Всички програми

Екскурзия до Русия / Санкт Петербург и Москва ПОТВЪРДЕНА
Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
22.07.2018 г.

Цена от: 1999 лв.
Програма
1 Ден 22.07.2018 Полет в 12.30ч. от Терминал 2 до Санкт Петербург с Аерофлот. Кацаме на летището в Санкт Петербург в 18.35 часа. Трансфер до хотела. Настаняване.Вечеря.Нощувка

2 Ден 23.07.2018 Закуска Автобусна обзорна обиколка на Санкт Петербург по време на което ще видим: Казанската катедрала, Адмиралтейството, Медният конник, Дворцовият площад, Университета, Стрелката на Василевския остров. Ще посетим Петропавловската крепост,разположена на заешкия остров и построена от Петър І в началото на 18 век. На входа на крепостта ще се спрем за фото пауза пред двуглавия орел символ на руската мощ и величие, ще постоим и пред статуята на Петър Велики отдавайки нужното уважение на този гениален човек основал напук на всички земни закони град върху блата.Обиколката продължава с посещение на Марсово Поле, Михайловския замък, Лятната градина, Мраморният дворец.

Следва посещение на емблематичната за Русия и християнският свят катедрала - Исакиевски събор- внушителна по своите размери и величие. Строен 40 години по проект на Огюст Монферанв чест на преподобни Исакий Далматски, особено почитан от Петър I. Ще се любуваме на руското мозаечно изкуство и на великолепието от злато и яспис.Свободно време. Нощувка.

3 Ден24.07.2018 Екскурзия до Петерхоф- лятната резиденция на руските императори, построен с идеята да съперничи по пищност и красота на двореца във Версай.Ще се разходим в парка, ще видим уникалните фонтани и каскади, ще посетим Големия Дворец. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време.Вечерта, възможност за екскурзия „ Вдигането на мостовете“.Нощувка.

4 Ден 25.07.2018 Закуска.Посещение на най- величествения музей в света - Эрмитажа с най – богатата картинна колекция в света, включваща произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Джорджоне, Караваджо и други велики художници.

Следва екскурзия до Пушкин. Ще видим дворцовия ансанбъл Царско Село- бивша резиденция на руските императори , блестящ паметник на световната архитектура, от 18 и 19 век. Ще посетим Екатерининския дворец с прочутата кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Връщане в Санкт Петербург.


5 Ден 26.07.2018Закуска. В 07.00 отпътуване за Москвас бързоскоростния влак Сапсан. След пристигането в Москвакъм 11.00 часа, започва обиколната екскурзия на руската столица. Ще видим Червения площад, Храм Василий Бажений,Мавзолеят на Ленин, Историческият Музей,Александровската Градина, Вечният Огън, Храмът „Христос Спасителя“.
Следва екскурзия в Московското Метро. Ще обиколим най-красивите станции на Московското метро. Настаняване в хотела. Нощувка.

6 Ден 27.07.2018Закуска. Предстои екскурзия на територията на Кремъл - Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната Палата. Свободно време.Нощувка.

7 Ден 28.07.2018 Закуска. Посещение на Третяковската Галерия. Начало на колекцията е поставено от богатия търговец Третяков.през 1892 г. Ще се насладим на богатата колекция от картини от ХІХ и ХХ век. Свободно време. Нощувка

8 Ден 29.07.2018 Ранен трансфер до летището в 12.30. Полет в 08.20до София. Кацаме в София в 11.30 ч.


ЦЕНА 1999 лева.

Цената на екскурзия Санкт Петербург и Москва включва
Самолетен билет София–Санкт Петербург/ Москва -Софияс включени летищни такси и чекиран багаж;
4 нощувки със закуски в хотел „Ладога“ 3* в Санкт Петербург или подобен и 3 нощувки със закуски в хотел 3* „Измайлово Гама“ в Москва или подобен;
Трансфер летище- хотел- летище;
Билет за влака Санкт Петербург – Москва;
Обзорна обиколка на Санкт Петербург с посещение на Петропавловската крепост;
Посещение Ермитажа ;
Посещение на Петерхоф ;
Екскурзия до гр Пушкин ;
Посещение на Исакиевският събор;
Обзорна обиколка на Москва;
Посещение на Кремъл;
Посещение на Оръжейната Палата;
Посещение на Третяковската Галерия;
Екскурзия в Московското метро;
Екскурзоводско Обслужване /Водач по време на пътуването;
Входни такси на посещаваните по програма обекти
Цената на екскурзия Санкт Петербург и Москва не включва
Виза – 120 лева;
Разходи от личен характер;
Медицинска застраховка – 20 лева за 30000 евро ;
Слушалки – по 2 евро на ден (задължително е тяхното ползване)
Плащане
Депозит – 800лева
Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване

Неустойки
до 60 дни – без неустойки
от 45 до 59 дни – депозита
до 45 дни – цялата сума

Как да резервирам
По телефона:
+359 899 418080
На e-mail:
globuses@abv.bg