 7г. до 11,99 г. настанено с двама възрастни в стая- 100 лв.
Доплащане за настаняване в единична стая- 60 лв.Цената включва:
 • Транспорт с луксозен автобус
 • Митнически и магистрални такси
 • 2 нощувки, 2 закуски в хотел 4* в централната част на града
 • БОНУС: Панорамен тур на нощен Истанбул с посещение на Празнична Великденска литургия/ валиден за резервации до 30.03.2021. /
 • БОНУС: Посещение на Египетския пазар
 • БОНУС: Посещение на Търговски център „Форум” и "Тюркуазоо" (без входната такса)
 • БОНУС: Посещение на MEGA OUTLET VENEZIA
 • Медицинска застраховка
 • Представител от Глобус-ЕС по време на пътуването

Цената не включва:
•Панорамна обиколка с автобус и лицензиран екскурзовод, на европейската и азиатската част на Истанбул („Хиподрума”, „Синята джамия”, „Света София”, „Свети Стефан”, хълма „Едитепе”, преминаване по моста над Босфора) – 15 евро
•Разходка с кораб по Босфора - 20 евро (включва трансфер с автобус до пристанището, лицензиран екскурзовод и 2 часа разходка с кораб)
•Посещение на рибен ресторант – 25 евро (включва трансфер с автобус до ресторанта и обратно и меню: различни видове салати, предястие, основно ястие, десерт, алкохолни и безалкохолни напитки без лимит)
•Входна такса за гигантския аквариум "Тюркуазо" - 9 евро и 5 евро за деца
•Програма "Долмабахче сарай" – 30 евро /включва транспорт с автобус, паркинг и лицензиран екскурзовод, входна такса
•Нощен Истанбул- 10 евро
•Програма "Златния рог" - 20 евро
•Програма Парка Емирган и WATERGARDEN - 10 евро
 • Посещение на Принцови острови 10 евро
•Посещение на Небостъргача “Сапфир”/ с включен виртуален полет над Истанбул- 9 евро за възрастни и 5 евро за деца и ученици.

Всички посещения са по желание.

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg