Всички програми

Романтичния път на Германия - БАВАРСКИ ЗАМЪЦИ

Маршрут:
Сливен – Загреб – Инсбрук - замъка Линдерхоф - замъка Нойшванщайн - замъка Хоеншвангау – Мюнхен - езерото Химзее - Любляна
560
лв.
6 дни / 5 нощувки
Дати: 20.07.2018 г. 17.08.2018 г.
1 Ден Отпътуване от Сливен в 23.00ч., от София в 03:00 от Централна автогара. Пътува се през Сърбия, Хърватия. Пристигане вечерта. Нощувка в Загреб.

2 Ден Закуска Отпътуване за Инсбрук - провинциалната столица на областта Тирол и петият по големина град в Австрия, разположен в долината на река Ин, обкръжен от изключително красиви планински вериги. Три пъти селището е домакинствало на Зимните олимпийски игри.. Пътьом отбиване в уникалния музей на Сваровски, намиращ се в малкото градче Ватенс (20 км от Инсбрук). Пристигане в Инсбрук. Разглеждане на града предлагащ невероятно съчетание на култура, история и безброй възможности за спорт и отдих, както през зимата, така и през лятото. Градът започва да се развива още в края на 12 век, когато тук е построен замък, защитаващ моста над река Ин. По-късно е изградена крепостна стена и херцог Фридрих през 15 век основава в Инсбрук своя резиденция. След това император Максимилиан І прави града център на Хабсбургската империя. През 16 и 17 век тук е създаден университет, в този период в средновековния град израстват също така църкви и дворци в бароков стил. Нощувка в района на Инсбрук.

3 Ден Закуска. Отпътуване за замъка Линдерхоф и посещение (по желание, срещу доплащане 9 евро) – дворец от 19 в., построен от баварския крал Лудвиг II. Архитектурата на сградата и парка са повлияни от Версайския дворец. Фасадата на замъка е в стил Рококо, а интериора е смесица от Барок и Неорококо. Всички стаи са богато украсени със злато, сребро, мрамор, стенописи и Майсенски порцелан. Двореца е заобиколен от градини с множество склуптури и фонтани. Посещение на замъка Хоеншвангау и посещение (по желание) – една от перлите на средновековното строителство, не само за Бавария, но и за цяла Германия. Замъка е построен от Максимилиан II, бащата на Лудвиг II. За него се споменава още през 12 в. Фасадата на замъка е издържана в Неоготически стил и служи за лятна резиденция на семейството на Максимилиан II. и в 1912 г е превърнат в музей. Продължаване за замъка Нойшванщайн - най-известния замък на крал Лудвиг II., послужил за емблема на анимационното студио на Уолд Дисни. Основите на замъка се полагат 1869 г, от Лудвиг II вдъхновен от сюжетите в оперите на Вагнер и бива наречен „Замъка на мечтите”. Емблематичен за замъка е образа на лебеда – любима птица на краля, който се среща във всички декорации и вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро”. Вечерта пристигане в Мюнхен. Нощувка в Мюнхен.

4 Ден Закуска. Разглеждане на Мюнхен - столица на провинция Бавария. Пешеходна разходка:Мариенплатц с колоната на Дева Мария, най - старата църква "Св. Петър", старото Кметство, новото Кметство - изключително творение на строителството, църквата Фрауенкирхе", превърнала се в символ на Мюнхен, посещение на шоурума на БМВ. По желание посещение на Дойче Музеум. Свободно време за разходка. Нощувка в Mюнхен.

5 Ден: Закуска. Отпътуване за eзерото Химзее - най-голямото езеро в Бавария. Посещение на двореца Херенхимзее, копие на двореца Версай, построен от Лудвиг ІІ Баварски (до замъка се пътува с корабче): Лудвиг ІІ купува острова през 1873 г. с мисълта да построи на него новия Версай. Всъщност, мястото до Етал, където сега се намира един от дворците му Линдерхоф, е било планувано за дворцовото копие, но теренът се оказал твърде малък. При пребиваването си в Париж самотният крал изучавал архитектурата по времето на Луи XIV, на когото подражавал. В двореца има 70 стаи, от които 50 никога не са завършени. Лудвиг живял тук за общо само 10 дни през септември 1885. След две години и островното бижу отваря врати за туристите. Съдбата на кралската сграда е подобна на Нойшванщайн – за съжаление е недовършена. Отпътуване за Словения. Туристическа програма в столицата на Словения - Любляна - един град с душа. За да го почувстваш, достатъчно е да се разходиш в стария бароков град, сгушен в подножието на хълма със Замъка, да откриеш къщите в стил Сецесион шедьоврите на известния архитект Плетчник. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкия герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон, открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него те отплуват от Черно море по р. Дунав, спускат се по р. Сава и от там стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие - дракона на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовощето и го победил. Днес, на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен дракон на Любляна. Пешеходна обиколка в старата част на града. Свободно време за разходка. Настаняване в хотел в Любляна. Нощувка.


6 Ден. Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в България преди полунощ


Цената е на човек в двойна стая в хотели 3* при минимум 35 туриста.


Цена:560 лв.

Цената включва:
• транспорт с луксозен автобус ;
• 5 нощувки със закуски
(1 в Загреб, 1 в района на Инсбрук, 2 в Мюнхен, 1 в Любляна)
• екскурзоводско обслужване;
• представител от агенцията
• Медицинска застраховка

Цената не включва:
• Сити такси на хотелите - от 2-3 евро на нощувка
• Доплащане за самостоятелна стая – 30 % върху пакетната цена;
• Посещения по желание, музейни такси и входни такси за замъци и дворци:
• Замъците: Нойшванщайн - 12 евро,
• Замъка Линдерхоф - 9 евро;
• Входна такса за музея Сваровски – 15 евро
• Корабче по езерото Химзее - 10 евро
• Входна такса за двореца Херенхимзее - 8 евро
Замъка Хоеншвангау се разглежда самостоятелно по желание.Забележка: Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.