Коледни програми

Коледно настроение в сърцето на Дунава! Будапеща!
Маршрут:
Сливен - Будапеща - Сентендре - Вишеград - Естергом

Продължителност:
4 дни / 2 нощувки

Транспорт:
Автобус

Дати на отпътуване:


Цена от: 296 лв.
Програма
Изживейте една неповторима емоция на сетивата по време на вечерна разходка с кораб по Дунав. Насладете се на бляскава Будапеща с чаша шампанско и парче торта.

Будапеща притежава всички качества, за да се подреди сред най-прелестните градове в Европа. Разположена е на бреговете на Дунав, сред възвишения и падини, острови и много зеленина. Сред природното разнообразие се крие истински архитектурен шедьовър – върху римски руини се издигат изчистени готик сгради, а до тях – изящни барокови и характерни ар нуво постройки. Изумителна симбиоза между минало и настояще, между различни културни и религиозни символи.


1 ДЕН
Отпътуване от Сливен в 17:00ч. от площад Хаджи Димитър", 17:30ч от Нова Загора, 18:00ч. от Стара Загора и от София в 21:00 ч. от Централна автогара, по маршрут Белград - Будапеща.

2 ДЕН
Пристигане преди обяд в Будапеща – град с уникално разположение на двата бряга на Дунав. Настаняване в хотел. Свободно време за почивка. След обяд панорамна обиколка на Будапеща с лицензиран екскурзовод: Парламента – една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм “Будавар” с Рибарските кули, от които се открива чудесна панорамна гледка към Дунав и Пеща; катедралата “Св. Матяш”, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата – издигната от Хабсбургите, за да защитава “перлата на Дунава” от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгария. Свободно време за разглеждане на коледните базари по булевард "Ракоци" и улица "Ваци" – една от най-известните търговски улици, където в продължение на няколкостотин метра ще се насладите на многобройните ресторанти, кафенета и магазини. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. По желание: Целодневна екскурзия до Големия завой на Дунав с местен екскурзовод: романтичното градче Сентендре - известно с множеството магазини за сувенири, малките музеи за керамика, вино, играчки; крепостта Вишеград - някогашна лятна резиденция на унгарските крале и старата столица Естергом - католически духовен център, където се намира най-голямата катедрала в Унгария. Посещение на коледните базари. Връщане в Будапеща. Свободно време. По желание вечерна разходка с кораб по р. Дунав* / чаша шампанско и парче торта /. Нощувка.

4 ДЕН Закуска.
Свободно време в Будапеща за разходка. Разглеждане на Коледните Базари, търговските центрове, музеи и галерии по желание.
Следобед отпътуване за Сърбия. Възможност за вечеря в района на Белград.

5 ДЕН
Пристигане в България преди обяд.Цена: 296 лв на човек.

  • Доплащане за единична стая - 60 лв;

Цената включва:
  • Транспорт с луксозен автобус (климатик, видеосистема, минибар);
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3 / 4 * в Будапеща;

  • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"; *
  • екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
  • панорамна автобусна обиколка на Будапеща с лицензиран екскурзовод - 10 евро
  • целодневна екскурзия до Големия завой на Дунав с лицензиран екскурзовод - 20 евро
  • разходка с кораб по р. Дунав с чаша шампанско и парче торта - 17 евро

  • лични разходи

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg